Theresa Thibodeau

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Theresa Thibodeau
Született1975. június 9. (48 éves)
Kansas City
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozásapolitikus
Tisztségea Nebraska állami szenátus szenátora
Iskolái
  • University of Nebraska at Omaha
  • Capistrano Valley High School

A Wikimédia Commons tartalmaz Theresa Thibodeau témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Theresa Thibodeau (Kansas City, Missouri, 1975. június 9. –) republikánus amerikai politikus. 2017 és 2018 között a nebraskai törvényhozás tagja volt.

Fiatalkora[szerkesztés]

1975. június 9-én született Kansas Cityben. A Capistrano Valley High Schoolban érettségizett 1993-ban, majd 1996 és 1998 között a Nebraska Egyetemen tanult, és pszichológiából szerzett diplomát.

Politikai karrier[szerkesztés]

Thibodeau-t 2017-ben Pete Ricketts kormányzó nevezte ki Omaha 6. körzetének képviseletére. A hely megüresedett, miután a hivatalban lévő republikánus Joni Craighead lemondott. Thibodeau beadta a jelentkezését a posztra, viszont a demokrata Machaela Cavanaugh legyőzte a 2018-as félidős választásokon.

Thibodeau jelöltette magát a 2022-es nebraskai kormányzóválasztáson. A negyedik helyen végzett a szavazatok 6,05%-ával, Jim Pillen (33,75%), Charles Herbster (30,13%) és Brett Lindstrom (25,68%) mögött.

Magánélet[szerkesztés]

Férjével, Joseph Thibodeau-val él. Két lányuk és egy fiúk van.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Theresa Thibodeau című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]