Windows Ultimate Extrák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Windows Ultimate Extrák egy szabadon választható csomag, amely a Windows Vista Ultimate kiadásához készült. Az extrák a Windows Update szolgáltatáson keresztül szerezhetőek be.

Jelenlegi Ultimate Extrák[szerkesztés]

  • Windows DreamScene, egy alkalmazás amely segítségével videókat illeszthetünk az asztalunkra háttérként. Támogatja a .mpg és a .wmv videó formátumokat. A végső verziója 2007 szeptemberében készült el és bejelentett több száz letölthető videót is a programhoz a Stardock weboldaláról (dream.wincustomize.com). 2008. május 1-jén egy frissítés jelent meg hozzá további videókkal.
  • BitLocker és EFS, két eszköz (Windows BitLocker Merevlemez Előkészítő Eszköz és a Online Biztonsági Kulcs Mentő) ami növeli a Windows Vista biztonságát.
  • Hold 'Em Póker Játék, Texas hold 'em egyik verziója.
  • Különböző MUI nyelvi csomagok, kiegészítők, melyek segítségével a Windows megjelenési nyelvét lehet megváltoztatni.
  • Windows Hangsémák, kettő extra hangcsomag (Ultimate Extra Glass és Pearl) amiket be lehet állítani a Windows alapértelmezett hangcsomagjának. 2008. május 1-jén megjelent egy frissítő csomag a hangcsomagokhoz.
  • Microsoft Tinker játék

Várható Ultimate Extrák[szerkesztés]

A következő csomagok hivatalosan nem jelentek meg, de be vannak jelentve:

Kritikák[szerkesztés]

A Microsoftot sokszor kritizálták az Extrák hasznossága miatt a Vista operációs rendszer kiadása után. Pár ember még azt is megkockáztatta, hogy nincs is olyan csapat aki az Extrákat készítené.[1] 2007 július 2-án a Windows Ultimate blogján egy bejegyzésben azt írták, hogy dolgoznak 20 nyelvi csomagon és a DreamScene végleges változatán ami 2007 nyarának végén jelent meg. További Ultimate Extrák a közeljövőben várhatók.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Computerworld.com – Critics: Vista Ultimate's promised add-ons just broken promises. [2008. június 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. május 7.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Windows Ultimate Extras című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások[szerkesztés]