Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Manchester United F.C.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Manchester United F.C. (A kiemelt státuszt megkapta: 2008. 06. 14.)[szerkesztés]

A labdarúgásműhely megnézte. Lásd itt . Szajci reci 2008. május 25., 09:37 (CEST)[válasz]

  •  megjegyzés Jó a cikk, de megjegyzéseim vannak:
  1. „Nem sok hiányzott a tönkremenetelhez, amikor a csapat nagyobb összeget kapott a manchesteri sörgyár igazgatójától…”. Ez így azt jelenti, hogy azért került közel a tönkremenetelhez, mert pénzt kapott! Különben az előző bek. végén már szóltatok a csődközeli állapotról! (A kezdetek 2. bek.)
  2. „Busby edzői sikerességének a kulcsa ezután az ifik beépítése volt…”, de már az előző mondatban is beépített! (A Matt Busby fémjelezte évek)
  3. „…megalakult a G-14…”: van ugyan link, de egy félmondat nagyon kívánkozik ide róla. (A triplázás utáni időszak)
  4. „…de nem sikerült betalálniuk…”: gólt szerezniük - nem? (A triplázás utáni időszak 2. bek.)
  5. „Ekkor merült fel először, hogy egy amerikai üzletember…”: ebből úgy tűnik, hogy az előző („az Ágyúsok diadalmaskodtak”)történések hatására merült volna fel a felvásárlás. Javaslatom: „Ebben az időszakban”. (A triplázás utáni időszak 2. bek.)
  6. „2006/07-re Fergie mester…”: meg kellene említeni, hogy ez tkp. Ferguson!
  7. Riválisok, vetélytársak: ez nem azonos azokkal, akikkel rossz viszonyban vagyunk: sportbeli riválist jelent, ebben az értelemben az összes ellenfelet a tabellán, a BL- ben stb. Ide mást szót, kifejezést kell kitalálni!

Javasolnám! Üdv – Szalax vita 2008. május 25., 12:22 (CEST)[válasz]

Bocs, még valami, közben utánanéztem: sir Matt Busby, így kisbetűvel írva a helyes. Ha nála meg van említve a „sir”, akkor Fergusonnál is kellene szólni róla (nem tudom, ő mikor kapta!). Üdv – Szalax vita 2008. május 26., 11:33 (CEST)[válasz]
  •  megjegyzés Köszi az észrevételeket, amiket írtál, (elvileg) megoldottam, bár a "...nem sikerült betalálniuk..."-ot nem értem, gyakran írják/mondják így pl. kommentátorok is, hogy ne ismételjék folytón a gól szót. - Scholes18 vita 2008. május 26. 18:16 (CEST)
 támogatom „nem sikerült betalálniuk”: tény, és igazad is van, én csupán egy enciklopédia szóhasználatától érzem idegennek. – Szalax vita 2008. május 26., 18:40 (CEST)[válasz]

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!