All You Can Move Sportpass

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az All You Can Move SportPass egy olyan béren kívüli juttatási (cafeteria) elem, amellyel több mint 50 000 munkavállaló (2020) aktívan sportol Magyarországon. A cég országosan több mint 900 sportlétesítménnyel szerződött (az ország 120 településén) ahol az AYCM SportPass tulajdonosok korlátlanul mozoghatnak, béren kívüli juttatás keretein belül.

Története[szerkesztés]

A szocializmus (1949-1990) idején az alkalmazottak rendszeresen sportolhattak, hiszen a vállalatokhoz szinte kötelezően tartozott egy-egy sportpálya vagy sportlétesítmény. A sportolás nem csak az egészségmegőrzést szolgálta ebben az időben, hanem kül- és belpolitikai célja volt a rendszeres mozgásnak: nemzetépítő ereje mellett integrációs, társadalompolitikai és nemzetközi elismertető funkcióval is bírt. Elindult a szovjet mintájú tömegsportmozgalom is, az MHK.

A rendszerváltást követően a ’90-es években újonnan betelepülő multik székházához viszont már nem épült sportpálya. Az All You Can Move SportPass 1999-ben jött létre, Schneider Balázs ötlete alapján, aki a nemzeti sportolást egy plusz juttatásban látta. Még ebben az évben létrejött az első termék, amely a XXI. század humánpolitikai kihívásait figyelembe véve kínál ügyfelei részére azóta is korlátlan belépési lehetőségeket fitness klubokba, uszodákba, szaunába, crossFit-, falmászó termekbe és sok más sportlétesítménybe. A juttatás 2000 és 2010 között épült be a cafeteria rendszerekbe. Több mint 100 munkáltató csatlakozott, így 6500 munkavállaló sportolhatott az All You Can Move kártyával.

2011: Nagy változásokat hoz az ALL YOU CAN MOVE SportPass történetében, 2011. januártól az AYCM SportPass országosan elérhető szolgáltatás lesz. Budapesten 73, országosan közel 100 különböző sportlétesítmény látogatható az AYCM SportPass szolgáltatással. Szlogenné válik az 1 AYCM SportPass = 100 sportlétesítmény.

2012: már lehetőség nyílik az online szerződéskötésre és online díjfizetésre, ezt 3 saját fejlesztésű szoftverük teszi lehetővé.

2013: Már több mint 300 sportlétesítmény elfogadóhely lett az országban. Szerződött céges partnereik száma 550, ezek többnyire közép- és nagyvállalatok, bankok, biztosítók, minisztériumok, kormányhivatalok. Weboldalunk, az allyoucanmove.hu 2013-ban elnyerte Az Év Honlapja minőség díját az egyik legfontosabb Kreatív Megoldások kategóriában.

2014: Februártól az AYCM SportPass is kapcsolódott a MobilTárcához, így az OTP Bank, MasterCard, Magyar Telekom, Vodafone, Telenor, SuperShop és az InterTicket mellett az ALL YOU CAN MOVE SportPass is virtuálisan elérhetővé vált az NFC képes mobiltelefonokon és a tesztben résztvevő 11 sportlétesítménybe mobiltelefonnal is beléphetnek a tesztben résztvevő Klubtagok. Az ALL YOU CAN MOVE elnyerte a MAGYAR BRANDS díjat. Az AYCM / KLUB Rekreáció alapítótulajdonosa Schneider Balázs Magyarország egyik Példaképe címet kapta meg. A GFK Kutatóintézet felmérése alapján az AYCM SportPass ügyfél-elégedettsége 100%-os minden partner oldaláról

2015: Már több mint 25 000 ember igényelte a kártyát, amelyet több mint 500 sportlétesítményben használhattak. Korábban nem volt nemzetközi minta, ahol a sportolás béren kívüli juttatásként elérhető lett volna az alkalmazottak számára. Az AYCM SportPass szolgáltatás mindkét kategóriában, a SuperBrands és a Business SuperBrands-ben is díjat nyert. Az ALL YOU CAN MOVE üzemeltetője a KLUB Rekreáció Kft. megkapta az Opten legjobb „A” pénzügyi minősítését.

2016: Elnyerték a CSR Hungary 2015 díjat, amire különösen büszkék lehettek, hiszen az AYCM szolgáltatása önmagában is társadalmi felelősségvállalás. Az AYCM alapítóját, Schneider Balázst a Forbes Magazin címlapsztorijában mutatták be. Egységesítették az aktív, használatban lévő SportPass-szokat, így már minden Klubtagunk NFC-s kártyát használ.

2017: 18 éves lett az AYCM – születésnapi játékuk több mint 10.000 embert ért el. Az AYCM a Magyar Termék Nagydíj mellett a Parlamentben átvehette a Magyar Termék Nagydíj- Informatikai Nívódíját, valamint a Health-Ness Alapítvány Különdíját is. Az Év Felelős Foglalkoztatójává választották a céget. Beválasztották a TOP 100 Szerethető Munkahely közé is.

2018: Már több, mint 700 elfogadóhely kötött partneri szerződést az AYCM-el, ezzel bizalmat szavazva a cégnek és a küldetésének. Több mint 1200 közép- és nagyvállalat, valamint állami szervezetek biztosítják az AYCM SportPass-t munkavállalóik számára.

2019: Nagyon mozgalmas év volt a cég életében. Ebben az évben ünnepelte az AYCM a fennállásának a 20. évfordulóját és az AYCM iroda elköltözött az Ybl-Palotában lévő 660 nm-es irodába, mely azonnal el is nyerte Az Év Irodája 2019 címet. 2019 januárjában már 850 létesítmény látogatható az országban, az ország 139 településén. A Cherrisk by Uniqa és az AYCM stratégiai megállapodást kötött, amely keretein belül a Cherrisk Balesetbiztosítása már az AYCM SportPass-ra is kiterjed. Az AYCM SportPass az okostelefonba költözött, a plasztikkártyát felváltotta az AYCM ePASS, az AYCM mobiltelefonos applikációja. Az AYCM elnyerte a Családbarát Munkahely címet is, illetve részt vett a cég a Zyntern Office Spotting eseményen – ahol elnyerték a Marketing díjat. dr. Mihalik Zsuzsa az AYCM SportPass alapítója és ügyvezető igazgatója elnyerte az EY Év Üzletembere díj - Életminőség Fejlesztése Különdíját. Az AYCM Irodát választották az Irodaházak Éjszakája egyik helyszínének.

Az All You Can Move SportPass (AYCM) a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesülettel közösen 2019-ben megalapította a "beneFIT Prize - for Happy employees díjat", amely az első olyan átfogó pályázat Magyarországon, amely a munkavállalói jóllét fizikai-, szellemi- és lelki aspektusait egyaránt vizsgálja, figyelembe véve a környezeti és szociális hatásokat is. Olyan példamutató munkáltatókat ismernek el és mutatnak be, amelyek felismerve a munkavállalókban rejlő hatalmas értéket, a társadalmi felelősségvállaláson immár a vállalati egészségkultúra megteremtését értik. 2020-ban már több mint 900 Elfogadóhely áll az AYCM Klubtagok rendelkezésére.

2019-ben az AYCM iroda elköltözött az Ybl-Palotában lévő 660 nm-es irodába, mely azonnal el is nyerte Az Év Irodája 2019 címet.

2020: 2020-ban már több mint 900 Elfogadóhely áll az AYCM Klubtagok rendelkezésére. Az AYCM egyik tulajdonos, alapítóját dr. Mihalik Zsuzsát a Magyar Olimpiai Bizottság Tagjává választották, illetve dr. Mihalik Zsuzsa tölti be a Magyar Szörf Szövetség alelnöki posztját is. A COVID-19 pandémia minden sportszolgáltatót Európában, így Magyarországon is hátrányosan érintett, a járvány első hullámában az AYCM Klubtagjai körében elindította AYCM CHARITY Programot, melynek keretében 11.000.000,- Ft gyűlt össze, melyet a nehéz helyzetbe került sportlétesítmények kaptak meg a Klubtagok rendelkezései arányában. Megszervezték az első AYCM Kismama Fotó-és Videópályázatot az Édesanyák és a Kismamák támogatására. Az AYCM 3. alkalommal elnyerte a Szerethető Munkahely díjat.

Díjak, elismerések[szerkesztés]

  • Év Honlapja - 2013
  • Példakép Pályázat - 2014
  • Magyar Brands díj - 2014
  • Superbrands-díj - 2015
  • CSR díj - 2016
  • Magyar Termék Nagydíj - 2017
  • Érték és Minőség Nagydíj - 2017
  • Az Év Felelős Foglalkoztatója - 2017
  • TOP 100 Szerethető Munkahely - 2017
  • Legjobb Munkahely díj - 2019
  • dr. Mihalik Zsuzsa elnyerte az EY Év Üzletembere Díj Életminőség Fejlesztése különdíjat - 2019
  • Zyntern Office Spotting Marketing díj - 2019
  • Az Év Irodája 2019 Díj - 2020
  • dr. Mihalik Zsuzsát a Magyar Szörf Szövetség alelnökének választották - 2020
  • dr. Mihalik Zsuzsát a Magyar Olimpiai Bizottság tagjává választották - 2020
  • Szerethető Munkahely Díj - 2020

Társadalmi Felelősségvállalás[szerkesztés]

Az AYCM SportPass megléte már maga a társadalmi felelősségvállalás, hiszen a 20 éves fennállása alatt 1 millió embert sikerült a termékük segítségével rászoktatni a rendszeres sportolásra. A rendszeresen sportoló ember ugyanis átlagosan 3,4 nappal kevesebbet hiányzik a munkahelyéről betegség miatt, ezzel jelentős megtakarítást idézve elő az államháztartásnak is, azonkívül, hogy boldogabb, egészségesebb életet élhet. Az AYCM SportPass forgalmazó cég azon kívül, hogy több ezer embert juttat hozzá a mindennapi sporthoz az alábbi szervezeteket támogatta:

  • Fuss a fényben! futógála vakoknak
  • Bátor Tábor
  • Szent Márton Gyermekmentő
  • Heim Pál Kórház
  • Szent János Kórház Gyermeksebészet
  • Patrona Hungaraie Általános Iskola és Gimnázium
  • Magyar Sí Szövetség
  • Szent János Kórház Gyermeksebészeti Osztálya
  • Kézen Fogva Segítsünk!
  • AYCM CHARITY Program

Források[szerkesztés]