Alberto Entrerríos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szerzett érmek
Alberto Entrerrios
Alberto Entrerrios
Flag of Spain.svg Spanyolország színeiben
Férfi Kézilabda
Olimpiai játékok
bronz
2008, Peking
Kézilabda
Világbajnokság
arany
2005, Tunézia
arany
2013, Spanyolország
Európa-bajnokság
ezüst
2006, Svájc

Alberto Entrerríos (Gijón, 1976. november 7. –)kétszeres világbajnok spanyol kézilabdázó, a BM Ciudad Real 192 cm magas és 102 kg-os balátlövője.

Életútja[szerkesztés]

Entrerrios Gijónban született. Testvérével Raúl Entrerríossal együtt már fiatalon érdeklődtek a kézilabda iránt. A spanyol válogatott tagja, mellyel 2005-ben, és 2013-ban világbajnoki aranyérmet, 2006-ban Európa-bajnoki ezüstérmet és 2008-ban olimpiai bronzérmet szerzett. Pályafutása során már több mint 150-szer volt spanyol válogatott.

Jelenleg a HBC Nantes csapatát erősíti. A BM Ciudad Real csapatával a 2005/2006-os, illetve a 2007/2008-as szezonban megnyerték a Bajnokok Ligája sorozatot.

Alberto először 2004-ben fogott a kezébe gitárt. Bandájával 2007 nyarán adták első koncertjüket egy kis városkában nem messze Ciudad Realtól. "Csak megpróbáljuk magunkat jól érezni, se többre, se kevesebbre nem törekszünk. Jó elfelejteni a mindennapi munkából adódó stresszt és élvezni a zenélést." - nyilatkozta Alberto. "A zene és a kézilabda nem is annyira különbözőek. Mentálisan erősnek kell lenned és minden nap keményen kell dolgoznod." A legelső koncertjén Entrerrios nagyon izgult: "Izzadtam és nagyon ideges voltam… A társaim már játszottak publikum előtt, de számomra ez volt az első alkalom. Végül sikerült leküzdenem az idegességet és élvezni a koncertet." Alberto Entrerrios nem az első játékos a spanyol bajnokságban, aki a kézilabda mellett zenéléssel is foglalkozik. Tomas Svensson szintén gitározik és már el is készített egy lemezt.

Eddigi csapatai[szerkesztés]

Sikerei[szerkesztés]

Források[szerkesztés]