Szerkesztővita:Gabest/Archív15

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gabest 5 évvel ezelőtt a(z) Tévéfilm / televíziós film témában


Boldog új évet kívánok!

Szia! Neked is boldog új évet kívánok!– Fromiadrian vita 2019. január 1., 20:13 (CET)

re:Boldog új évet kívánok!

Hello! Köszönöm, neked is. – Garfbob10 labirintus 2019. január 5., 07:11 (CET)

Filmes linkek

Szia! Kérlek ne pakold tele a filmes szócikkeket felesleges (és nem megbízható) linkekkel, melyek nem tartalmaznak bővebb információkat a filmről (pl. filmes adatlapok oldalai, mint Mafab, Filmkatalógus, Snitt.hu, stb.). Az ilyen szerkesztéseidre gondolok: 101 kiskutya 2. – Paca és Agyar Lásd: Wikipédia:Szócikkek felépítése, Wikipédia:Reklám a Wikipédiában. Köszönöm. Üdv: Viloris Üzenj! 2019. január 12., 10:52 (CET)

Szia, Gabest! Vakondka kérésére írok.

Légy szíves, tényleg ne pakold tele a szócikkeket felesleges, nem megbízható és reklámlinkekkel. Javaslom, hogy olvasd el ezt: Wikipédia:Szócikkek felépítése. Láttam, hogy te leginkább a „Források” és a „További információk” szakaszt szoktad használni. A „Források” szakaszba az olyan megbízható, hiteles források valók, amelyekből nagyrészt dolgoztál. Ilyenek az adatlapok, de azok közül is csak az olyanok, amelyek részletesen – tehát nem említésszerűen, vagy csak az adott téma egy részét – tárgyalják az adott szócikk témáját. Az említésszerű, vagy csak az adott téma egy részét tárgyaló hiteles források a „Jegyzetek” szakaszba valók. A másik szakaszba, a „További információk”-ba olyan linkek kerülnek, amelyeket nem használtál fel, de fontos kiegészítő információk találhatók benne a szócikk számára. Ezeket mind megtalálhatod a Szócikkek felépítése útmutatóban. – BenKor üzenet 2019. január 15., 17:19 (CET)

Viloris, Piraeus, XXLVenom999, Gerry89, EniPort, Tgr, Palotabarát: A kocsmafalra nem írok, ide írok, úgy van, ahogy BenKor te írod, azt tanácsolom én is neked Gabest, amit ő írt neked, egyetértek vele, fogad meg a szavát, és tartsd be, akkor biztosan nem lesz baj. Vakondka vita 2019. január 15., 23:26 (CET)

Műfaja KETTŐSPONT

Szia, kérlek, a filmes cikkekben ne írd át a bevezető szövegét úgy, hogy a "műfaja" után raksz egy kettőspontot (mint itt)! Ezek úgy is vissza lesznek javítva, mert kettőspont nélkül helyes (hiszen köztudott, hogy léteznek olyan mondatok, ahol az állítmány nem ige, hanem névszó). Mondjuk ezt a monológot igazából fölöslegesen írtam, hiszen úgyse reagálsz másokra, inkább extra munkát okozol a járőröknek és sokakat magadra haragítasz. – balint36 🚌 buszmegálló 2019. január 12., 14:39 (CET)

Kérdezze meg Vakondkától. Ő találta ki a kettőspontot a "Műfaja" után. Ő a legjobb szerkesztő Wikipédián. – Gabest vita 2019. január 12., 19:51 (CET)

balint36: Közlöm a tényt, hogy Gabest csak azért tette a kettőspontot, mert én is tettem, s Gabest "egyáltalán nem én találtam ki" én meg csak azért tettem be mert egy cikkben OsvátA oda tette, és úgy gondoltam akkor az lehet helyesebb, de ha te mondod Balint36 akkor marad a kettőspont nélkül, és vissza kerül a kettőspont nélkülire, nekem őszintén ez egyik formában sem baj, úgyhogy Gabest nyugodtan hagyhatod kettőspont nélkül ahol nincs, s ahol van ott kiveheted. Vakondka vita 2019. január 15., 23:19 (CET)

Re: Visszavonulásom

Szia Gabest, Subicemaster, Fromiadrian! Na jó elmondom nektek, mert ti érdeklődtetek rá. Akkor ez a színtiszta igazság. Vannak itt olyan buta meg utálatos és gonosz emberek, akiket szívből gyűlölök, mert feszt bántottak, bántanak engem. Én már rég eltiltottam volna őket a wikitől, ilyen kritizálások, szekálások, provokálások miatt, némelyiküket meg is büntettem volna, ilyen megfélemlítő fenyegetőzések miatt. Már annyira rosszul vagyok tőlük, hogy nem bírom miattuk már a képzést. Az életben is volt nagyon sok gonosz osztálytársam és nagyon sok gonosz tanárom, a családom s rokonságom egy része is, meg még ismerősök, meg internetes oldalakon emberek, kiket szívből gyűlölök, de ennyire buta meg utálatos és gonosz embereket, mint itt, az életben nem láttam. Meg még rendes bürokraták is a rendességük ellenére, elég szeleburdi, hebehurgya emberek, mert nem néznek rendesen körül, hogy pontosan mi is történt, meg mi okból kifolyólag történt a dolog. Nem érdemli ki ez a mihaszna semmire kellő wikipédia, hogy szerkesszem, ha vannak ilyen emberek, akik makacsul oda vannak olyan dolgokért, amik értelemszerűen nem lehetséges hülyeségek, hogy úgy legyenek, azt a valótlanságot nevezik tényeknek, meg a jó átírását a rosszra ezt nevezik javításnak. Meg ha voltak dolgok rendesen összeállítva a 20. században, amit egész kiskorom óta tudok, mit kellett azt most a 21. században ide-oda variálni, ilyen nonszensz állításokkal, rólam is meg mit kell nekik ilyen valótlanságokat mondogatni. Tehát addig nem térek vissza, amíg ki nem kopnak innen ezek a mihaszna semmire kellő buta utálatos gonosz bántó emberek. Mert én ezekből a bántásaikból nem kérek többet. Már kifejezetten elegem van belőlük. Én meg normál összeállítások alapján akarok szerkeszteni, nem ilyen összevisszaságok szerint, nem fogok elfogadni mindenféle kitalált marhaságot, mert a mai köznyelv egy ilyen összekavart badarságot mond, ha volt mindennek normális eredeti jelentése. Vakondka vita 2019. január 21., 10:34 (CET)

De Vakondka. Én nem bántottalak. Miért mondhatsz ilyet? Hiszen eddig se haragudtál rám, még Apród sem. – Gabest vita 2019. január 21., 20:09 (CET)
Csak Gabest, nem csak én és Vakondka voltunk/vagyunk a magyar wikipédiában. Szép estét kívánok neked is, Vakondkának is! Apród vita 2019. január 21., 20:19 (CET)

Gabest: Azért mondok ilyet, mert természetesen egyáltalán nem rólad volt itt szó, de persze nem is Apródról, ti mindketten rendes emberek vagytok, viszont akikre gondolok, róluk nem a saját véleményemet, hanem csak a tényeket közlöm. Vakondka vita 2019. január 21., 22:10 (CET)

@Vakondka: Valahogy éreztem, hogy ezért vonulsz vissza. Subicemaster 🍪 kekszgyár 2019. január 23., 14:27 (CET)

Linkek a filmes szócikkek végén

Szia! Újra meg szeretnélek kérni, hogy a filmes szócikkekbe ne tegyél nem megbízható forrásokat (pl. Snitt.hu, Mafab.hu, Filmkatalógus.hu stb) és a további információk szakaszt se pakold tele bővebb információkat nem tartalmazó oldalak linkjeivel (pl. Elfnet.hu, TvTropes, mindenféle wikiák stb, stb.), mert ezzel csak linkfarmokat hozol létre. Közben valódi hozzáadott tartalom nincs. köszönettel. Üdv: Viloris Üzenj! 2019. február 3., 09:35 (CET)

Neked válaszolok mert te a barátom vagy, mert Viloris ő, amit a linkekről mond, az szabályos dolog, fontos betartani a Wikipédián, a cikkek alján a források és a további információk szakasz nem arra való, hogy minden információs oldalt belinkeljünk, ahol van egy-két szó az adott dologról, hanem arra, hogy olyan megbízható oldalakat adjunk meg, amik tartalmaznak elegendő információt ahhoz, hogy alá támasztják, korrekt e a cikk tartalma, s a szakasznak nem az a lényege, hogy minél több link legyen ott, hanem, hogy megbízható oldalak legyenek, inkább legyen kevesebb megbízható, mint több fölösleges linkelés. Vakondka vita 2019. február 5., 13:23 (CET)

Vakondka: De legalább a Snitt.hu-nak, a Mafab.hu és a Filmkatalógus.hu-nak maradnia kell, mert mind három magyar weboldal. Különösen a TV Tropes-nak, mert szintén wiki. Nézd meg a Google.hu-n, ha megkérnélek. – Gabest vita 2019. február 5., 20:55 (CET)

Nekem mindegy, ha beteszed, akkor beteszed, de ha kiveszik, akkor kiveszik, a wikit nem szabad mindig úgy szerkeszteni, ahogy neked tetszik, vannak alapszabályok is, amiket be kell tartani. Vakondka vita 2019. február 6., 12:30 (CET)

Vakondka: Hát nézd meg a Filmműhelyben. A Filmkatalógus.hu sablon szerepel benne. A TV Tropes.orgnak a típusa "Wiki", amit az előbb mutattam neked a Google.hu-n. – Gabest vita 2019. február 6., 13:03 (CET)

A filmkatalógus.hu semmi bővebb infót nem tartalmaz egy filmről (ráadásul nem igazán megbízható), az, hogy magyar-e egy oldal vagy sem, nincs jelentősége. A snitt.hu és a mafab.hu sem ad bővebb infót, ráadásul a mafab.hu-t egy szlovák cég adja ki, tehát ilyetén nem is magyar (de mint írtam nincs jelentősége). Pl. a mafab.hu helyett miért nem elég a Port.hu? A wiki típusú oldalak sem igazán megbízhatóak, ha bárki szerkesztheti őket. A cél a filmes szócikkek végén lévő linkekkel kapcsolatban, hogy további és bővebb információkat adjanak. Nem rajongói oldalakra van itt szükség, sem filmes adatlapokra, amik újra és újra felsorolják a stáblistát, hanem kritikákat, elemzéseket stb. tartalmazó weboldalak linkjei kellenének. És nem mindenhova ugyanazok a weboldalak. A filmkatalógus sablonra nem is biztos, hogy van szükség. - Viloris Üzenj! 2019. február 6., 16:51 (CET)
Vakondkának szóltam. – Gabest vita 2019. február 6., 22:26 (CET)

Nekem mindegy, engem nem érdekel Gabest, azt csinálsz, amit akarsz, csak próbálj meg valahogy kijönni a többiekkel, hogy a többség, hogy látja jónak, ez esetben egyetértettem Viloris-al. Vakondka vita 2019. február 7., 12:16 (CET)

Mikor jössz vissza, kedves barátom? – Gabest vita 2019. február 7., 19:52 (CET)

Semmikor, csak ha ezeket a gonosz embereket valahogy végre végleg ki nem koptatjátok mind a wikiről, meg meg nem kapják végre a büntetéseiket a bűneikért. Vakondka vita 2019. február 7., 20:03 (CET)

Kivel menjek ki? Áruld el. – Gabest vita 2019. február 7., 20:16 (CET)

Te kivel menj ki azt elárulom, senkivel, de van huszonöt ilyen ember, ők menjenek el falura disznópásztornak, pont oda valók. Vakondka vita 2019. február 7., 20:58 (CET)

De melyik szerkesztővel jöjjek ki? Azt mondd meg szépen. – Gabest vita 2019. február 7., 21:03 (CET)


Tévéfilm / televíziós film

Szia! Még egy éve létrehoztad a Kategória:Televíziós filmek kategóriát, de közben van már Kategória:Tévéfilmek is. Mi a különbség a kettő között, miért kellett létrehozni a Televíziós filmeket? Kösz, helló Palotabarát vita 2019. február 18., 18:25 (CET)

@Gabest: vedd végre észre, hogy szétfeszíted a Fanny és Alexander infoboxát. Hagyd már békén a szócikket! Jó az úgy, ahogy van. Köszönöm! OsvátA Palackposta 2019. május 5., 06:41 (CEST)
Válasz az ön vitalapjánál. – Gabest vita 2019. május 5., 08:12 (CEST)
Az előbb válaszoltam magánál. – Gabest vita 2019. május 5., 17:50 (CEST)

Csak akartál. Nincs nyoma. OsvátA Palackposta 2019. május 5., 18:14 (CEST)

Én nem rongálok, csak javítok rajta. Lássa be a Fanny és Alexander infoboxja az csúnya. a filmlinkek sablon hasznos a "Források" szakasznál, meg a Filmkatalógus is azok maradhatnak. – Gabest vita 2019. május 5., 18:36 (CEST)

Talán nem ártana, ha kérném a pihentetésedet... A Fanny és Alexander túl fontos film ahhoz, hogy az infoboxa össze-vissza legyen jól-rosszul szerkesztgetve. Nem először futsz bele abba, hogy mániákusan piszkálod az infoboxokat. Babrálj valami mást, ne ezt a cikket. Viszlát! OsvátA Palackposta 2019. május 5., 18:53 (CEST)

Nem vagyok mániákus. És azzal sérteget engem. – Gabest vita 2019. május 5., 19:05 (CEST)