Szerkesztővita:Vigilans inspector

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vigilans inspector 3 hónappal ezelőtt a(z) Kezdő szerkesztőnek tanácsok témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Vigilans inspector!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál szó szerint ne másolj máshonnan, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: FoBe üzenet 2023. május 18., 17:10 (CEST)Válasz


Törlési megbeszélés - Somorjai Martina[szerkesztés]

Érdeklődéssel olvastam a törlési megbeszélésen a részletesen felsorolt érveit.

Tisztelettel kérem, hogy olvassa el a szintén részletes válaszomat. Fontolja meg az ott olvasottakat és önkritikát gyakorolva vonja vissza a téves megállapításokat, a tárgyi tévedéseket. Kérem, tegye közzé az ön által említett forrásokat. Pl. a pornófüggésről szóló, magyar nyelvű, több évtizedes szakértői cikkeket, megállapításokat. Valamint hasznos lenne, ha az ön által kifogásolt kutatásról megnevezné a forrásait, ami alapján kijelenti, hogy kutatás nem történt, "csak megkérdezett embereket".

Fontos lenne, hogy közölje, mi alapján minősíti sok esetben kuruzslásnak és büntetendő cselekménynek a leírt tevékenységeket.


Harsoga vita 2024. február 1., 14:47 (CET)Válasz

Kedves Martina,
Először is szeretném jelezni, hogy a törlési megbeszélésen történő agresszív, támadó, személyeskedő, a Wikipédiát és engem is támadó hangnemet visszautasítom, ilyen stílusban és színvonalon nem szeretnék senkivel sem kommunikálni.
Csak olyan szócikket jelölök törlésre, amelyet alaposan átnéztem, és egyértelműen nem nevezetes a témája. Az ezzel kapcsolatos agresszív és személyeskedő hangnemét határozottan visszautasítom. Továbbá jelzem, hogy minden állításomnak alaposan utána néztem, azok jogilag teljes mértékben megalapozottak.
Azt kéri, hogy a pornófüggésről tegyek közzé forrásokat. Ezt már korábban megtettem a törlési megbeszélésben, kérem, hogy olvassa el figyelmes amit ott írtam, több forrást is talál, amely egyértelműen megvilágítja, hogy valótlant állít azzal, hogy Ön vezette be a pornófüggőség fogalmát, mert szakkönyvekben, szakemberek médiában történő megszólalásaiban és Wikipéda oldalakon is volt erről szó. Mindezekhez linket is adtam korábban a törlési megbeszélés során.
Kutatói tevékenység az, amikor egy kutatás eredményét szakmailag ellenőrzött folyóiratban publikálják. Önnek soha egyetlen szakmai publikációja nem jelent meg, így tényszerűen nem nevezhető kutatónak és nincs olyan tevékenysége, amely kutatásnak minősül. Ennek okán ez a tevékenysége nem is nevezetes, így nem képezi alapját vagy indoklását a Wikipédián feltüntetni a tevékenységét.
Nem nekem kell igazolnom hogy Ön nem kutató, hanem Önnek kéne igazolni, hogy kutató. Ezt egyszerűen lehet igazolni azzal, hogy szakmailag ellenőrzött tudományos folyóiratokban történő publikációit linkeli. Mivel ilyenek nincsenek, így Ön nem kutató és nincsenek kutatásai. Az, hogy megkérdez embereket érdekesnek vélt témáról, az nem kutatói tevékenység.
A kuruzslás tevékenységét nem a kuruzsló törvény írja le, az csak kiemelten szankcionálja. Ez a törvény előtt is érvényben volt a btk-ban az alábbi:
"187. § (1) Aki ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet jogosulatlanul fejt ki, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el."
Az Ön állításával szemben a BNO és a DSM is tartalmazza a merevedési zavart, mint betegséget, így ennek kezelésével foglalkozni gyógyító tevékenységnek számít, amelynek kezeléséhez megfelelő végzettség szükséges.
Ugyanakkor továbbra is jelzem, hogy lényegében mindegy, hogy amit csinál az jogilag kuruzslás vagy nem, egyik esetben sem nevezetes, így nincs helye a Wikipédián.
Vigilans inspector vita 2024. február 1., 15:20 (CET)Válasz

Kezdő szerkesztőnek tanácsok[szerkesztés]

Úgy tűnik a törlési megbeszélésnél zoknibábozás zajlik, ami tilos. Írtam ezért egy összefoglalót és figyelmeztetést Harsongának, amit itt olvashatsz: Szerkesztővita:Harsoga#Tanácsok kezdő szerkesztőnek Rodrigó 2024. február 4., 23:43 (CET)Válasz

Köszönöm a gyors reakciót, nem akartam feladatot okozni vele, csak gondoltam, hogy a vitában azért jelzem, hogy erről van szó, nehogy torzítsa az eredményt. Nagyon köszönöm a munkádat. Vigilans inspector vita 2024. február 5., 12:43 (CET)Válasz