Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2015-08-24

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Alsókörtvélyes szócikk bővítése[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

TISZTELT SZERKESZTŐSÉG!

JAVASLATOM LENNE "ALSÓKÖRTVÉLYES" CÍMSZÓ ALATT SZEREPLŐ SZÖVEG BŐVÍTÉSÉRE. A TARTALMAT A WIKIPÉDIÁBAN LESZNAI ANNA CÍMSZÓ ALATT OLVASHATÓ SZÖVEGGEL:

Itt született Zempléni Lesznai Anna (szül. Moscovitz Amália) (Alsókörtvélyes, 1885. január 3. – New York, 1966. október 2. ) magyar költő, író, grafikus, iparművész, a Nyolcak vendégtagja. Akinek édesapja (Moscovitz Geyza) a XIX. század végén és a XX. század elején a környék földbirtokosa volt. Lesznai Anna "Kezdetben volt a kert" című önéletrajzi regényében hűen ír az adott történelmi korról és a falu életéről. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.127.148.24 (vitalap | szerkesztései) 2015. augusztus 24., 20:54‎

válasz
Nem ezt a megoldást követjük, amit javasolsz: kerüljük az ennyire részletes tartalomismétlést, pláne nem ismétlünk meg szöveget két szócikkben.
A mi gyakorlatunk az, hogy olyan linket helyezünk el az egyik szócikkben, amelyik a másikra mutat.
Technikai eljárásunk: az Alsókörtvélyesről szóló szócikkben nyitunk egy új szakaszt Neves személyek címmel, és abban minden sor egy link lesz - jelen esetben a mostani első sor a Lesznai Anna című cikkünkre mutat.
A Lesznai Annáról írott többletinformációdat (az utolsó mondatodat) pedig a róla szóló cikkünkbe illeszd be!
vitorlavita 2015. augusztus 24., 23:42 (CEST)[válasz]