Szerkesztővita:Ningal

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Konícsiua a Magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket! Ha bármi kérdésed lenne akkor már úgyis tudod, hogy a Portán vagyunk. Nézegesd a Friss változtatásokat ha van rá kedved, vagy a cikkeid vitalapját, néha találsz ott hasznos dolgokat (pl. Vita:Japán). És ha van kedved, mesélj a user lapodon magadról. Jó szórakozást és domo arigato. --grin 2003 november 19 16:35 (UTC)

Üres cikkek

Kedves Grin!

Igen a Sport meglehetősen rossz lépés volt, de a Japán sport cikket szeretném tovább folytatni, viszont nem tudok állandóan a gép előtt ülni, mert nincs otthon számgépe, mert csak a munkahelyemen van és gondolom te is tudod, hogy mai rohanó világunkban nagyon kevés ideje marad az ember lányának, fiának arra, hogy saját kedvteléseit véghez vigye. A harcművészeten kívűl még jó pár japán sport van, amit érdemes leírni. Sajnálom, ha félrevezettelek, de ez van. Nem tudok állandóan cikket írni, csak ha van időm. Ha ez a koncepció nem jó nektek, akkor abba is hagyhatom. Amit nagyon bánnék.

Ningal


Szia!

Lehet azt, hogy ha létrehozol egy új cikket, akkor írsz is bele valamit? Például gondolok a Sportra, amit létrehoztál, és most üres. Vagy a Japán sportra, amibe nem tudom, hogy a harcművészeten kívül még mi kerülne bele, ami miatt szükséges új szócikk.

Az a baj, hogy míg a félig megírt, vagy csonk cikkek legalább ingerlik a többieket arra, hogy azokat befejezzék vagy tovább írják, addig az üres lapok szerintem csak elrettentésre jók. Ilyenkor szoktam az angol változatot (vagy annak elejét, vagy struktúráját) lefordítani, hogy legyen valami támpont a többieknek, hogy hol induljanak el. --grin 2003 november 28, 09:12 (UTC)

Kedves Ningal!
Ne érts félre, szó nincs arról, hogy a módszered ne lenne jó, sőt, mindenki nagyjából ezt teszi, hiszen nekünk sincs időnk mindent azonnal megírni! Annyit akartam volna csak kérni, hogy ha van még egy olyan cikkhez mondanivalód, amit még épp csak elkezdtél (1-2 soros), és később majd meg akarsz írni, akkor oda írj annyit, hogy (...) vagy hogy (folyt. köv.), hogy lássuk, hogy nem kell miatta aggódni, mert majd vmikor folytatod. (Így lehet látni, hogy nem egysoros cikkek keletkeznek, hanem olyanok, amikbe tervezel tartalmat tenni; az egysoros, sosem folytatódó cikkeket ugyanis általában beolvasztjuk a nagyobb, de szintén kevés adatot tartalmazókba, hogy majd ha azokat kinőtték, akkor lehessen belőlük új, kisebb cikk. De ha van valaki, aki tervezi azt folytatni, akkor nem érdemes beolvasztani: csak ezt jó tudni, ugye.)
Ha ez így neked is megfelel, akkor bátran készíts ilyen - majdan felnövekvő - cikkecskéket! --grin 2003 december 1, 08:52 (UTC)

align:justify

Szia!

Azért nem érdemes ilyen jellegű formátumozást (p align=justify) erőszakolni a cikkbe, mert ezeket a stíluslapok megváltoztatják, és a stíluslapok bizony függenek az adott olvasó beállításaitól (és így végső soron ízlésétől). Te is be tudod állítani, hogy a cikkek sorkizárva vagy ne úgy jelenjenek meg (a beállításaidban: Bekezdések teljes szélességű tördelése), meg mások is: nem annyira jó ezt az emberekre ráerőszakolni. --grin 2003 december 14, 11:57 (UTC)