Vita:Szolnoki Tibor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Garamond 5 évvel ezelőtt a(z) Az idézet (és benne csatolt jegyzet) forrása témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Szolnoki Tibor a magyar rockopera történet kiemelkedő alakja. Bővel található forrás az interneten, de szerintem a legfontosabb:

Táblázat, törlések[szerkesztés]

Érthetetlen, hogy miért törölte ki a szócikket elkezdő szerző, a többek által rögzített színházi szerepek közül pont a rockoperákat, és miért távolította el a művek szerzőit. Véleményem szerint:

  • Nem wikis mentalitást jelez, ha valaki, töröl és átszerkeszt vita, és kommunikáció nélkül.
  • Tetézi a problémámat, hogy egy névjegynyi, forrás és minden nélküli szócikket bővítettünk ki, megmentve a biztos törléstől.
  • Ezek után érthetetlen, hogy az eredeti, névtelen szerző visszajön és táblázat szerkesztés ürügyén, lényeges törléseket hajt végre. /Egyébként meg kellene vitatnunk a táblázat kérdést is, nem biztos, hogy ez egy jó megoldás, véleményem szerint az oszlopszerkesztés helykihasználása sokkal jobb és esztétikailag is elfogadható./
  • Egyébként a színházi művek elé nem véletleül írjuk ki a szerzők nevét. Sokan hisszük, hogy a wiki ismeretközvetítő platform is és nem baj az, ha az olvasó egy-egy szerző nevére kattintva elmerülhet annak tanulmányozásában.

Szeretném megkérni a szerzőt, hogy kommunikáljon velünk és segítsen a cikk végelegsítésében.

Üdv.! – Kispados vita 2009. október 27., 16:19 (CET)Válasz

Visszaírtam a szerzőket a cikkbe, a táblázatot pedig töröltem. Túl nagy ide. Farkasgergely vita 2009. október 27., 19:31 (CET)Válasz

Az idézet (és benne csatolt jegyzet) forrása[szerkesztés]

Érdekelne, honnan van az érdekes szöveg. @Farkasgergely szerkesztő esetleg tud segíteni? (Az idézet eredeti bejegyzője, Kispados, már kipirosodott azóta. Nem tudom, nem tekintené-e zaklatásnak, ha keresni próbálnám.) – Garamond vita 2018. szeptember 7., 21:05 (CEST)Válasz