8644-es mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
8644-es mellékút
Úttípusösszekötő út
Hossza4,7 km
Ország Magyarország
TartományokVas vármegye
Az út elejeLócs 8634
Az út végeTormásliget 8624

A 8644-es számú mellékút egy rövid, kevesebb, mint 5 kilométer hosszú, négy számjegyű országos közút Vas vármegye területén; Iklanberény községet kapcsolja össze, annak egyetlen közúti elérési útvonalaként részint a nyugati szomszédságában fekvő Tormásligettel, részint pedig a tőle délre eső Lócs községgel.

Nyomvonala[szerkesztés]

A 8634-es útból ágazik ki, annak a 3+350-es kilométerszelvénye közelében, Lócs belterületétől délre, északi irányban. Bő 300 méter után éri el a község déli szélét, ahol a Petőfi Sándor utca nevet veszi fel. Nagyjából 600 méter után ér a település központjába, ahol találkozik a 8618-as úttal, ott keletnek fordul s mintegy 150 méteren át közös szakaszon haladnak a faluban – kilométer-számozás tekintetében egymással ellentétes irányban húzódva –, majd újra különválnak, s a 8644-es ismét északnak fordul.

Pár lépés után már ismét külterületen folytatódik, bő 2,5 kilométer után pedig átlépi Iklanberény déli határát. Alig 200 méterrel arrébb be is lép e településre, belterületi szakaszán végig a Fő utca nevet viseli. 3,5 kilométer után újból külterületre ér, a 4. kilométerénél pedig átszeli Tormásliget határát. Lakott helyeket itt már nem érint; bő egy kilométer után véget is ér, beletorkollva a 8624-es útba, annak a 2+900-as kilométerszelvénye közelében, a település belterületének keleti szélétől nagyjából egy kilométerre.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 4,675 kilométer.

Története[szerkesztés]

Települések az út mentén[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]