Szerkesztővita:Xing/Archív09

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Smoothcheeks 1 évvel ezelőtt a(z) Személy infobox témában

Xing vitalap-archívuma 2022. január 1-jétől 2022. december 31-ig.

ReforMerek jelöltek állítása a 2022-es magyarországi országgyűlési választáson

Szia, hogy vagy ? Neked is Boldog Újévet kívánok! Neked van Facebookod ? Csak azért kérdezem, mert a ReforMerek, aminek Varga-Damm Andrea a párt elnöke, ő a Facebookon bejelentette, hogy mind a 106 egyéni választókerületben állít jelölteket. Tessék, itt van https://www.facebook.com/reformerek/videos/452591583111807/?__so__=channel_tab&__rv__=all_videos_card A 2022-es magyarországi országgyűlési választáson indulni fognak, úgy mint a Mi Hazánk Mozgalom, akik szintén 106 egyéni választókerületben állítanak saját jelölteket. Láttam hogy te is szerkeszteted a cikket, tudod a 2022-es magyarországi országgyűlési választás cikket. Az első jelöltet láttam, akit a Baranyai megyei egyéni választókerületben állított jelöltet Varga-Damm Andrea. Gondoltam megkérdezlek téged, hátha te is láttad e, azt a videót. A ReforMerek színe sárga, és lassan egy éves lesz a párt, hogy megalakult. Ez a párt a Jobbikból vált ki, úgy mint a Mi Hazánk Mozgalom, és a Polgári Válasz nevű párt. Legyen neked is szép napod, jó szerkesztést, és Boldog Újévet még egyszer! – TomFZ67 vita 2022. január 9., 22:22 (CET)

@TomFZ67: Szia, köszi, neked is! Xing 興 Mesélj csak 2022. január 10., 12:17 (CET)
@Xing: Szia! Megcsináltam, nézd meg. Hozzáadtam a ReforMerek pártot, és az egyik jelöltet, a Baranyai megyei 3-as számú egyéni választókerületben. További szép napot, szia! – TomFZ67 vita 2022. január 10., 22:29 (CET)

Thedzso

Szia, adsz forrást is a születési dátumra? Én egyetlen forrásban sem láttam hónapot és napot. Köszi. Xia Üzenő 2022. január 22., 23:37 (CET)

@Xia: Természetesen, rögtön. Xing 興 Mesélj csak 2022. január 22., 23:46 (CET)
esetleg valami megbízhatóbb forrás nincs mint egy regionális hírlap? Xia Üzenő 2022. január 22., 23:56 (CET)

Demokratikus Összefogás Pártja

Szia, a 더불어민주당 nem azt jelenti, hogy demokratikus(demokrata) párt? Köszi. üdv,– Smoothcheeks vita 2022. március 13., 13:20 (CET)

nem szeretnék "akadékoskodni" nem tudok koreaiul, csak látom hogy mindenhol így szerepel, és érdekelne. Smoothcheeks vita 2022. március 13., 13:23 (CET)
Szia, a 더불어민주당 (toburo mindzsudang) koreaiul szó szerint "együtt demokrata párt", amelyet Demokratikus Összefogás Pártjának célszerűbb fordítani. Angolul pedig valamiért össze-vissza fordítják, olyan furcsa alakban is láttam már hogy "The Minjoo Party", mintha a "mindzsu" nem is "demokráciát" jelentene a nevében, hanem egy tulajdonnév lenne... Viszont szerény meglátásom, hogy feltehetőleg a mostani választási vereség után arculatváltásra kerülhet sor a párton belül, így a párt is új nevet kaphat. Üdv: Xing 興 Mesélj csak 2022. március 13., 16:14 (CET)
köszönöm a felvilágosítást ezzel kapcsolatban! Smoothcheeks vita 2022. március 14., 11:49 (CET)

Sablon

Szia! Nem vagyok egy nagy infobox szerkesztő, ezért megkérdezlek, bele tudnál tenni egy "parlamenti jelenlét" paramétert és az egész infobox tetejére egy ilyet:[[File:{{{flag}}}|{{{flag_width}}}|border]] {{{cabinet_number}}} {{{cabinet_type}}} of {{{jurisdiction}}} Köszönöm!– Smoothcheeks vita 2022. március 18., 20:21 (CET)

Szia! Melyik sablonba? Xing 興 Mesélj csak 2022. március 19., 21:23 (CET)
Na hoppá, bocsánat a legfontosabb részt persze kihagyom: A kormány infoboxba Smoothcheeks vita 2022. március 20., 09:37 (CET)
és még ezt a két infót: "Az ellenzék vezére: ", és a "Legnagyobb ellenzéki frakció" Smoothcheeks vita 2022. március 20., 09:56 (CET)
No, hát vetettem rá egy pillantást, de sajnos elég bonyolultnak tűnik, nagyon ritkán szoktam sablonokat szerkeszteni, infobox sablonokat meg annál is ritkábban. De azt tudom javasolni, hogy erre a lapra írd meg a kérésedet, ha valakik, ők biztos fognak tudni segíteni: Wikipédia-vita:Sablonműhely. Üdv: Xing 興 Mesélj csak 2022. március 20., 11:39 (CET)
rendben, kösz a tippet! Smoothcheeks vita 2022. március 20., 12:07 (CET)

Üres megyekategóriák

Szia! Ezeket a megyekategóriákat januárban hoztad létre, de most üresek (azt nem látom, hogy az eltelt időben volt-e bennük cikk):

Lesz bennük cikk szerinted? Nagyon kevés üres kategóriánk van, és ha őrizgetjük ezeket, akkor az megnehezíti a karbantartást., ezért törölni szoktam mindent, ami fő névtéri cikkeknek van, de kiürült, ebben az esetben gondoltam előbb rákérdezek. Palotabarát vita 2022. március 26., 12:00 (CET)

Szia! Először is köszönöm az észrevételt, és hogy törlés előtt megkérdeztél róla. Azért hoztam létre őket, mert hamarosan lesz bennük cikk, 2016 óta folyamatosan írom meg az észak-koreai megyék és városok cikkeit, ugyanakkor elég lassan haladok velük, mert őszintén szólva baromi sok van belőlük. :-) Referenciaként: Észak-Phjongan, Rjanggang, Csagang, Észak-Hamgjong tartományok alá tartozó közigazgatási egységek cikkeit már mind megírtam.
Ugyanakkor, ha már szóba került: erősen gondolkozok rajta, hogy felesleges lehet ennyire részletesen, tartományokra bontva kategorizálni ezeket, hiszen például Dél-Korea esetében csak olyanok vannak, hogy "Dél-Korea megyéi" illetve "Dél-Korea települései"... Mit gondolsz erről? Xing 興 Mesélj csak 2022. március 26., 12:11 (CET)
Szia! Az az igazság, hogy az a speciális lap, ami az üres kategóriákat mutatja, háromnaponta frissül, úgyhogy nekem ez a léptékem: egy vagy két frissítés erejéig várok, utána törölni szoktam ezeket, vagy rákérdezek, szóval bő egy hét, amíg üresen hagyok egy kategóriát (mostanában pár hétig nem foglalkoztam velük, ezért telt el ilyen hosszú idő anélkül, hogy szóltam volna). Úgy van, hogy ha öt szócikk összegyűlt, akkor létre lehet hozni, de vannak témák, ahol már egy-két cikkel is meg szoktuk hagyni a kategóriákat, ha a struktúrába egyébként beilleszthetők, sőt, kívánatosak, és van remény, hogy felbővül majd egyszer ötre az elemek száma. Ezt csak azért írom, hogy mutassam: üresen nem érdemes őrizgetni semmit, mert nem érvényesül a kategóriafunkció, nincs, amit összegyűjtsön.
Az a fura helyzet, hogy ez egy észszerűen építkező közigazgatási cikkstruktúra, ami ritkaság a Wikipédián: előbb van a tartományoknak, utána a megyéknek szócikkük, és a végére maradnak a települések. Ez annyira ritka, hogy a kategóriastruktúra kialakítása nem is olyan egyszerű, ugyanis a hagyományos X települései struktúra - a kevés számú települési cikk miatt - itt nem lenne szerencsés. Én mégis meghagynám a tartományok és megyék kategóriáit, de csak azokét, ahol már van öt szócikk. Ahol nincs, ott a felette lévő kategóriába sorolnám az odaillő cikkeket. Valahogy így:
Megyének pedig akkor hoznék létre kategóriát, ha van benne öt cikk. Ugyanakkor érdemes lenne átnézni az egyéb cikkeket is, pl. közlekedés, vasútvonalak, földrajzi egységek, világörökségi helyszínek(?) stb. mert azok is besorolhatók a tartományi/megyei kategóriákba.
A most meglévő 22 települési cikket pedig átnézném, hogy van-e öt-öt ugyanabból a tartományból/megyéből, és ha igen, akkor annak már érdemes lenne létrehozni egy-egy "települései" kategóriát is, amit az adott tartomány vagy megye kategóriájába is be lehet illeszteni. Nem tudom ugyanerre gondoltál-e a kérdéseddel? Palotabarát vita 2022. március 27., 12:59 (CEST)
Szia! Abszolút megértem, hogy nem érdemes üresen őrizgetni kategóriákat. Arra gondoltam, hogy az összes észak-koreai megye (függetlenül attól, hogy melyik tartományhoz tartozik) az "Észak-Korea megyéi" kategóriába kerülne át, az összes észak-koreai település szintén függetlenül attól, hogy melyik tartományhoz tartozik pedig az "Észak-Korea települései" kategóriába. Tehát például ott lenne Rangnim megye, ami jelenleg a "Csagang tartomány megyéi" Kategória része, és átkerülne helyette az "Észak-Korea megyéi" kategóriába. (Ezt a feladatot egy bottal gyorsan el tudnánk végeztetni.) Amúgy is, a tartományi szintű csoportosítást elvégzik a navboxok pl: Sablon:Csagang tartomány. Mit szólsz ehhez a megoldáshoz? Üdv: Xing 興 Mesélj csak 2022. március 27., 18:58 (CEST)
Nem akarom mindenáron erőltetni, mert nyilván jobban átlátod melyik variációhoz van elég szócikk, de én különbséget teszek az X megyéi és az X megye települései, ill. az X. tartomány és az X tartomány települései kategóriák között. Vagyis elsősorban - megfelelő elemszám esetén - a településeket és a "települései" végződésű kategóriákba tenném, nem pusztán a tartomány/megye kategóriájába. Értelemszerűen a megyékről szóló cikkek - ahogy te is javasoltad - a megyék (kevés elemszám esetén a tartomány) kategóriájába kerülnének, de a települések már annak az alkategóriájába, a "X megye települései"-be. Hm? Palotabarát vita 2022. március 28., 14:44 (CEST)
A település még kérdéses, de ha jól saccolom, ott se lesz elegendő cikkszám XY tartomány/megye településeire... Mindenesetre a "* tartomány megyéi" helyett szerintem átállhatunk már most az "Észak-Korea megyéi" kategóriára Dél-Korea mintájára. Xing 興 Mesélj csak 2022. március 28., 17:04 (CEST)
Jobban képben vagy, abszolút elfogadom. Palotabarát vita 2022. március 29., 11:23 (CEST)

IKEA Dél-Korea

Szia! Frissítettem az áruházak listáját a svéd wiki alapján. Ott úgy vannak megadva mint Szöul városrészei. Légy szíves változtass rajta ha kell. Előre is köszönöm. – Pegy22 vitalap 2022. március 30., 18:58 (CEST)

Szia! Köszi, hogy szóltál, tartok tőle, hogy a svéd kollégák tévedtek, hiszen mindhárom város független Szöultól. Pótoltam az adott városrészek neveivel, ahol elhelyezkednek az IKEA áruházak... Xing 興 Mesélj csak 2022. március 30., 19:31 (CEST)

Nagyszerű! Köszönöm! – Pegy22 vitalap 2022. március 30., 19:48 (CEST)

Ladányi Piroska Mária

Szép jó estét kívánok! Ha tényleg Ladányi Piroska Mária a sorozatgyilkos neve, akkor nem kellene a szócikk címét megváltoztatni erre? Apród vita 2022. június 13., 22:29 (CEST)

Ugyanez a kérdésem Filó Margit esetében is. Apród vita 2022. június 13., 22:31 (CEST)

Szép estét! Jancsó Ladányi Piroska esetében szerintem maradhat ez a név, mert bár a halotti anyakönyvben nem ez szerepel, mindenki így ismerte és még a hivatalos iratokban is így használták a nevét – ezt most pontosítottam is a cikkben. Filó Margit esetében nem tudom felfogni ép ésszel, honnan jött a "Filó" név, mindenhol, születésénél (1914) és házasságkötésénél (1955) is Elek Margit volt... Xing 興 Mesélj csak 2022. június 13., 22:36 (CEST)
Ja így már értem Jancsó Ladányi Piroskát. De akkor az infobox címét is Jancsó Ladányi Piroskára kellene változtatni. Apród vita 2022. június 13., 22:35 (CEST)
Illetve Filó (Elek) Margit esetében még nyomozok, hátha később (1960 után) megváltoztatta a nevét. Xing 興 Mesélj csak 2022. június 13., 22:46 (CEST)
Rendben. Apród vita 2022. június 13., 22:48 (CEST)

Rácz Pali (cigányprímás, 1815–1885)

Szép estét kívánok! Most akkor szabad Rácz Pali (cigányprímás, 1815–1885) szócikk címét Rácz Pali (cigányprímás, 1822–1885)-re változtatni? Ill. az egyértelműsítő lapon is változtatást kell végrehajtani. Apród vita 2022. június 14., 19:32 (CEST)

Szép estét neked is! Amennyiben tényleg az ő keresztelése (márpedig minden jel arra utal), igen. Egyelőre nem neveztem át, mert előnyös lenne valahol visszaellenőrizni előbb, üdv: Xing 興 Mesélj csak 2022. június 14., 19:37 (CEST)
Rendben, akkor nem nevezem át. Apród vita 2022. június 14., 21:02 (CEST)
A halotti bejegyzése igazolja a születési helyét, így átneveztem. Később még egyszer átnézem az anyakönyvet azért, biztos, ami biztos. Üdv: Xing 興 Mesélj csak 2022. június 15., 11:59 (CEST)
Köszönöm. Apród vita 2022. június 15., 12:04 (CEST)

Jobbik elnökei

Szia, hogy vagy ? Láttam hogy szerkesztettél Gyöngyösi Márton, a jobbikos politikus cikkét. Nos, Igazából Potocskáné Kőrösi Anita volt a Jobbik ügyvezető elnöke, utána jött Gyöngyösi Márton, akit megválasztottak elnöknek. Én azért írtam oda, hogy Jakab Péter után jött Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezető elnök, mert még nem volt meg a megválasztott elnök a Jobbikban, és én pont emiatt írtam oda, hogy Jakab Péter után jött Potocskáné Kőrösi Anita, és utána jött Gyöngyösi Márton, akit megválasztottak Földi Istvánnal szemben. Gyöngyösi Márton 68 százalékkal lett elnök, és Földi István meg 29 százalékot kapott összesen, még Ander Balázs visszalépett, és ezzel Földi István és Gyöngyösi Márton indult az elnöki posztért. Így írtam be Jakab Péter (politikus). Jakab Péter második keresztneve Dénes, tehát a teljes neve Jakab Péter Dénes, és Gyöngyösi Márton második keresztneve Balázs, és a teljes neve meg Gyöngyösi Márton Balázs. A Választás honlapján olvastam, hogy így hívják őket, a teljes nevükön. Amúgy nincs semmi gond, hogy Potocskáné Kőrösi Anita neve nincs rajta a Jakab Péter és Gyöngyösi Márton cikkben, de azért én oda írtam egyszer, hogy ügyvezető elnökként. Legyen neked is szép napod, és jó szerkesztést, szia! TomFZ67 vita 2022. július 3., 10:18 (CEST)

Szia, köszönöm, jól szolgál az egészségem. Valamiért én úgy emlékszem, az átmenetileg feladatot ellátó tisztségviselőket nem ügyvezető, hanem ügyvivő elnöknek nevezzük. Ugyanakkor Jakab Pétert nem én adtam hozzá az infoboxhoz, én csak a hiányzó kapcsos zárójeleket }} pótoltam. Szerintem is úgy helyes, hogy Jakab Péter utódja Potocskáné Kőrösi Anita (ügyvivő elnökként), míg Gyöngyösi Márton elődje ugyanúgy Potocskáné Kőrösi Anita (ügyvivő elnökként). Neked is, üdv: Xing 興 Mesélj csak 2022. július 3., 10:28 (CEST)

Adószámos magánszemély

Szia, betetted a sablonba, de szerintem ez értelemszerűen nem vállalkozó. – Pagony üzenet 2022. július 26., 11:22 (CEST)

Szia, abszolút jogos, utánanézek a dolognak azért, mert azt hiszem, az önálló vállalkozók hatálya alá tartozik, de amíg nem bizonyosodik be, kiszedhetjük onnan. Xing 興 Mesélj csak 2022. július 26., 11:26 (CEST)

Átalányadó

Üdv! Ez általános fogalom, nem Magyarország-specifikus. Ha a cikk Magyarországgal kapcsolatban kívánja tárgyalni, nem gond, de a címében és a bevezetőjében jelezheti ezt. Vépi vita 2022. augusztus 9., 07:56 (CEST)

@Vépi: Szia, abszolút jogos, javítom hamarosan. Xing 興 Mesélj csak 2022. augusztus 9., 08:03 (CEST)

Vezető infobox

Kedves @Xing, kérlek a "Wikimedia Commons" részét tedd ugyanolyan színűvé az infoboxnak, mint a többi része, ott megmaradt a régi szín, ami elég zavaró. (pl lásd a Philip Hammond c. cikkben) Szép napot, Smoothcheeks vita 2022. szeptember 22., 06:49 (CEST)

@Smoothcheeks: Szia, jogos az észrevétel. Javítottam. Üdv: Xing 興 Mesélj csak 2022. szeptember 22., 22:23 (CEST)
Köszi! Smoothcheeks vita 2022. szeptember 23., 07:19 (CEST)

Személy infobox

Kedves @Xing,
a személy infobox "vezető" és "politikus" típusa, valamint az ahhoz tartozó vezető alsablon még a régi, vezető infoboxos ciánkék színt mutatja. Ez egy kicsit zavaró, úgy hogy a vezető infobox más színt kapott. Esetleg ki tudod cserélni a személy infoboxban a régi színeket?
Köszönöm.
Szép vasárnapot,
Smoothcheeks vita 2022. október 2., 08:12 (CEST)

@Smoothcheeks: Szia, köszi, hogy szóltál, átírtam. Kellemes vasárnapot neked is, üdv: Xing 興 Mesélj csak 2022. október 2., 15:12 (CEST)
Köszönöm! Smoothcheeks vita 2022. október 2., 15:24 (CEST)