Vita:Herczeg Nándor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 13 évvel ezelőtt
Kivágtam egy nyilvánvalóan bemásolt rész, amely talányos:"A 90-es évek közepén induló generáció képviselője általában vegyes technikájú műveiben évek óta foglalkozik különböző enteriőrök, tájrészletek létrehozásával, pl. kerámiából kis házakat, fákat helyez a falra, és egyéb anyagokkal kombinálva különös hatású tereket hoz létre. Finom, apró, redukált és minimális műveit a festészet klaszszikus princípiumaira rákérdezve, a hagyományra és az értékekre való folyamatos hivatkozással, a monokróm festészet, a tájkép és a konceptuális installációk bizonyos elemeinek különös, egyéni - iróniától sem mentes -"
Nincs a mondat befejezve. Egyáltalán: érti, aki bemásolta? Tessék mondani, mit jelent pl. a "konceptuális installációk bizonyos elemei" kifejezés? Mit jelent a "redukált", ha nem mondjuk meg, mire redukált? Miért foglalakozik enteriőrök "létrehozásával" ahelyett, hogy enteriőröket hozna létre?
A műkritikusok nem lexikonszövegeket írnak. Nekik szabad homályos, szépelgő szövegeket "léterhozniuk".
De amit láthatóan nem értünk, azt kéretik egy lexikonon kívűl hagyni.--Linkoman vita 2010. április 28., 17:56 (CEST)Válasz

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).