Tinta (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ink
(Ink)
2009-es amerikai film
RendezőJamin Winans
ProducerLaura Wright
Műfaj
  • fantasyfilm
  • sci-fi film
ForgatókönyvíróJamin Winans
FőszerepbenMarny Kennedy
ZeneJamin Winans
VágóJamin Winans
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínColorado
Játékidő106 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
Bemutató2009
További információk
SablonWikidataSegítség

A Tinta (Ink) című amerikai fantasy-t Jamin Winans írta és rendezte, a főbb szerepeket Chris Kelly, Quinn Hunchar és Jessica Duffy alakítják. A film Winans saját tulajdonában lévő független filmgyára (Double Edge Films) készítette Kiowa Winans közreműködésével Denver környékén. A filmet fényképezte Jeff Pointer. A film a Santa Barbarai Nemzetközi Filmfesztiválon debütált 2009. január 23-án,[1] és a denveri Cancun Filmfesztiválon (Denverben megnyerte a Legjobb Nemzetközi Főfilm díjat[2]), továbbá az annapolis-i Rams Head Onstage-ban és számos független amerikai moziban is bemutatták.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A film elején egy felzaklatott üzletembert láthatunk, aki sietve beül autójába, elindul, s miután torka szakadtából üvöltözik, hirtelen egy a piroson áthajtó másik autóval összeütközik. Amint elveszti eszméletét, azt álmodja, hogy a kislányával, Emmával játszik. Eleinte elutasító, és vonakodik a játéktól, de végül enged a kérésnek, amikor a kislány úgy tesz, mintha szörnyek ragadták volna el. Ekkor a segítségére siet, majd az álomnak vége szakad.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

  1. 'Santa Barbara Independent Article on Ink Premiere. [2010. február 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. február 20.)
  2. "2033", "Entre nos" e "Ink", premiadas en las secciones competitivas de Cancún

További információk[szerkesztés]