Tinta (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ink
(Ink)
2009-es amerikai film
Rendező Jamin Winans
Producer Laura Wright
Műfaj
  • fantasyfilm
  • sci-fi film
Forgatókönyvíró Jamin Winans
Főszerepben Marny Kennedy
Zene Jamin Winans
Vágó Jamin Winans
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Colorado
Játékidő 106 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Netflix
Bemutató2009
További információk
SablonWikidataSegítség

A Tinta (Ink) című amerikai fantasy-t Jamin Winans írta és rendezte, a főbb szerepeket Chris Kelly, Quinn Hunchar és Jessica Duffy alakítják. A film Winans saját tulajdonában lévő független filmgyára (Double Edge Films) készítette Kiowa Winans közreműködésével Denver környékén. A filmet fényképezte Jeff Pointer. A film a Santa Barbarai Nemzetközi Filmfesztiválon debütált 2009. január 23-án,[1] és a denveri Cancun Filmfesztiválon (Denverben megnyerte a Legjobb Nemzetközi Főfilm díjat[2]), továbbá az annapolis-i Rams Head Onstage-ban és számos független amerikai moziban is bemutatták.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A film elején egy felzaklatott üzletembert láthatunk, aki sietve beül autójába, elindul, s miután torka szakadtából üvöltözik, hirtelen egy a piroson áthajtó másik autóval összeütközik. Amint elveszti eszméletét, azt álmodja, hogy a kislányával, Emmával játszik. Eleinte elutasító, és vonakodik a játéktól, de végül enged a kérésnek, amikor a kislány úgy tesz, mintha szörnyek ragadták volna el. Ekkor a segítségére siet, majd az álomnak vége szakad.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

  1. 'Santa Barbara Independent Article on Ink Premiere. [2010. február 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. február 20.)
  2. "2033", "Entre nos" e "Ink", premiadas en las secciones competitivas de Cancún

További információk[szerkesztés]