Vita:Antifasizmus

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Balázs222 14 évvel ezelőtt a(z) Kivágott gyöngyszem témában

"2000-ben, neonácik valódi fizikai fenyegetést jelentenek bizonyos területeken, így az önvédelem szükséges, mert nem lehet az állam segítségére számítani minden közösség védelmét illetően."

Ez vélemény és nem tény. (aláiratlan)


Kivágott gyöngyszem[szerkesztés]

"Ugyanakkor, liberális antifasiszták úgy vélik hogy nem minden neonáci felelős közvetlenül az erőszakért, és az ellenük való erőszakos akció lehetővé teszi számukra az áldozatszerepben való tetszelgést."
Az erőszakos akció lehetővé teszi az áldozatszerepben való tetszelgést. - ezek szerint.
Tehát nem elég, hogy mi, a korlátlan szólásszabadság bajnokai, e korlátlan szabadságunk birtokában, büszkén különbséget téve fasizmus és nemzetiszocializmus között, erőszakkal lépünk fel azokkal szemben, akiket - ezek szerint - nem illet meg a szólásszabadság, de ezek az utolsók még ki is akarják használni a mi erőszakunkat azáltal, hogy az áldozat szerepében "tetszelegnek". Én is utálom bankrabláskor megütni a pénztárosnőket, mert az ilyenek vérszemet kapnak és az áldozat szerepében tetszelegnek.
Komolyra fordítva: ilyen hitvány cikkért kár a Wikipédiát fenntartani.
A cikkből mind a semlegesség, mind a történeti szemlélet hiányzik. Komolyabb elemzés kellene a témához.
A röhej pedig az, hogy a neonáci szimpátiát egyesek képtelenek elrejteni, inkább büszkék rá. Nem veszik tudomásul, hogy a tömeggyilkos kommunizmuson kívül a tömeggyilkos nemzetiszocializmus is megbukott. Véglegesen, remélhetőleg.--Linkoman vita 2009. május 2., 00:46 (CEST)Válasz

Veszélyes helyzet ha a hülyeség divatos. Márpedig Magyarországon egyre inkább az, és már emberéleteket is követelt (és még fog ha nem történik gyors, erőteljes fellépés azok ellen, akik az etnikumuk miatt gyilkolnak embereket). Balázs222 vita 2009. május 2., 00:55 (CEST)Válasz