A Rick és Morty epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Rick és Morty című amerikai televíziós rajzfilmsorozat epizódjainak listája következik. Az első epizódot először Amerikában, 2013. december 2-án mutatták be az Adult Swim csatornán. Magyarországon 2017. december 1-jén mutatta be a Comedy Central, ekkor csak az első 3 évadot. 2021. június 21-én az HBO GO kínálatába is felkerült, a 4. évad szinkronosan.[1]

Évados áttekintés[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Eredeti adó Magyar sugárzás Magyar adó
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1. 11 2013. december 2. 2014. április 14. Adult Swim 2003 logo.svg 2017. december 2. 2017. december 18. Comedy Central 2018.svg
2. 10 2015. július 26. 2015. október 4. 2018. január 3.[2] 2018. január 16.
3. 10 2017. április 1. 2017. október 1. 2018. február 5.[3] 2018. február 16.
4. 10 2019. november 10 2020. május 31. 2021. június 21. HBOGO.svg
5. 10[4] 2021. június 20.[5] n. a. 2021. június 21.[6] n. a.

Epizódok[szerkesztés]

1. évad (2013-2014)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier
1. 1. Megamag
(Pilot)
Justin Roilland Dan Harmon & Justin Roilland USA 2013. december 2.
magyar 2017. december 1.
Rick, az őrült tudós, az éjszaka közepén részegen felébreszti unokáját, Mortyt, azzal, hogy egy neutrínóbombával elpusztít minden életet a Földön. Morty követelésére leszáll a járművével, és aztán kidől. Másnap reggel Rick elviszi magával Mortyt egy másik dimenzióba, ahol egy bizonyos fának a termését kell begyűjtenie, majd Mortynak a végbelében elrejtenie, hogy átvihessék az intergalaktikus vámon. Eközben Jerry, Morty apja, megpróbálja meggyőzni Beth-t, a feleségét, hogy Ricknek öregek otthonában a helye, hiszen rossz hatással van Mortyra. A magok mellékhatásaként azonban Morty átmenetileg intelligens lesz, ami elég ahhoz, hogy meggyőzze a szüleit, hogy tanult a nagyapjától.
2. 2. Rémálom az Eb utcában
(Lawnmover Dog)
John Rice Ryan Ridley USA 2013. december 9.
magyar 2017. december 1.
Jerry utálja, hogy a család kutyája annyira ostoba, ezért Rick szerel rá egy intelligencianövelő sisakot. A kísérlet következtében annyira intelligens lesz, hogy végül más kutyák felokosításával át akarja venni az uralmat a bolygó felett. Eközben ő és Morty belépnek Morty tanárának álmába (akárcsak az Eredet című filmben), hogy elérjék, hogy ötöst adjon a matekdolgozatra. Az álomban történt borzalmas dolgok hatására viszont még mélyebbre kell haladniuk mások álmaiban, míg el nem érnek egy rémálomba, ahol egy Freddy Kruegerre hasonlító alak vadászik rájuk. Miután az ő álmába lépve megoldják az álombeli gondjait, az alak szívesen segít nekik kijutni.

A stáblista utáni jelenetben Rick és az alak füvet szívnak az utóbbi álmában, ahol minden probléma megoldódott.

3. 3. Anatómia Park
(Anatomy Park)
John Rice Eric Acosta & Wade Randolph USA 2013. december 16.
magyar 2017. december 6.
Karácsonykor Rick hazahoz egy hajléktalant, hogy megmentse az életét. Mint kiderül, a belsejében évekkel ezelőtt létrehozott egy projektet, az Anatómia Parkot, ahol miniatürizálás után különféle betegségeket mutatnak be a látogatóknak. A projektet valaki szabotálta, ezért elszabadultak a fertőzések, Rick így beküldi Mortyt lekicsinyítve, hogy tegyen rendet. Közben megérkeznek Jerry szülei, ő pedig mindenkitől elveszi az elektromos kütyüket.

A stáblista utáni jelenetben Rick Summer barátjának testét felhasználva egy új park építését tervezi.

4. 4. Szimulációk egy témára
(M. Night Shaym-Aliens!)
Jeff Myers Tom Kauffman USA 2014. január 13.
magyar 2017. december 7.
Rick és Jerry egy idegen lények által létrehozott virtuális valóságba kerülnek - azok ugyanis mindenáron szeretnék megtudni Ricktől, hogyan kell koncentrált sötét anyagot létrehozni. A dolgot bonyolítja, hogy a virtuális valóság egy másik virtuális valóságon belül található. Eközben Jerry, akinek fogalma sincs, hogy mi történik körülötte (a látható rendszerhibák ellenére is), megpróbál almát eladni egy általa kreált szlogennel.

A stáblista utáni jelenetben Jerryt kirúgják az almás szlogenje miatt a valódi világban, Rick pedig részegen azt képzeli, hogy a valódi Morty is csak egy virtuális lény.

5. 5. A csicskahad
(Meeseeks and Destroy)
Bryan Newton Ryan Ridley USA 2014. január 20.
magyar 2017. december 8.
Morty szerint Rick kalandjai túl veszélyesek, ezért ő választ egyet: egy középkori környezetben akarja megmenteni a felhők közt lakozó óriástól a falusiakat. Az óriás meghal egy balesetben, ezért Rick és Morty börtönbe kerülnek, de felmentik őket - úton lefelé az óriás lépcsőn betérnek egy fogadóba is, ahol Rick elég pénzt nyer ahhoz, hogy a falusiknak adják. A fogadóban a falusiak uralkodója meg akarja erőszakolni Mortyt, ezért távozásuk előtt megölik őt. Eközben Summer, Beth, és Jerry egy Rick által készített dobozzal megidéznek különféle feladatokra "Mr. Csicskákat", akik normális esetben csak addig léteznek, amíg elvégzik a feladatukat. Csakhogy Jerrynek nem tud segíteni Mr. Csicska abban, hogy jobban tudjon golfozni, ezért frusztráltságában újabbakat gyárt saját magából, hogy segíteni tudjanak neki. Miután rájönnek, hogy Jerry meg is halhat, nem kötelező megtanulnia a feladatot, ezért elhatározzák, hogy megölik.

A stáblista utáni jelenetben egy falusi megtalál pár kompromittáló fényképet a királyukról, amit a társa megsemmisít, hogy az uralkodóra ne így emlékezzenek.

6. 6. Szerelem az influenza idején
(Rick Potion #9)
Stephen Sandoval Justin Roiland USA 2014. január 27.
magyar 2017. december 11.
Morty kisírja Ricknél, hogy készítsen neki egy szert, melynek hatására Jessica beleszeret. Az egyetlen gond, hogy Jessica influenzás, így a szer virulenssé válik, s az egész világ szerelmes lesz Mortyba - kivéve a közvetlen vérrokonait. Rick megoldása a problémára csak ront a helyzeten: először imádkozó sáska-szörnyekké változtatja az emberiséget, akik már meg is akarják ölni Ricket, majd alaktalan masszákká ("Cronenbergekké", az ismert testhorror-filmrendező után). Ahelyett, hogy helyrehozná az egészet, ő és Morty inkább átköltöznek egy másik, az előzőre tökéletesen hasonlító dimenzióba, ahol az ottani énjeik éppen meghaltak, és átveszik a helyüket.

A stáblista utáni jelenetben látható, hogy Jerry, Beth és Summer remekül megvannak a világukban, miközben Cronenberg Rick és Cronenberg Morty erre a Földre jönnek lakni, miután a saját világukban véletlenül mindenkit "normális" emberré változtattak.

7. 7. A nemek hercehurca
(Raising Gazorpazorp)
Jeff Myers Eric Acosta & Wade Randolph USA 2014. március 10.
magyar 2017. december 12.
Morty az egyik kalandozásuk során kap egy szexrobotot, amit furcsa módon sikerül teherbe ejtenie. Rick kideríti, hogy ez egy különleges szerkezet, amit mesterséges megtermékenyítésre használnak a Gazorpazorp bolygón. Ő és Summer a bolygóra utaznak, amit igazából a nők uralnak - eközben Morty szembenéz az apaság minden nehézségével, ahogy a gyerek egyre gyorsabb ütemben felnő.

A stáblista utáni jelenetben látható Morty Jr., mint egy könyv híres szerzője, aki az apjával való botrányos viszonyáról írt.

8. 8. TV dráma
(Rixty Minutes)
Bryan Newton Tom Kauffman & Justin Roiland USA 2014. március 17.
magyar 2017. december 13.
Rick átalakítja a tévé dekóderét, aminek köszönhetően az összes párhuzamos univerzum minden tévéadásához hozzá tudnak férni. Miközben Rick és Morty a tévében nézik a legképtelenebb műsorokat, Jerry és Beth egy másik kütyü segítségével olyan életet láthatnak, amit mindig is szeretnének. Csakhogy ebben az életben nincs benne Summer - mint kiderül, a lányt el akarták vetetni...

A stáblista utáni jelenetben a család egy olyan világba megy vakációra, ahol hörcsögök élnek az emberek végbelében.

9. 9. Ördögi tudomány
(Something Ricked This Way Comes)
John Rice Mike McMahan USA 2014. március 24.
magyar 2017. december 14.
Summer egy üzletben kezd el dolgozni, aminek valójában az Ördög a tulajdonosa. Rick leleplezi, hogy az itt kapható dolgok valójában csak átkot hoznak az emberekre, de Summer akkor is marad. Rick tönkreteszi az üzletet a tudomány használatával, a saját rontásbontó üzletében. Az Ördög és Summer egy internetes bizniszbe kezdenek, de az Ördög elárulja őt és megtartja a hatalmas bevételt. Válaszul Rick és Summer jól ellátják a baját. Eközben Jerry segít Mortynak az iskolai házi feladatban, mely során folyamatosan azt hangoztatja, hogy a Plútó egy bolygó - bár 2006-ban megvonták tőle ezt a státuszt. A plútóiak elrabolják őket, és Jerry ezzel az állításával hamarosan igen népszerű lesz köztük. Kiderül, hogy a Plútó folyamatosan zsugorodik a belsejének a kibányászása miatt, és amikor Jerry erre felhívja a figyelmet, megutálják őt.

A stáblista utáni jelenetben a kigyúrt Rick és Summer jókedvűen összevernek egy neonácit, a Westboro Baptista Egyház egy tagját, és egy kutyabántalmazót.

10. 10. Rickedik típusú találkozások
(Close Rick-counters of the Rick Kind)
Stephen Sandoval Ryan Ridley USA 2014. április 7.
magyar 2017. december 15.
Ricket ártatlanul megvádolja a Transzdimenzionális Rickek Tanácsa, hamis bizonyíték alapján, hogy megölte huszonhét másik dimenzió Rickjeit és elrabolta az összes hozzájuk tartozó Mortyt. Miközben az eredeti Rick és Morty menekül, és próbálja megtalálni az igazi tettest, Jerry összebarátkozik az egyik Rickkel, akit senki nem szeret.

A stáblista utáni jelenetben Jerry integet Gügye Ricknek, a barátjának, amin az igazi Rick élcelődni kezd.

11. 11. Tilos buli
(Ricksy Business)
Stephen Sandoval Ryan Ridley & Tom Kauffman USA 2014. április 14.
magyar 2017. december 18.
Jerry és Beth elmennek egy Titanic-szimulációs kiállításra, azonban a hajó nem süllyed el. Miközben Beth-t látványosan nem érdekli az egész, Jerryre teljesen ráakaszkodik az egyik takarítónő. Eközben Rick, akinek vigyáznia kellene a gyerekekre és a házra, egy hatalmas interdimenzionális partit rendez. A vendégek nem elég, hogy disznóólat csinálnak, de a ház véletlenül átkerül egy másik dimenzióba, és Rick teljesen elengedi magát.

A stáblista utáni jelenetben furcsa idegen lények láthatóak, akik úgy buliznak, hogy elnyelik majd kiköpik az "áldozataikat".

2. évad (2015)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier
12. 1. Zavar az időben
(A Rickle in Time)
Wes Archer Matt Roller USA 2015. július 26.
magyar 2018. január 3.
Az előző epizód folytatásaként Rick végül elindítja az időt, miután hat hónapig hozták helyre a bulival okozott károkat. Sajnos az idő szövete elég instabil, így hamar létrejön több alternatív valóság, amelyek időben egyszerre zajlanak. Rick paranoiás lesz, hogy másik énjei meg akarják őt ölni. Egy másik dimenzióból érkezett lény le akarja tartóztatni őket az ellopott időkristályért, ami ahhoz vezet, hogy 64 különböző valóság születik. Eközben az eredeti valóságban Jerry és Beth elütnek egy szarvast, Beth pedig meg akarja menteni az életét bármi áron.

A stáblista utáni jelenetben a lény látható, aki Albert Einsteint összetéveszti Rickkel, és közli vele, hogy ne szórakozzon az idővel.

13. 2. Morty mentőakció
(Mortynight Run)
Dominic Polcino David Phillips USA 2015. augusztus 2.
magyar 2018. január 4.
Miután véletlenül magukkal viszik Jerryt egy kalandjukra, Rick és Morty egy különleges megőrzőbe viszik őt, ahol más dimenziók Jerryjeire vigyáznak. Némelyikükért soha nem jönnek vissza, és nem is tudnak elmenni onnan, noha egyébként szabadon távozhatnak. Közben Rick fegyvert ad el egy idegen bérgyilkosnak, aki meg akarja ölni Fingot, a gáznemű entitást, akit fogságban tartanak. Morty megkedveli a lényt és meg akarja menteni az életét - nem is sejtve, hogy Fing terve minden szénalapú létforma megsemmisítése.
14. 3. Felemésztő szerelem
(Auto Erotic Assimilation)
Bryan Newton Ryan Ridley USA 2015. augusztus 9.
magyar 2018. január 5.
Rick, Morty és Summer kalandjaik során belefutnak egy kollektív tudatba, aki valamikor Rick szeretője volt, és célja az egész univerzum bekebelezése. Egy Béta 7 nevű másik kollektív tudat reménytelenül szerelmes belé, mert mindig kikosarazzák. Rick visszatérésével hatalmas bulik és orgiák kezdődnek, mely a bolygót katasztrofális helyzetbe juttatja. Morty és Summer szerint ez nem etikus, s közben azzal is szembe kell nézniük, hogy néhány, öntudatra ébredt lakó faji háborút kezdeményez. Eközben Beth és Jerry egy rusnya szörnyet találnak a pincében megláncolva, és ennek hatására elkezdenek veszekedni azon, hogy mit csináljanak vele. Amikor szóba kerül Rick, Jerry feldühödik, mert Beth mindenáron védi az apját.
15. 4. M Rick mások
(Total Rickall)
Juan Meza-León Mike McMahan USA 2015. augusztus 16.
magyar 2018. január 8.
Egy idegen parazita hamis emlékeket ültet a család fejébe, így valahányszor elkezdenek visszaemlékezni a múltra, mindig megjelenik egy új családtag a lakásban, akiről azt hiszik, hogy valóban az. Mivel már egymásban sem bíznak, Rick lezárja a házat. Először csak Steve bácsi jelenik meg, majd Nicky kuzin, Álmos Gary (aki mint Beth férje és Jerry szeretője bukkan fel),egy családi komornyik, Frankenstein szörnye, egy beszélő ceruza, Inverz Zsiráf, Üvegszellem, és még sokan mások. Köztük van Kakiskuki úr, aki a család régi barátjaként mutatkozik, de még eddig egyetlen epizódban sem láthattuk. Mikor Morty rájön, hogy az idegenek csak pozitív emlékeket generálnak, ennek hatására végezni tudnak a parazitákkal. Beth a legvégén lelövi Kakiskuki urat, de róla kiderül, hogy ő nem parazita.
16. 5. Gyere Svungizni
(Get Schwifty)
Wes Archer Tom Kauffman USA 2015. augusztus 23.
magyar 2018. január 9.
Egy óriási idegen jelenik meg a Föld közelében, és követeli, hogy énekeljenek neki egy eredeti dalt. Rick és Morty improvizálnak egyet, de az idegenek magukkal viszik az egész bolygót egy zenés tehetségkutatóra, ahol a vesztes bolygót megsemmisítik. Morty ellopja a portálvetőt, hogy megmentse a bolygót, de a Madárember meggyőzi róla, hogy segítsen Ricknek és Ice-T-nek megírni egy dalt, amit aztán az amerikai elnökkel előadva megnyerik a versenyt. Közben Beth, Jerry és Summer belépnek egy vallási szektába, mely az idegenek által küldött üzenet félreértése miatt jött létre.
17. 6. Rickek a fejükre estek
(The Ricks Must Be Crazy)
Dominic Polcino Dan Guterman USA 2015. augusztus 30.
magyar 2018. január 10.
Rick repülő autójának lemerül az akkumulátora, ami igazából egy miniatűr univerzum, akiktől lopja az energiát. Ebben az univerzumban Zeep Xanflorp ugyanezt teszi, és létrehoz egy harmadik univerzumot, ahol csapdába esnek. Miközben folyamatosan harcolnak a kijutás érdekében egymással is, kiderül, hogy Morty bármikor repülő autóvá tud változni. Eközben Summer az eredeti autóban várakozik, amely erőszakosan próbálja őt megvédeni az idegenektől.

A stáblista utáni jelenetben Morty autóvá változik az osztályteremben.

18. 7. Nagy zűr kis Sanchezben
(Big Trouble in Little Sanchez)
Bryan Newton Alex Rubens USA 2015. szeptember 13.
magyar 2018. január 11.
Rick áttölti a tudatát saját tinédzserkori önmagának klónjába, hogy végezni tudjon egy vámpírral az iskolában. Miután meglepően népszerűvé válik, Summer megunja, és kirúgatja azzal, hogy bevallja a gyilkosság tényét. Közben Jerry és Beth párterápián vesznek részt egy idegen bolygón, ahol az egymásról alkotott képzeteik elevenednek meg szörnyek formájában.
19. 8. Interdimenzionális TV 2: Kisértjük a sorsot
(Interdimensional Cable 2: Tempting Fate)
Juan Meza-León Dan Guterman, Ryan Ridley & Justin Roiland USA 2015. szeptember 20.
magyar 2018. január 12.
Jerryt egy ocsmány betegséggel kezelik egy idegen kórházban, miközben a család ismét bizarr tévéműsorokat néz a váróban. Az idegenek a péniszét kérik, hogy egy ismert és közkedvelt aktivista számára ültessék be szívként. Jerry először belemegy, de aztán visszakozik, ezért új megoldást kell kitalálnia, hogy lecsillapítsa a népharagot.
20. 9. Irtó nagy kalamajka
(Look Who's Purging Now)
Dominic Polcino Dan Harmon, Ryan Ridley & Justin Roiland USA 2015. szeptember 27.
magyar 2018. január 15.
Rick és Morty egy olyan bolygóra utaznak, ahol egy fesztivál alkalmával mindenki következmények nélkül követhet el bűnöket egy egész éjszaka. Miután átveréssel megszerzik tőlük az autójukat és a portálvetőt, magukra maradnak. Csak Summer segítségével tudnak úrrá lenni a nehézségeken.
21. 10. Ünnepszkvancsolók ünnepe
(The Wedding Squanchers)
Wes Archer Tom Kauffman USA 2015. október 4.
magyar 2018. január 16.
Rick és a családja elmennek a Madárszemély és Tammy esküvőjére. Tammyről kiderül, hogy a Föderáció ügynöke, megöli a Madárembert, és a többi ügynökkel megszállják a helyet. Rick kimenti a családot, de nem viheti őket haza, mert keresik őket, ezért egy Föld-szerű bolygóra viszi őket. Miután meghallja, hogy Jerry fel akarja őt adni, Rick önként teszi ezt. Családja nélküle tér vissza a Földre, amit elleptek az idegen turisták. A Föderáció részévé vált Földön Jerry új állást kap.

A stáblista utáni jelenetben Kakiskuki úr megkérdezi a nézőket, hogy szerintük mi várható az új évadban, ami minimum másfél év múlva következik.

3. évad (2017)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier
22. 1. A Rickmény Rabjai
(The Rickshank Rickdemption)
Juan Meza-León Mike McMahan USA 2017. április 1.
magyar 2018. február 5.
Ricket a Föderáció egyik börtönében tartják fogságban, ahol az emlékeibe beépült ügynök próbálja kiszedni belőle a portálvető titkait. Morty és Summer a megmentésére indul a világuk korábbi, halott Rickjének a szerkezetével, amivel előbb átkerülnek a Cronenberg-világba, majd egy csapat Rick tör rájuk, és a Citadellába viszik őket, ahol el akarják őket ítélni. A kiszabaduló és megmentésükre érkező Rick előbb az egész építményt egy intergalaktikus börtönbe teleportálja, majd a túlélőkkel leszámolva tönkreteszi a Föderáció bankrendszerét, felszabadítva így a Földet. Eközben a Földön Jerry válaszút elé állítja Beth-t: vagy ő, vagy az apja. Beth Ricket választja, ezért elválnak. Rick felfedi, hogy az egésszel pontosan ez volt a célja: bosszút állni Jerryn és a Föderáción, és tetteinek végső motivációja az volt, hogy valahogy hozzájusson a McDonald's már nem forgalmazott szecsuáni szószához.

A stáblista utáni jelenetben Tammy kiborgként építteti újjá Madárszemélyt, aki innentől Főnixszemélynek hívja magát.

23. 2. A smaragd Rickmánca
(Rickmancing the Stone)
Dominic Polcino Jane Becker USA 2017. július 30.
magyar 2018. február 6.
Rick egy Mad Max-szerű világba viszi Mortyt és Summert. Megtudja, hogy az itt lakóknál van egy nagyon értékes kő, amit szeretne ellopni. Miután megszerzi, hazamegy, robotokra cseréli a gyerekeket, hogy átverje Beth-t, majd visszatér a kővel, s a segítségével felemeli az itt lakók civilizációját. Az emberek változása nem tetszik Summernek, aki bár beleszeretett az egyik bandavezérbe, mégis otthagyja ezt a világot. Az események hatására a gyerekek könnyebben dolgozzák fel a szüleik válását.

A stáblista utáni jelenetben Jerry megkapja a munkanélküli segélyét, egy farkas azonban rátámad és elszedi tőle a csekket.

24. 3. Uborka Rick
(Pickle Rick)
Anthony Chun Jessica Gao USA 2017. augusztus 6.
magyar 2018. február 7.
Rick uborkává változtatja magát csak azért, hogy ne kelljen részt vennie egy családterápiás foglalkozáson. Beth magával viszi a visszaváltoztató szérumot, az egyedül maradó Rick pedig balszerencsék sorozata közepette a csatornában köt ki. Döglött csótányok és általa leölt patkányok testéből épít magának egy veszélyes fegyverekkel ellátott mobil páncélt. Miután véletlenül egy külföldi titkosügynök lakásán köt ki, harcba kell szállnia az ott lakókkal, köztük egy Jaguár névre hallgató fickóval, akivel végül összebarátkozik. Miután rájön, hogy mégis jó lenne elmennie a terápiára, odaindul. A terapeuta szerint Rick azért ilyen, hogy elnyomja magában az érzelmeket és a sérülékenységét, de mivel már Beth is megbékél vele, ez egyáltalán nem érdekli.

A stáblista utáni jelenetben Ricket és Mortyt egy ördögi gonosz, a zenész Concerto fogságából menti ki Jaguár.

25. 4. Visszavágók 3: Világzúzó visszatér
(Vindicators 3: The Return of Worldender)
Bryan Newton Sarah Carbiener & Erica Rosbe USA 2017. augusztus 13.
magyar 2018. február 8.
Morty kérésére Rickkel újra elmennek a Visszavágókhoz, akik épp az ősellenségükkel harcolnak. Rick megveti őket, Mortyt viszont lenyűgözik a hősök. Másnap reggel a Visszavágók azzal szembesülnek, hogy előző éjszaka Rick részegen végzett a nemezisükkel, átvette a helyét, és most feladványokat talált ki, amiket meg kell fejteniük, ha életben akarnak maradni. Morty ügyesen halad a megfejtéssel, míg a szuperhősök fogyatkoznak. A végén csak Rick, Morty, és Szupernova maradnak életben. Szupernova megpróbálja megölni őket, ám Rick az utolsó pillanatban elteleportálja valamennyiüket egy partira, amit szintén részegen hozott össze.
26. 5. A Pörgi Forgi összeesküvés
(The Whirly Dirly Conspiracy)
Juan Meza-León Ryan Ridley USA 2017. augusztus 20.
magyar 2018. február 9.
Jerry önbecsülésének növelése érdekében Rick elviszi őt egy kalandra: egy olyan helyre mennek, ahol egy védőpajzsnak hála valamennyi élőlény halhatatlan, így nem eshet bántódása. Jerry találkozik Risotto Grouponnal, aki bosszút esküdött Rick ellen. Fel akarja használni Jerryt, hogy végezhessen Rickkel, de Jerry kihátrál, amikor Rick bocsánatot kér tőle, amiért tönkreteszi a házasságát. Rick persze rájön a merényletkísérletre, és ezután hosszasan szidalmazza Jerryt, majd miután végez Risottóval, nem akarja megengedni, hogy visszatérjen a családjához. Summerrel szakít a barátja, Ethan, egy nagyobb mellű lány kedvéért, ezért elhatározza, hogy Rick egyik berendezésével megnagyobbítja a melleit. A kísérlet balul sül el, és Summer óriási méretűre nő. Beth nem hajlandó Ricket segítségül hívni, hanem maga próbálja megoldani a problémát, amivel csak kifordítja Summert.
27. 6. Egy kis Rickapcsolódás
(Rest and Ricklaxation)
Anthony Chun Tom Kauffman USA 2017. augusztus 27.
magyar 2018. február 12.
Egy hosszú és fárasztó kaland után Rick és Morty egy intergalaktikus wellness-szállóba mennek, ahol egy gép segítségével kiveszik belőlük a negatív tulajdonságokat. Tudtukon kívül a negativitásuk testet ölt egy toxikus felhőben, megszemélyesítve Rick arroganciáját és Morty gyámoltalanságát. Eközben a megtisztult Rick és Morty pozitív énjének is lesz egy mellékhatása: képtelenek érzelmi kötődést kialakítani. A toxikus Rick és Morty kiszabadulnak a börtönükből, és azt tervezik, hogy egy világítótorony segítségével az egész világot a képmásukra alakítják. A tiszta Rick megmérgezi a toxikus Mortyt, tudva, hogy a saját toxikus énje függ Mortytól, és mindenáron meg akarja menteni. A két Rick végül egyesül, Morty azonban nem hajlandó erre és elmenekül. Rick végül Jessica segítségével vadássza le és egyesíti énjeit.
28. 7. Mesék a Citadellából
(The Ricklantis Mixup)
Dominic Polcino Dan Guterman & Ryan Ridley USA 2017. szeptember 10.
magyar 2018. február 13.
29. 8. Morty észbontói
(Morty's Mind Blowers)
Bryan Newton Mike McMahan, James Siciliano, Ryan Ridley, Dan Guterman, Justin Roiland & Dan Harmon USA 2017. szeptember 17.
magyar 2018. február 14.
30. 9. Beth beteg világa
(The ABC's of Beth)
Juan Meza-León Mike McMahan USA 2017. szeptember 24.
magyar 2018. február 15.
31. 10. Az elnök különrickje
(The Rickchurian Mortydate)
Anthony Chun Dan Harmon USA 2017. október 1.
magyar 2018. február 16.

4. évad (2019-2020)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier
32. 1. Edge of Tomorty: Rick Die Rickpeat Erica Hayes Mike McMahan USA 2019. november 10.
magyar 2021. június 21.
33. 2. The Old Man and the Seat Jacob Hair Michael Waldron USA 2019. november 17.
magyar 2021. június 21.
34. 3. One Crew over the Crewcoo's Morty Bryan Newton Caitie Delaney USA 2019. november 24.
magyar 2021. június 21.
35. 4. Claw and Hoarder: Special Ricktim's Morty Anthony Chun Jeff Loveness USA 2019. december 8.
magyar 2021. június 21.
36. 5. Rattlestar Ricklactica Jacob Hair James Siciliano USA 2019. december 15.
magyar 2021. június 21.
37. 6. Never Ricking Morty Erica Hayes Jeff Loveness USA 2020. május 3.
magyar 2021. június 21.
38. 7. Promortyus Bryan Newton Jeff Loveness USA 2020. május 10.
magyar 2021. június 21.
39. 8. The Vat of Acid Episode Jacob Hair Jeff Loveness és Albro Lundy USA 2020. május 17.
magyar 2021. június 21.
40. 9. Childrick of Mort Kyounghee Lim James Siciliano USA 2020. május 24.
magyar 2021. június 21.
41. 10. Star Mort Rickturn of the Jerri Erica Hayes Anne Lane USA 2020. május 31.
magyar 2021. június 21.

5. évad[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier
42. 1. n. a. n. a. Jeff Loveness[7] USA 2021. június 20.
magyar 2021. június 21.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Rick és Morty - Hamarosan az HBO GO kínálatában” (hu-HU nyelven).  
  2. Már tudjuk mikor folytatódik a Rick és Morty hazai vetítése. Gyerek-Világ. (Hozzáférés: 2017. november 23.)
  3. Jön a Rick és Morty 3. évada is!. Gyerek-Világ. (Hozzáférés: 2018. január 14.)
  4. When is Rick and Morty season 5 released? When the next episodes will drop on Netflix (angol nyelven). Radio Times. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  5. https://twitter.com/adultswim/status/1376897094443802629 (magyar nyelven). Twitter. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  6. BREAKING: Az HBO GO-ra költözik Rick és Morty, és van más jó hír is! (magyar nyelven). IGN Hungary, 2021. április 26. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  7. https://twitter.com/jeffloveness/status/1175245325725917184 (magyar nyelven). Twitter. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap