Vita:KALOT

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Apród 6 évvel ezelőtt a(z) Elismerés három szócikk irodalomjegyzékének témában
Ez a szócikk témája miatt a Pszichológiai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Partmoso (vita), értékelés dátuma: 2016. szeptember 12.
Pszichológiai témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Elismerés három szócikk irodalomjegyzékének[szerkesztés]

Ha másért nem, de azért mindenképpen tanulságos a 2017-ben megjelent KERKAI JENŐ ÉS NAGY TÖHÖTÖM LEVELEZÉSE (1939-1969) című könyvében a magyar wikipédia ezen szócikkéről írtak, hogy ennek és még másik két szócikknek az irodalomjegyzékét a wikin kivül hasznosnak találták az előszó egyik lábjegyzetében említve meg ezt:

A magyar Wikipédia KALOT-szócikke irodalomjegyzékében számos olyan mű felsorolása található, melyek erről az agrárifjúsági mozgalomról szólnak. Közülük külön is említésre érdemes Balogh Margit monográfiája, illetve a Rubicon folyóirat 2016/2-es számában megjelent tanulmánya (Balogh Margit: A KALOT és a katolikus társadalompolitika, 1935-1946, Budapest, MTA Történettudományi Intézet, 1998; illetve: Balogh Margit: A KALOT története. In: Rubicon. 2016. 2. szám pp. 36-47., utóbbi online: rubicon.hu/ma_files/2016_02_36.pdf). Részletes irodalomjegyzék található a Kerkai Jenőről és a Nagy Töhötömről szóló szócikkekben is. Az ott felsorolt írások nagy része online is elérhető. (KERKAI JENŐ ÉS NAGY TÖHÖTÖM LEVELEZÉSE (1939-1969). 5. p.).

Így épül be részlegesen a magyar wikipédia a történeti szakirodalmi tájékoztatás világába. Apród vita 2017. június 30., 16:24 (CEST)Válasz