Vita:Izzy Stradlin

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 15 évvel ezelőtt

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2012. augusztus 17.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Kivágtam a cikk teljes szövegét.
Eleget fárasztottam már magam azzal, hogy mások hányaveti baromságait elemezzem, miközben az illető láthatóan magasról leszarja a lexikonkészítést, vagy fogalma sincs róla.
Az angol Wiki cikkéből kiindulva egy halom baromságot tesz hozzá, rendes fordítás helyett.
"Jeff Isabelle – a barátainak és azoknak, akik a barátai akartak lenni, egyszerűen csak Izzy – 1962. április 8-án született Lafayette-ben. A banda egyetlen tagja, aki a gimnáziumból érettségi bizonyítvánnyal távozott. Izzy nem volt az a csavargó típusú rocker. Inkább a gitárjával bíbelődött. Míg Axl csupa tűz és szenvedély volt, addig Izzy, a csapat legvisszahúzódóbb tagja szeretett észrevétlen árnyékként belépni és kisurranni egy szobából.

Axl-t és Izzy-t – aki talán barátjánál csendesebb, de nem kevésbé intenzív egyéniséggel bírt –, már hajdanán szinte családias szálak fűzték egymáshoz. És ez a kötelék sokat kibírt. "Sajnos, az a tény, hogy Indiana-ból származom, mit sem segített üzletileg a karrierem építésében. Egy kibaszott, semmirekellő hely az!" Amikor 1982-ben Izzy Kalifornia felé vette az irányt, Axl hamarosan követte őt. Egy banda alakításának ötletét forgatták a fejükben…

Nem sokkal a Use Your Illusion után Izzy 1991. november 7-én kilépett a bandából, a banda összevisszaságára hivatkozva. Azonban 1993-ban, Gilby szerencsétlen motorbaleste után (ti. eltörte a kezét), Izzy beállt Gilby-t helyettesíteni egy koncert (Tel Aviv, Hayarkon Park, 1993. május 22.) erejéig. 1998-ban kiadta szólóalbumát: Izzy Stradlin’ And The Ju Ju Hounds, melyen Duff nyomja a basszust".

Ez nem ér annyit, hogy szavanként javítsuk. Ezt újra kellene írni.--Linkoman vita 2008. október 26., 00:22 (CEST)Válasz