Szerkesztő:Verdes.janos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Verdes János[szerkesztés]

Verdes János, mint informatikai meghatározás.

Tevékenysége[szerkesztés]

Az információs társadalom webprogramozás, biztonságtechnikai tanácsadás és keresőfejlesztés területén ismerte meg munkásságát.

A kezdetek egészen gyerekkoráig vezetnek vissza. Megtanult programozni, majd ahogy a kor technikai eszközei fejlődtek, egyre több programnyelvet sajátított el. Az internet megjelenése arra késztette, hogy ismereteit teljes egészében webes fejlesztésre használja.

Élete ebben a szakaszában ismerkedett meg egy hacker csoporttal, aminek több évig volt tagja. Az itt szerzett tapasztalatok radikális változást hoztak életében. Mélyen megdöbbentette, hogy a szoftver készítők nem fordítanak kellő figyelmet biztonságtechnikai problémák orvoslására.

Miután kilépett a csoportból, figyelmét az internetezés biztonságosabbá tételére fordította. Védelmi rendszereket dolgozott ki számítógépes vírus, spam, adathalászat, automata regisztráció (lásd captcha) ellen.

Ezután figyelmét a Google kereső nyűgözte le. Évekig tanulmányozta a Google rangsorolási metódusát. Látványos eredményei hatására figyeltek fel rá, mint keresőoptimalizálási tanácsadó.

Hamarosan meghívták egy új generációs magyar kereső, a Bluu.hu fejlesztésébe (lásd Google-gyilkos kereső magyaroktól).

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]