Vita:Okostelefon

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt JSoos 1 évvel ezelőtt a(z) Alkalmazás témában
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2012. április 26.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

"Mások meghatározásában" Kiében?--89.134.144.165 (vita) 2013. szeptember 4., 09:15 (CEST)Válasz

Vélemény[szerkesztés]

Szerintem nagy marhaság ez az elnevezés, függetlenül attól, hogy a mobiltelefonok továbbfejlesztéséből született. Én egyszerűen zsebszámítógépnek nevezném. A 21. században pedig, azt hiszem, a számítógép fogalmába egyértelműen beletartozik az is, hogy internetezni és telefonálni is lehet rajta. — El Mexicano blog 2014. július 5., 12:05 (CEST)Válasz

Tartalmi bővítés[szerkesztés]

@Partmoso: által javasolt szakaszok:

Műhold kapcsolat[szerkesztés]

Az okostelefonok egy része műholdas kapcsolattal is rendelkezik. Ennek előnyét/ hátrányát egy hozzáértő kifejthetné. Sok film lényeges eleme: van-e műholdas mobilja a főhősnek. A mobiltelefon Technológia bekezdése sok mindent érthetővé tesz, de hivatkozni kéne rá.

Bemérhetőség[szerkesztés]

Elvileg minden mobil telefon bemérhető abban a vételi körzetben, ahol használják. Ezt is elemezhetné egy hozzáértő. A mobiltelefon Technológia bekezdése ebben is segít, de az okostelefon rendelkezik-e többlettel?

Fényképezés, filmezés[szerkesztés]

No, erről a mobiltelefon szócikk nem szól, mert Ez "okos szolgáltatás", amivel a középkategóriás telefon is rendelkezik. A video-kapcsolat gyorsan lemeríti a készüléket, de sok fénykép és videofelvétel tárolható a memóriában, ami folyamatosan bővül.

Partmoso vita 2022. július 5., 16:08 (CEST)Válasz

Alkalmazás[szerkesztés]

A szócikkbe került "Okostelefon-alkalmazás" szakaszt ide tettem át, mert annak sem a megnevezése (Okostelefon-alkalmazás), sem a tartalma nem lexikonképes. Ha azt nézzük, lehetne a címe "Művek az okostelefon káros hatásairól", de önmagában egy ilyen felsorolás POV lenne, ha nincs kifejtve, milyen hasznos és káros jelenségek kapcsolódnak az eszközhasználathoz. JSoos vita 2022. július 10., 10:27 (CEST)Válasz

== Okostelefon-alkalmazás == * Filmvígjáték készült az okostelefon túlzott használatáról ''Laza csávók szexi vonalak 2.'' címmel A leérettségizett fiú olyan okostelefont kap, amelynek alkalmazása/dzsinnje annyira beköltözik az elméjébe, hogy elássa készülékét a sivatag homokjába. * Jean M(arie). Twenge: iGen: Miért fejlődnek ma a mobil-társalgó gyerekek kevésbé lázadva, kevésbé toleránsak, kevésbé boldogok és teljesen éretlenek a felnőttségre (2017) {{ISBN|9781501151989}} (Internet Nemzedék) * Jean M. Twenge: *iGeneráció * akik közösségi médián és okostelefonon nevelkedtek (2017.). {{ISBN|978-963-529-872-3}} Fordította: Hadarics Piroska, 2018. Édesvíz Kiadó.