Téves riasztás (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Téves riasztás
Így jártam anyátokkal
6. évad, 12. epizód
Eredeti címFalse Positive
ÍróCraig Gerard & Matthew Zinman
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám6ALH12
Első sugárzás2010. december 13.
Első sugárzás Magyarországon2011. szeptember 19.
Kronológia
ElőzőA hableány-elmélet
KövetkezőRossz hír
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A Téves riasztás az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat hatodik évadának tizenkettedik epizódja. Eredetileg 2010. december 13-án vetítették, míg Magyarországon 2011. szeptember 19-én.

Ebben az epizódban Marshall és Lily téves pozitív terhességi tesztje hatással van mindannyiukra. Robin új állást fogad el, Barneyt megérinti az adakozás szelleme, Ted pedig Öklös esküvői tanúja lesz.

Cselekmény[szerkesztés]

Lily és Marshall, akik már 2 hónapja próbálkoznak, végre pozitív terhességi tesztet produkálnak. Azonnal el is mondják a többieknek, akik extázissal reagálnak. Csakhogy aztán az orvosuk azt mondja, hogy a teszt téves eredményt adott, és Lily mégsem terhes. A következő három napban a többiek, akik még nem tudnak erről,különféle dolgokat tapasztalnak meg az életükben.

Ted telefonon beszél Öklössel a közelgő esküvőről és tanúkénti teendőiről. Robin szerint a legfontosabb dolgot nem teszi meg: hogy ne hagyja, hogy Öklös becsavarodjon a közelgő esküvő miatt. Ted szwerint Marshallnak is ő volt a tanúja és jól helytállt, de ekkor Robin felemlegeti, hogy Marshall bepánikolt és belenyírt a saját hajába. Tedet ez nem érdekli, hanem tévét kezd el nézni, és ekkor veszi észre, hogy Robin felvette a "Fej vagy írás?" című tévévetélkedő pár részét. Robin azt mondja, hogy jelentkezett a műsorba "érmeforgatónak" (Ted szerint "érmemaca"), ami elég lealacsonyító munka ahhoz képest, hogy szilveszterkor megfogadta, a World Wide News-nál fog dolgozni – ehhez képest egy kutatói állást is visszautasított náluk. Aztán megérkeznek a többiek, és amikor Marshall és Lily bejelentik a terhesség hírét, Robin átgondolja az egész életét, és úgy dönt, mégis elfogadja a World Wide News ajánlatát. Ám a harmadik napon, amikor épp fel akarja hívni a műsor producereit, hogy visszalép, megkapja az SMS-t a téves riasztásról, és elbizonytalanodik. Aznap este, amikor a banda közösen moziba készül menni, megnézni "Az élet csodaszép" című filmet, Robin elmondja Tednek, hogy az érmedobálós munkát választotta.

Barneynak is megvolt a maga dilemmája. Korábban ugyanis elhencegett Tedéknek, hogy kapott egy jó zsíros karácsonyi bónuszt, amiből egy gyémántokkal kirakott öltönyt szeretne venni. Ted szerint adakoznia kellene belőle, Barney azonban ezt nem akarja. Egész addig, míg meg nem tudja a terhességet. Ekkor átértékeli, amit eddig mondott. Első körben a bárban tart Oprah Winfrey stílusában ajándékosztogatást, majd meglátogatja Sam Gibbs tiszteletest, hogy adakozzon az egyháznak. Először tízezer dollárt akar írni a csekkre, de ekkor megkapja az SMS-t, és ennek hatására kiteszi a tizedesvesszőt: csak 100 dollárt ad, aminek azért így is nagyon örülnek. Barney ezt követően megveszi a gyémántokkal kirakott öltönyt.

Mindeközben Marshall és Lily, akik teljesen rástresszelik magukat a gyerekvállalásra, amikor megtudják, hogy téves riasztást kaptak, megnyugszanak. Aznap este a mozi előtt Ted kérdőre vonja őket, miért olyan nyugodtak. Marshall és Lily azt mondják, hogy lehet, hogy gyerek helyett inkább egy kutyát vennének. Ted erre elkezd dühöngeni, és azt mondja nekik, hogy egy kis feszültségtől nem kellene bepánikolniuk – hazazavarja őket, hogy próbálkozzanak tovább. Barneyra is ráripakodik, hogy vigye vissza az öltönyt és inkább adakozzon az árából – hiszen egy ilyen feltűnő öltönyben New York összes bűnözője egyből megtalálná. Aztán még leteremti Robint is, hogy nem azért költözött New Yorkba, hogy feladja az álmait, és azt mondja neki, hogy igenis vállalja el a World Wide News ajánlatát. Még a végén a bepánikolt Öklös is felhívja telefonon, akit pár másodperc alatt megnyugtat,

Ted fellépésének hatására Marshall és Lily elhatározzák, hogy tovább próbálkoznak. Barney eladja az öltönyét, az árából pedig adakozik és öltönyöket visz az árváknak. Robin pedig elvállalja a kutatómunkát.

A záró jelenetben Barney karácsonyi monológ stílusában próbál csajozni, sikertelenül.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • Marshall és Lily ismét telepatikusan beszélgetnek egymással.
  • Marshall a "Valami kölcsönvett" című epizódban nyírt bele a hajába.
  • Barney a Platinum SkyMall katalógusból rendelte meg a gyémántokkal kirakott öltönyt, amelyből "A kecske" című részben is rendelt.
  • Regis Philbin és a műsora a "New York legjobb hamburgere" című részben bukkant fel először.
  • Barney bepánikol, amikor a terhességet először meghallja, mintegy reflexszerűen. Korábban "A nem apák napja", a "Jó helyen, jó időben", és "A legutolsó cigi" című részben tett hasonlót.
  • Robin "A lehetségtelen" című részben is fel akarja áldozni az álmait egy lottóműsor kedvéért.
  • Barney ismét az apjának tartja Sam Gibbs tiszteletest egy pillanat erejéig, mint a "Nagy pakolás" című részben.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

  • Öklös esküvőjére végül "A tanú" című részben kerül sor.
  • A "Farhampton" című rész tanúsága szerint Robinnak is szüksége lesz Ted segítségére a saját esküvőjén, annak ellenére, hogy Ted Barney tanúja.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Marshall és Lily úgy szeretnének kutyát venni, hogy többször kijelentette Lily a sorozatban, hogy allergiás a kutyákra.

Források[szerkesztés]