Vita:Magyarországi Szcientológia Egyház

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Csakegyujonc 12 évvel ezelőtt a(z) tagok témában

Megjegyzés[szerkesztés]

A kritikákat azonban bizonyítani is kellene. Egy sor olyan esetet lehet felsorolni, amikor ezt a vallást ért támadások kudarcba fulladtak, rengeteg sajtópert nyert meg, és a világ egyre több országában elismert vallás, így például az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az ottani adóhivatal évtizedekig dolgozott a betiltásán és végül 1996-ban teljes adómentességet kapott.

Jó lenne, ha a kritizálók valóban elmennének egy ilyen egyházközösséghez és valóban saját szemükkel meggyőződhetnének a dolgokról.

Nem értem, miért kell egy szócikknek vitafórummá lennie és nem lehetne normálisan bemutatni a dolgot.

A kereszténység szócikkének megírásához se egy mohamedánt kérünk meg!

Válasz:

A szócikkeinket igyekszünk semlegesen megírni, úgy, hogy akár egy mohamedán se találjon kivetnivalót a kereszténység szócikkben. Ha úgy adódik, akár több eltérő véleményt is felvonultatunk egy szócikkben. Úgy érzem, hogy elég irodalom található itt, ami a bekezdés jogosultságát igazolja:

http://www.extra.hu/szttk/irodalom.htm

Ha netán valamelyik kritika lehetne pontosabb, vagy ki tudod egészíteni, ezek alapján te is megteheted.

--Rodrigó 2005. június 6., 01:32 (CEST)Válasz

Válasz:

Nem a vita ellen van kifogásom, csupán az egyoldalúan kritizáló bemutatás ellen. Egyszerűen azt javaslom, hogy a szócikkben legyen a leírás, és a vita vagy kritika egy másik helyen legyen, például itt. De ahogy látom a szcientológia szócikk már eleve kritikus nézőponttal készült.

-- Sz.paloca 2005. június 6., 01:44 (CEST)Válasz


Kitekintés:

A Magyar nyelv szócikket több mint 16 szerkesztő formálta a jelenlegi tartalommá. Számíts arra, hogy a cikkekbe belejavítanak, kiegészítik. Hogy melyik cikken ki, mikor, mit dolgozott, a fenti laptörténet fül mutatja meg.

A Wikipédia szabadon szerkeszthető lexikon, azaz tulajdonképp nem lehet „elrontani” – bármikor jobbá tehető. Ha néhány türelmetlenebb szerkesztő esetleg mégis reklamál valamit, azon se sértődj meg, tapasztalni fogod, hogy a többséget itt általában a segítő és jobbító szándék vezérli.

forrás: Wikipédia:Hogyan írj jó szócikket --Rodrigó 2005. június 6., 02:09 (CEST)Válasz


Anon IP[szerkesztés]

Na honnan törli az anon a kritikákat? Na honnan? Az IP a ws.churchofscientology.org -hoz tartozik. Szeretnék ezúton gratulálni. :)) Data Destroyer 2005. augusztus 26., 23:28 (CEST)Válasz

Ehhez én is, kicsit se szánalmas. Nincs ennél jobb dó'ga? 194.152.154.4 2005. augusztus 27., 21:24 (CEST) :-)Válasz

Törlés[szerkesztés]

És akkor most azokhoz szólok akik a megjegyzésemet permanensen kitörölgetik: A vitalap azzal kezdődik: "A kritikákat bizonyítani is kell..." Ajánlom mindenkinek hogy olvassa el a Fishman-vallomást magyarul: http://www.xenu.net/archive/leaflet/xenuhu.htm Az is jó dolog lenne ha itt az ilyen és ehhez hasonló szörnyegyházakat nem úgy mutatnák be mintha az: az ember valódi szellemi természetének és önmagához, családjához, csoportokhoz, emberiséghez, minden életformához, a fizikai univerzumhoz, a szellemi univerzumhoz és a Legfelsőbb Lényhez vagy végtelenhez való viszonyának teljes és biztos megértéséhez kínál(na) pontos útvonalat.

És ha már az univerzumnál tartunk: Einstein mondta egyszer: Két dolog van ami végtelen az emberi butaság és az univerzum...bár az utóbbi nem biztos.

U.I.: Többször nem teszem vissza, de azt akartam hogy az emberek tudják mivel állnak szemben.

Alternatív beszámoló a szcientológiáról (cikkből áthozva)[szerkesztés]

Ezen kívül a Szcientológiai egyház leginkább egy bűnszövetkezethez hasonló ahol, hazugságvizsgálós szeánszokon szedik ki belőled a legszemélyesebb titkaidat, és miután elérték hogy minden kapcsolatodat megszakítsd a külvilággal, ja és miután rengeteg, iszonyatos mennyiségű pénzt fizettél nekik. Elárulják neked az "igazságot": Hogy a galaxisok fölött a hatalmas Xenu uralkodott, és mivel a galaxisok túlnépesedtek, több milliárd alattvalóját lefagyasztott, berakta olyan űrhajókba melyek úgy néztek ki mint a DC-8-as repülőgépek, elrepítette őket a földre és lerakta őket a vulkánok lábainál. Amikor ezzel készen volt minden vulkánba hidrogénbombát eresztett amiket aztán egyszerre felrobbantott. Ekkor természetesen mindenki meghalt, és amikor a halottak lelekei elkezdtek felfelé szállni, Xenu befogta őket elektromos csapdával, berakta őket egy 3D moziba és vallásos témájú filmeket nézetett velük. Amikor aztán később kifejlődött az emberi faj ezek a lelkek rájuk csinpaszkodtak és hát így lett a vallás a földön. Ja és mivel ebben a szörnyű dologban Xenu-nak pszichológusok is segítettek, ezért a szcientológusok nagyon utálják őket is. Persze gyakorlatilag azért, mert komoly konkurencia a lelkibetegek piacán!
Hát ez a nagy igazság: A SZCIENTOLÓGIA CSALÁS! MWLKovacsUr 2007. március 29., 23:23 (CEST)Válasz

OPNI, megyünk lopni![szerkesztés]

A FIDESZ sajtótájékoztatója szerint a szcientológiai szekta áll a Lipótmező/OPNI bezárása mögött, dianetikai centrumnak akarják megvenni mélyen nyomott áron. A Fidesz nemzetbiztonsági bizottsái ülést akar erről, mivel bizonyítani tudják, hogy számos szdsz-mszp vezető a hubbardisták szoros befolyása alatt áll.--82.131.210.162 2007. április 2., 12:49 (CEST)Válasz

Tudsz rá forrást? --Tgr vita / IRC 2007. április 2., 13:13 (CEST)Válasz

"A Fidesz nemzetbiztonsági bizottsái ülést akar erről, mivel bizonyítani tudják, hogy számos szdsz-mszp vezető a hubbardisták szoros befolyása alatt áll."
Hmm... Igen érdekes állítás ez azoktól akiknek a kormányában több scientológus is volt. De maga a félelem a szcientólógiai egyháztól nem alaptalan, sőt ami rosszabb lehet hogy az állítás sem teljesen hülyeség. A Szcientológusok céljaik elérése érdekében szinte korlátlan pénzügyi források felett rendelkeznek. Persze ezt a pénzt mind azokból a szerencsétlenekből zsigerelték ki akiket sikerült teljesen megtéveszteniük. Érdemes elolvasni a Népszabadság két cikkét: 1: http://www.nol.hu/cikk/374504/ 2: http://nol.hu/cikk/368465/ . MWL 2007. április 11., 22:18 (CEST)Válasz

Most találtam: Kitüntetést kapott az egyik szcientológus vezető az OPNI bezáratásáért Ádám 2010. december 17., 10:42 (CET)Válasz

Szcientológia[szerkesztés]

A scio szó azt jelenti, hogy tudom, nem pedig azt, hogy tudás. SzDóri 2007. május 12., 16:34 (CEST)Válasz

A scientia jelenti azt, hogy ’tudás’, ami a szcient|ológia töve. Ádám 2010. december 17., 10:44 (CET)Válasz

Rossz link[szerkesztés]

Forrást nem törlünk ki csak úgy, és nem írjuk oda a helyére, hogy nincs forrás. Ha rossz a link, meg kell keresni a jót.” Én nem találtam jó linket, de törölni sem akartam a bekezdést a szócikkből, hátha valaki megtalálja. Szerinted tényleg az a legjobb, ha rossz link van forrásnak megjelölve? Csakegyujonc vita 2009. szeptember 20., 08:03 (CEST)Válasz

tagok[szerkesztés]

Jelenleg 582 van beírva, forrásként a 2001-es népszámlálás megadva, de valakinek az kevés. Neten csak azt találtam, hogy a népszámlálásnál az első valamennyi vallást kiírják, aztán leírják hogy egyéb vallás. Egy talán diplomamunkában valaki 592-t ír, megint csak a népszavazásra hivatkozva. Használhatnánk az szja 1% felajánlóit forrásnak (amit egy egyházügyi államtitkár is kiindulópontnak vehet). Ellenvetés?--Csakegyujonc vita 2011. szeptember 2., 12:49 (CEST)Válasz