Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2015-04-23

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Zaklatás a facebookon[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mit tegyek ha valaki az facebbok oldalamról értelmetlen videóüzeneteket küld a nevemben az ismerőseimnek. Az oldalamon már megírtam, hogy ne nyissák meg az ilyen üzeneteket mert nem én küldöm.

kérem segítsenek ebben. Köszönettel: Thomaidu Elefteria Budapestről.

--176.63.28.219 (vita) 2015. április 23., 09:09 (CEST)[válasz]
válasz
Szerintem az a legegyszerűbb ellenszer erre, ha megváltoztatod a Facebook-bejelentkezési jelszavadat! És ne mutatsd meg senkinek!
Ez a jelszó-váltás elég nehéz dolognak tűnik a Facebook esetében, ugyanis - ha automatikussá tetted a bejelentkezést - ez a funkció nem látható a web-oldal fejrészében.
Én ezen úgy fogok ki, hogy elindítom a CCleaner programot (ingyenesen letölthető pl. innen), ami után a böngészőprogramom "emlékezet-kiesésben" szenved! Nem kell megijedni, a böngészóprogram nem a web-oldalakba való belépésekhez szükséges felhasználói azonosítókat (és vele együtt a jelszavakat) felejti el, csak az automatikus beléptetést a kívánt web-oldalba! Ilyenkor mindig megjelenik a „Bejelentkezés” funkció, a Facebook esetében is, és vele együtt a kötelező „Elfelejtetted a jelszavadat?”-kérdés is! Erre rákattintva tudod megváltoztatni a jelszavadat.
És mégegyszer mondom: ne mutatsd meg senkinek! És ha nem a saját gépeden nézed meg a Facebook-oldaladat (barátodnál, könyvtárban, internet-kávézóban stb.), a bejelentkezéskor ne pipáld be a bejelentkezve maradást kérő jelölőnégyzetet!
vitorlavita 2015. április 23., 10:14 (CEST)[válasz]

Ez egy vírus. Már nekem is volt szerencsém hozzá. Időlegesen levettem az ismerőslistáról az illetőt, és figyelmeztettem, hogy ilyen vírusa van. Amikor megoldotta, visszatettem. – LApankuš 2015. április 23., 10:18 (CEST)[válasz]

Hozzászólás

A facebook használata közben előfordul, hogy új ablakot nyit a böngészőben. Kilépéskor, ha nem zárod be valamennyi ablakodat, akkor belépve felejted magadat, és legközelebb jelsó nélkül tudsz belépni.

További jelenség, hogy a belépést az internet számhoz rendeli hozzá. Az ilyen kapcsolat addig él, amíg ki nem kapcsoltad a gépet. MZ/X vita 2015. április 23., 12:52 (CEST)[válasz]