Éjjel-nappal Budapest

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Éjjel-Nappal Budapest
Műfaj Fikciós reality

Rendező Tóth Attila
Hang Darida Tamás
Főcímzene Myon & Shane feat. Tóth Gabi - Éjjel Nappal Budapest

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Epizódok1698 (2020.01.31-ig)
Gyártás
Producer Nánássy Gábor, Schluth Attila
Forgatási helyszín Budapest, Margit körút
Operatőr Oláh István
Részenkénti játékidő 50 perc
Gyártó IKO Magyarország Kft.[1]
Sugárzás
Eredeti adó RTL II Hungary logo.svg (2019.02.18 – napjainkig)
RTL Klub RTL Klub (2013.02.11 – 2019.02.15)
Eredeti sugárzás kezdete2013. február 11.[2]
Első magyar adó RTL Klub
Státusz aktív
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

Az Éjjel-Nappal Budapest egy magyar televíziós műsor, melyet az RTL Klub sugározott 2013. február 11-tól 2019. február 15-ig.[2] A sorozatot 2019. február 18. óta az RTL II sugározza. Az adás minden hétköznap 21:30-kor kerül képernyőre. Az Éjjel-Nappal Budapest eredetije a németországi Berlin - Tag & Nacht(wd) című televíziós műsor.[3] A felvételek többek között egy Margit körúti házban készülnek, de Budapesten belül több külső és belső helyszín is előfordul.[4] Az Éjjel-Nappal Budapestet az IKO Magyarország Kft. gyártja.[1]


Tartalom[szerkesztés]

Az Éjjel-nappal Budapest című sorozat egy trendi apartmanban játszódik, a vibráló főváros szívében. Ez ad otthont 8 fiatalnak, akik lakótársakként élnek együtt. A fiatalok különböző egyéniségek, különböző álmokkal, vágyakkal, de egy dolog biztosan összetartja őket: imádják a fővárost ahol élnek, amely nem más, mint Budapest!

A lakás tulajdonosa a 37 éves Joe, aki hirtelen ötlettől vezérelve nem irodának adta ki lakását, hanem a szobákba lakókat keresett. Így került a lakásba Regina, az albérlet egyik legrégebbi lakója, a sármos Marci, és a szerelmes Rita. Ott lakik Zsófi is, az énekesi ambíciókkal megáldott lány és Lali, aki sosem képes időben fizetni a lakbért és folyton vicces bonyodalmakba keveredik, Gábor, Lali állandó tettestársa, aki ugyan nem az albi lakója, de a baráti társaság örök bohóca. És megannyi további szereplő, akik a társasághoz kötődnek, az élükön Hannával, aki Joe 17 éves tipikus kamasz lánya, és semmit sem szeretne jobban, mint a menő lakás egyik lakójává válni. A lakás közössége egy olyan baráti társaság, ahol bármi történjék a barátság és az összetartás számít mindenek felett. Ebbe a társaságba érkezik Anikó, akinek Marci beígérte, hogy beköltözhet a lakás egyik megüresedett szobájába. Itt viszont Joe szabályai szerint történnek az ilyen nagy lélegzetvételű dolgok. Vajon sikerül Anikónak a lakótársak szívét megnyerni? Mit szól hozzá Rita, aki az első pillanattól riválisának tartja a keszthelyi lányt?

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Nem adják el az Éjjel-nappal Budapest lakását (HTML). Origo.hu, 2013. február 21. (Hozzáférés: 2018. január 12.)
  2. a b Éjjel-Nappal Budapest 13-02-11 (HTML). RTL Klub. (Hozzáférés: 2018. január 12.)
  3. A tévé előtt sem vagyunk németek (HTML). Origo.hu, 2013. február 15. (Hozzáférés: 2018. január 12.)
  4. Kalmár Csaba: Feljött a szomszéd, de nem lett baj (HTML). Origo.hu, 2013. február 13. (Hozzáférés: 2018. január 12.)

További információk[szerkesztés]