Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2014-09-01

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Helyettes államtitkár elérhetőségei[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

== Azt szeretném megtudni, hogy :Csepreghy Nándor Helyettes Államtitkár e-mail címe, tel.száma ==
:
--86.59.180.44 (vita) 2014. szeptember 1., 06:38 (CEST)[válasz]
válasz
Nem rendelkezünk címlistával. Ezért a Google segítségét vesszük igénybe:
Google Keresés(Csepreghy Nándor helyettes államtitkár) találati lista
E lista második eleme csak ennyit, a miniszterelnökség elérhetőségét közli:
Postai cím: 1357 Budapest, Pf. 6.
Telefonszám: 06-1-795-5000
Telefax: 06-1-795-0381
E-mail: titkarsag@me.gov.hu
Pontosabb elérhetőséget e címekről remélhet...
vitorlavita 2014. szeptember 1., 09:23 (CEST)[válasz]

Szerkesztőablak betűtípus/betűstílus[szerkesztés]

Sziasztok!

Mitől függ a szerkesztőablak betűtípusa és betűstílusa? Mióta a Google Chrome 37-es verziót használom, azóta megváltozott a szerkesztőablak betűtípusa, ami nekem nem tetszik. Meg lehet változtatni valahogy/valahol? --Gbarta vita 2014. szeptember 1., 14:46 (CEST)[válasz]

Feltételezem, hogy a wiki oldalak forrását szerkesztő mezőről beszélsz, nem az új VisualEditorról.
Nekem úgy tűnik, hogy sehol nincs külön beállítva a betűtípus, valószínűleg a böngésződben alapértelmezett betűtípust használja. Azt viszont meg tudom mondani, hogy állíthatod át.
Nyisd meg a Wikipédiában a felhasználói beállítások oldalon a „Lapok megjelenítése” fület. (Általában minden oldal tetején van egy link a felhasználói beállításokra, ha be vagy jelentkezve a Wikipédiába.) Itt a „Közös CSS/JS az összes felület számára:” címke után találsz egy linket a saját CSS oldaladra, aminek a neve pl. Szerkesztő:Gbarta/common.css. Ez az oldal a beállításaidhoz tartozik, ezért biztonsági okból csak te tudod szerkeszteni, de bárki olvashatja. Ezen az oldalon CSS szabályokat állíthatsz be, amelyek betöltődnek a böngésződbe, ha egy Wikipédia oldalt nézel, és be vagy jelentkezve az adott Wikipédia felhasználóval.
Hozd létre ezt az oldalt, és írd bele mondjuk azt, hogy
 .mw-ui-input { font-family: "Bitstream Vera Sans Mono", monospace; font-size: 200%; }
Ebből a „.mw-ui-input” minta illeszkedik a legtöbb beviteli mezőre a Wikipédiában, így például a szerkesztéseknél az oldal forrás-szövegét és a szerkesztési összefoglalót tartalmazó mezőkre is. A „Bitstream Vera Sans Mono” az általad kívánt font neve (több fontot is felsorolhatsz vesszővel elválasztva, a „monospaced” pedig azt jelenti, hogy ha semelyik korábbi font sem használható, akkor a böngésző az alapértelmezett egyenszéles fontot használja. A „200%” azt jelenti, hogy a beviteli mezőben a font mérete legyen 200% relatívan a környező font méretéhez képest.
Mentsd el az oldalt, majd az oldalon megjelenő instrukciók szerint frissítsd az oldalt, hogy a böngésző újra letöltse a ritkán változó CSS szabály fájlt is. Ettől a beviteli mező fontjának meg kell változnia.
A továbbiakban a hasonló kérdéseket a kocsmafalon is fölteheted.
b_jonas 2014. szeptember 1., 17:48 (CEST)[válasz]

Pl. A feslő sor: Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2014-09-01 =>ez milyen betűtípus és méretű? --Gbarta vita 2014. szeptember 2., 07:31 (CEST)[válasz]