Vita:Sándor Kálmán (író)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tegzes 1 évvel ezelőtt a(z) Visszavont szöveg témában
Ez a szócikk témája miatt az Irodalmi műhelyek érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Irodalmi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Visszavont szöveg[szerkesztés]

Visszavonták a szövegem (Tegzes). Ezzel nem értek egyet. Természetesen számos, Sándor Kálmánról szóló szövegből dolgoztam, s ezek révén sokkal átfogóbb képet kapunk kedvenc íróm, Sándor Kálmán munkásságáról, de saját gondolatok is vannak benne, hiszen most olvastam a szerző Neandervölgyi főkönyvelő című kötetét.


Kérem, hogy a ma betett szöveget engedélyezzék. Kiérlelt összefoglalást ad Sándor Kálmán munkásságáról! Sokkal többet lehet általa Sándor Kálmánról megtudni, mint a jelenlegi szövegből. Köszönöm: Tegzes, egy Sándor Kálmán-rajongó Tegzes vita 2023. április 3., 12:26 (CEST)Válasz

Tegzes, mások által írt szövegek nem másolhatóak be a Wikipédiába, csak két esetben:

  • 70 évnél régebbi a mű (a szerző ismeretlen és 70 évnél régebben jelent meg az írás, vagy a szerző ismert és több mint 70 év elhunyt).
  • A szerző még él, és engedélyezte az írása megjelenését a Wikipédián, annak tudatában, hogy a műve kereskedelmi és nemkereskedelmi módon is felhasználható újra.

A "de saját gondolatok is vannak benne" résszel pedig az a probléma, hogy a WP nem az első közlés helye, és nem tartalmazhat saját kutatásokat.

A szerkesztéseid során hivatkozol Wikipédia-szabályra, ezek is azok, sőt egy részük szerzői jogi szabályozás, így az ilyen jellegű bővítéseidet nem fogják jóváhagyni, sőt ha többször is feltöltöd őket, az a szerkesztéseid felfüggesztésével járhat. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. április 4., 06:28 (CEST)Válasz

Kedves Hungarikusz Firkász!
A tanácsod kérem a törölt szövegemmel kapcsolatban.
Eredetileg az volt a tervem, hogy a szóban forgó szövegnek a másolt - más forrásból átvett - részeit jegyzetek hozzáadásával hivatkozom meg, de ezt nem tudtam megtenni, hisz a szöveg villámgyorsan törölve lett.
Kérdésem: feltehetem-e az eredeti szöveget úgy, hogy jegyzetekkel látom el, azaz senki szellemi tulajdona nem lesz elorozva.
Ha azt feleled, hogy ez így sem oké, akkor hagyom az egészet, annak ellenére, hogy szerintem "szakmailag", vagyis irodalmi szempontból korrekt volt, mi több: jobban elhelyezte Sándor Kálmánt az irodalmi palettán, mint a régi-új verzió.
Tegzes, egy Sándor Kálmán munkássága iránt elkötelezett irodalomkedvelő, mondhatni Sándor Kálmán-rajongó
Előre is köszönöm konstruktív segítségedet! Tegzes vita 2023. április 5., 12:03 (CEST)Válasz