Adeline Records

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Adeline Records
Információk
Alapítás éve1997
Aktív éveknapjainkig
Alapító(k)Billie Joe Armstrong
Ország USA
SzékhelyOakland, Kalifornia
Terjesztő(k)East West Records
Műfaj(ok)Punk

AnyacégWarner Music Group
Honlap
http://www.adelinerecords.net/

Az Adeline Records egy zenei kiadó, amelyet 1997-ben hoztak létre a kaliforniai Oaklandben. A tulajdonosai Billie Joe Armstrong, a Green Day énekese, felesége, Adrienne Armstrong és Jim Thiebaud profi gördeszkás. Jelenleg Armstrong közeli barátja, Jason White felügyeli a napi működését a kiadónak. Az Adeline Records egy utca (Adeline Street) után lett elnevezve ami keresztül fut a kaliforniai Berkeleyn.

Az Adeline Recordshoz szerződött együttesek[szerkesztés]

Inaktív együttesek[szerkesztés]

Régi együttesek[szerkesztés]

Adeline Street[szerkesztés]

Az Adeline Records most punk ruhákat is árul férfiaknak és nőknek egyaránt: ruhákat (szoknyák, felsők, alsóruházat, ruhák, sapkák, pulóverek, kabátok) kiegészítőket és ékszereket. A márkát Adeline Streetnek hívják, és fokozatosan terjeszkedik. Az Adeline Street logója egy koponya és keresztezett csontok közepén szívvel, nőknek rózsaszínben, férfiaknak khakiben.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Adeline Records című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]

  • Zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap