Szerkesztő:Sham-rocking/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Sham-rocking Ír Sztepp Társulat[szerkesztés]

Ír Sztepp[szerkesztés]

Feszül a felsőtest és lendül a láb. Mozdul a lábfej, koppan a talp. Laza a boka. Jobbra kopp és balra kopp, és hátra és előre. Lüktet a ritmus, diktál a zene. Kopp és hopp - ez a trouble-hop-down. Ez a látvány amit látunk szemeink előtt az elolvasottak alapján, nem csak a fejünkben kel életre, hanem az ír kocsmákban. Ugyanis Európa északnyugati részén elterülő Írország nem csak a whiskey-ről híres, hanem az egyedülálló, imádnivaló táncukról is.

A Társulat[szerkesztés]

Ír sztepp tánc kifejezés hallatán mindenkinek eszébe jut Michael Flatley vagy akár Catherine Gallagher, de gondolhatnánk magyar tehetségekre, mint például a vidám Sham-rocking Ír Sztepp Társulat, amelynek tanára és koerográfusa Székács Zsófia, aki a Coincidance- Kortárs Ír Tánc néven működő társulat előadási során lép színpadra. A soproni társulat 2012 áprilisában vette fel ezt a nevet, de táncosai már 2004-ben egymásra találtak és azóta folyamatosan bővültek. A táncnak köszönhetően kicsit világot is láthattak a fürge lábú táncosok, ugyanis különböző országokban megrendezett nemzetközi versenyeken indultak, ahol remek eredményeket értek el.

ADD ELŐ MAGAD!![szerkesztés]

2012.márciusában először került megrendezésre Sopronban  ADD ELŐ MAGAD!Tehetségek fesztiválja  a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. jóvoltából. A társulat tagjai úgy gondolták, hogy ideje szerencsét próbálni és meghódítani Sopront, tehát erőt véve magukon elindultak a tehetségkutató versenyen . Színes műsorukkal hamar a közönség és a zsűri szívébe lopták magukat, amivel elnyerték a fellépési lehetőséget a Pro Kultúra kiemelt rendezvényein és a 20. alkalommal megrendezett VOLT Fesztiválon. Ezeknek tetejébe a csapat esélyt nyert még egy bemutatkozó anyag elkészítésére és annak bemutatására Pulzus TV adásában.