Szerkesztővita:Wigy

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt KeFe 18 évvel ezelőtt a(z) Szerintem témában
Engedd meg hogy a magyar szerkesztők nevében is üdvözöljelek a Wikipédia projektben! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod a Wikipédia-szövegek formai lehetőségeiről a Wikipédia:Hogyan szerkessz egy lapot. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédia:Irányelvek és útmutatók és Wikipédia:Irányelvek és útmutatók lapon gyűjtöttük össze a fontos ismertetőket, a Wikipédia:Wikifogalmak szójegyzéke segít a kifejezések értelmezésében. Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a Portán vagy a Kocsmafalon érdeklődhetsz. A Vitalapokon aláírás auto-kódja: --~~~~.
Sok sikert és jó szerkesztést! --Rodrigó 2005. augusztus 25., 22:21 (CEST)Válasz

Szerintem[szerkesztés]

1.A fán termő gyümölcs = az eper, eperfa (hivatalosan) népies elnevezése = szeder, szederfa.

2.A földön, kertekben termesztett gyümölcs neve = földieper — népi elnev. eper Ha ugyan ez illatos és koránérő, aprószemű gyümölcsöket terem, akkor szamóca.

3.Az erdőkben vadon termő = szamóca, vagy erdei szamóca.

4.A erdőszéleken domboldalakon honos, tüskés bokrok, fekete termése a szeder, nemesített változata a tüskétlen szeder.

Tulajdon képpen nem is olyan bonyolult, de itt még nincs vége, hiszen a nem hivatalos, de nem is népi ellnevezések között újabb szedernevű gyümölcsök is felbukkannak.

A magyar nyelv szép, pontos, kifejező,stb. a kivételek erősítik a szabályt. Üdv.■ » KeFe « 2005. augusztus 27., 08:20 (CEST)Válasz