Wikipédia:Turizmusműhely/Terveink

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Szeretnénk, elsősorban Magyarország turisztikai célpontjait bemutatni. A hozzájuk tartozó turisztikai infrastruktúrát, a turizmusban élő, s a vele kapcsolatban álló emberek kapcsolatát a „turisztikai ipar” mindennapi létét.

A világban létező nagy és kis fogadó országokat, az ottani turisztikai attrakciókat (turisztikai látnivalókat). Minden jelentősebb desztinációt (fogadó területet), a rendelkezésünkre álló adatokat, amelyek rendszerint a papíralapú lexikonokból, enciklopédiákból - ma még - még hiányoznak, de az emberek érdeklődésének a homlokterében vannak.

A turisztikai ágazatban a szolgáltatások bővítése és az úgynevezett attrakciók számának növelése mellett a szervezeti rendszert is át lehet alakítani. A fejlesztésekkel a turizmus hozzájárulhat a foglalkoztatás javításához is. A többi ágazattal ellentétben ugyanis az idegenforgalomban a modernizálás nem létszámcsökkenéssel, hanem ellenkezőleg az alkalmazottak számának növekedésével jár, mivel jelentős a kapcsolódó szektor és sok a beszállító. Jelenleg Magyarországon a turizmus mintegy 400 ezer, a kapcsolódó közvetett feladat-ellátással együtt pedig 500 ezer dolgozót foglalkoztat, az aktív munkavállalók 12,5 százalékát.

A küldőterületek -a közlekedési transzferek - és a fogadóterületek egysége, ezen belül a szállás és ellátás, valamint a szabadidő kellemes eltöltése témaköreinek kapcsolata és bemutatása a műhely illetve a társműhelyek segítségével.