World Series Baseball 2K3

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
World Series Baseball 2K3
FejlesztőBlue Shift Inc., Visual Concepts, Exile Interactive
KiadóSega
ProducerJason Armenise
SorozatWorld Series Baseball
MotorRenderWare
PlatformokPlayStation 2, Xbox
Kiadási dátum
  • US 2003. március 10.
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
AdathordozóDVD
SablonWikidataSegítség

A World Series Baseball 2K3 baseball-videójáték, melyet a Blue Shift Inc. fejlesztett és a Sega jelentetett meg. A játék 2003. március 10-én jelent meg PlayStation 2 és Xbox otthoni videójáték-konzolokra. A 2K3 a sorozat első tagja, amely egyből multiplatform-címként jelent meg, illetve szintén az első, amely nem jelent meg egyetlen Sega-platformra sem.

A játék borítóján Jason Giambi New York Yankees-egyesvédő szerepel.

Fejlesztés[szerkesztés]

A játék újdonságai között szerepel többek között egy új kameraállás, öt történelmi stadion (Crosley Field, Forbes Field, Griffith Stadium, Polo Grounds és Shibe Park), illetve különböző mozdulatok (drag bunt, hazafutások ellopása). A 2K3-ból eltávolították az előző játékban megjelent interneten keresztül többjátékos módot.[1] A játéknak egy Nintendo GameCube-változata is fejlesztés alatt állt, azonban az végül nem jelent meg.

A játék az ESPN Sunday Night Baseball-stílusú prezentációját is licencelte.[1]

Az előző játékból visszatért Ted Robinson kommentátor, azonban Mike Krukow szakkommentátort Rex Hudler váltotta.[2]

Fogadtatás[szerkesztés]

A Metacritic kritikaösszegző weboldal adatai szerint a játékot „általánosságban kedvező” fogadtatásban részesítették a kritikusok.[3][4]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a World Series Baseball 2K3 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Provo, Frank: World Series Baseball 2K3 Review (angol nyelven). GameSpot. CBS Interactive, 2003. március 25. (Hozzáférés: 2019. december 29.)
  2. Goldstein, Hilary: World Series Baseball 2K3 Review (angol nyelven). IGN. Ziff Davis, 2003. március 10. (Hozzáférés: 2019. december 29.)
  3. World Series Baseball 2K3 (PS2) (angol nyelven). Metacritic. CBS Interactive. (Hozzáférés: 2019. december 29.)
  4. World Series Baseball 2K3 (XBOX) (angol nyelven). Metacritic. CBS Interactive. (Hozzáférés: 2019. december 29.)