Albert herceg (piercing)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Albert herceg piercing a hímvessző makkjában

Az Albert herceg az egyik legelterjedtebb férfinemiszerv-piercing. A gyűrűt, vagy annak egy részét formázó piercinget a hímvessző makkjának alsó felében helyezik el. A fitymaféknél lép be a makkba és a húgycsőnyílásnál, vagy annak közelében lép ki. Hozzá hasonló a fordított Albert herceg, ami azonban a húgycsőtől a makk felső felénél lép ki. Ha a hímvessző körülmetélt, akkor a gyűrű középen helyezhető el. Körülmetéletlen pénisznél csak kissé aszimmetrikusan helyezhető be, mert a gyűrűt a fitymafék mellett lehet csak bevezetni a makkba.

Nevét a legenda szerint Albert hercegről, Viktória brit királynő férjéről kapta, aki nagyméretű hímvesszőjébe egy gyűrűt helyeztetett, hogy azt, amikor szükséges, a kényelmes viselet érdekében hátra tudja kötni.

A piercing hátrányos tulajdonsága, hogy vizelésnél szétszórja a vizeletet.

Behelyezésnél nagyon fontos az, hogy a pontos szúrási hely meg legyen határozva. A rosszul eltalált szúrási hely és méret vizelési problémát okozhat.

Gyógyulási idő:[szerkesztés]

Albert herceg gyógyulási ideje 4 hét  és 6 hónap között tarthat.  Egy friss PA piercing vérzést, duzzanatot és gyulladást okozhat.  Ritka esetekben helyi fertőzésekhez vezethet.  Néhány férfi úgy találja, hogy a PA által okozott csöpögés vizelési ürítéshez vizelésre való ülést igényel.  Gyakorlással néhány férfi állva tudja irányítani a folyamot.

Néhány PA-viselő szerint mindkét partner számára fokozza a szexuális örömöt.  Azonban mások a hímek által behatoltak, ezzel a piercinggel kellemetlenséget jelentenek.  PA-gyűrűk további kényelmetlenséget okozhatnak a női partnereknek abban az esetben, ha a pénisz érintkezik a méhnyakkal.  A piercingben szenvedők szexuális partnerei szövődményeket tapasztalhatnak orális szex közben, például csorba fogak, fulladás, idegen testek beszorulása a partner fogai között és a fogékony partnerek nyálkahártya-sérülése.

Mint sok piercing esetében, fennáll annak a veszélye, hogy az ékszerek megakadnak a ruhán, és kihúzódhatnak vagy kiszakadnak.  Nagyon nagy nyomtávú vagy nehéz ékszerek okozhatják a húgycső nyílása és a meggyógyult sipoly közötti szövet elvékonyodását, ami véletlenszerű szakadást vagy egyéb komplikációkat okozhat szexuális tapasztalatokkal.  Ezzel szemben a rendkívül vékony ékszerek ugyanazt a szakadást okozhatják az úgynevezett "sajtvágó hatásnak", akár hirtelen torzió esetén, akár hosszú viselés alatt, különösen, ha a vékony ékszer bármilyen súlyú.

Típusok[szerkesztés]

Normál:[szerkesztés]

Albert herceg piercingek általában 12 vagy 10 g-os (2 vagy 2,5 mm) lyukak.  A további nyújtás 0 vagy 00 g (8 vagy 9 mm) vagy nagyobb méretig nem ritka.  Ha kellően nehéz súlyzót vagy gyűrűt viselnek folyamatosan, az „automatikus nyújtás” enyhe formája figyelhető meg.  

Míg a legtöbb viselő úgy találja, hogy a PA-k kényelmesek viselni és ritkán távolítják el őket, még a szex alatt is, egyesek azt tapasztalták, hogy a rendkívül nagy vagy nehéz ékszereket hosszú ideig kényelmetlen viselni, vagy zavarják a pénisz szexuális működését.

Fordított Prince Albert piercing:[szerkesztés]

A makkon keresztül tűrténik a szúrás a húgycsővön keresztül.

Prince Wand:[szerkesztés]

A húgycsőbe egy fém csővet vezetnek be, ami 1 cm-től akár 10-15 cm hosszúságú is lehet. A PA lyukán kereszül csavarják be a csavart, ami fixen tartja a rudat. A vizelet ezen keresztül ürül. A végére a ferőzések elkerülése véget becsavarható kupot helyeznek el. Az első időben kényelmetlen lehet, de könnyen megszokható.

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Prince Albert piercings
A Wikimédia Commons tartalmaz Albert herceg (piercing) témájú médiaállományokat.