Vita:Viktor Anatoljevics But

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szajci 15 évvel ezelőtt a(z) Siralmas cikk témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk témája miatt az Oroszország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Oroszországgal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Siralmas cikk[szerkesztés]

Jó reggelt a Wikipedistáknak!

Ma reggel megnéztem a Viktor Butról szóló szócikket. Dícséretes, hogy ilyen aktualitásokat is meg lehet találni a Wikin, de sajnos ez a szócikk rendkívül gyenge. Az alapvető kifogásom az, hogy sejtésem szerint ez nem önálló szellemi alkotás, hanem egy már létező anyag igen gyenge fordítása, helyenként olyan megoldásokkal, mintha fordítószoftverrel darálták volna le a sejtésem szerint angol szöveget és az eredményt valamennyire javítgatták. ("Ezután fordító lett a szovjet Angolában." Vagy: "A vállalat fegyvereket kézbesített Afganisztán iszlám Statéjának...") A "szerző" nem ismeri az idegen nevek (beleértve a földrajzi neveket is) átírásának szabályait és saját megoldásaiban is következetlen (lásd: Dusanbe - Dushanbe) Már az első mondat is rémséges: "Viktor Anatoljevics But (oroszul: Виктор Анатольевич Бут) szül.: 1967.január 13 Dusanbe, Tajik SSR, Szovjet Unio a halál kereskedője néven is ismert egy korábban orosz KGB őrnagy és fegyverkereskedő." Nem részletezem tovább, mindenki látja, hogy miről van szó.

Szerintem ezt a cikket sürgősen törölni kellene és a téma fontosságának megfelelő terjedelemben avatott wikipedistával újra kellene íratni, vagy valamelyik más nyelvről le kellene fordítani.

Üdv:

(E)lektor

szia formázni és lektorálni kellene a cikket. Szajci reci 2008. május 29., 09:23 (CEST)Válasz