Vita:Mephisto (film)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vadaro 13 évvel ezelőtt a(z) Box adatai témában
Ez a szócikk témája miatt a Filmműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Misibacsi (vita), értékelés dátuma: 2009. szeptember 5.
Filmekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Box adatai[szerkesztés]

  • A box-ban a "Nyelv"-nél 3 nyelv szerepel: magyar, német, angol. Mit jelent ez? Hogy eredetileg ezen a három nyelven készült a film? Furcsa lenne, hogy angol nyelven is, hiszen az idegen nyelvű Oscar-díj feltétele: "A díjat az a legjobb nem angol nyelvű film kapja...". Vagy azt jelenti, hogy angolra is szinkronizálták? Dehát sok ország megvette, akkor az ő nyelveiket miért nem tüntetjük fel?
  • "Forgalmazó"-nak egy angol nyelvű cég van feltüntetve. Mi ennek a forrása? Melyik országban forgalmazta, az egész világon, nálunk is?
  • A film hossza: 144 perc (Forrás: Imdb, láttam). Marx József Szabó István-könyve 154 percet ír. Nem tudom, melyik a helyes. Lehet, hogy országonként változó a vetítési hossz?!

--Vadaro vita 2011. április 21., 19:51 (CEST)Válasz

Nyelv: Elvileg az adott film nyelvénél azok a nyelvek vannak feltüntetve, melyeken a szereplők az eredeti verzióban megszólalnak (pl. pl. Közönséges bűnözők c, film esetében az eredeti angol verzióban az egyik szereplő magyar nyelven beszél, így ott a magyar nyelv is feltüntetésre kerül a film nyelvei között).
A forgalmazónál elvileg fel szokták tüntetni, hogy melyik ország forgalmazója. Ha hiányzik, akkor az infó nem teljes.
A hossz. Ahány forgalmazás annyi hossz lehet (cenzúra, korhatár besorolás, vetítési sebesség stb. okok miatt). Így valamelyik kerül(het) csak feltüntetésre. A jelentős eltéréseket a cikkben szoktuk megemlíteni. Üdv: Viloris Üzenj! 2011. április 21., 20:00 (CEST)Válasz

Kösz szépen! Ezek szerint a Forgalmazó itt "nem teljes infó". Nincs forrásom az itthoni forgalmazó(k)ra, nem tudom kiegészíteni. --Vadaro vita 2011. április 21., 20:30 (CEST)Válasz