Szerkesztő:Sagabona

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Szevasztok![szerkesztés]

Már nem emlékszem, hogy hogyan vetődtem a wikipédia oldalára, de amióta megláttam, folyton olyan érzésem van, hogy ez a legnagyszerűbb dolog a főtt-füstölt csülök után. Sőt, talán még előbb is való...

Profil[szerkesztés]

Mint sokan errefelé, én is informatikával foglalkozom, azon belül is leginkább az IBM középkategóriás rendszereivel (RS/6000), ill. az ezeken a rendszereken futó UNIX-változattal, az AIX-szel. Rendszereket tervezek a meglévő építőelemekből: processzoregységekből, tárolókból, hálózati elemkből (LAN/SAN); a szállítás után pedig elő a csavarhúzó, össze is rakom, fel is installálom az operációs rendszert, a többi komponenssel összehangolom, és segédkezem az ügyfél további munkálataiban. Ha minden kész és beindult, akkor pedig támogatást adok, ha kell, telefonon vagy a helyszínen. Szóval a skála széles.

Kezdetben automatikával foglalkoztam...volna, ha kaptam volna állást 1991-ben a friss, ropogós diplomámmal. Ehelyett viszont voltam katona (ne sajnálj, nem volt olyan rossz), majd az azóta PTE-re átkeresztelt JPTE-re jártam, ahol angol bölcsésznek készültem, de félidőben elcsábított az IBM, így hagytam az egyetemet és inkább őket választottam. Életem második legjobb döntése volt. Hogy melyik volt a legjobb? Amikor három évre rá eljöttem! Azóta magánzok.

Amikor nem dolgozom, akkor...próbálok valami értelmeset vagy szórakoztatót csinálni. Mondjuk fényképezek, fotóblogot faragok, sportlövök (nagykaliberű pisztollyal), rajongok egy könyvért vagy egy moziért, esetleg mégis dolgozom egy kicsit... Ó, és persze megpróbálok értelmesen résztvenni a wikipédiában.

Amire számíthattok[szerkesztés]

Nem túl meglepő módon azokon a területeken szeretnék belefolyni a munkába, melyek iránt érdeklődöm. Szeretném kipofozni az IBM-mel és a környékével összefüggő szócikkeket (IBM, AIX, PowerPC, POWER architektúra), szeretnék néhány fotográfiával kapcsolatos szócikket is írni, fotográfusokról (az angol változatban csak Capa és Moholy-Nagy szerepel) és esetleg a fényképezés technikai részeiről is. Szintén tervezem, hogy kiegészítek vagy megírok néhány magyar vagy magyar származású tudósról (pl. Teller Ede vagy Neumann János) szóló szócikket. Mivel az angol nem esik nehezemre, le is szeretnék fordítani néhány szócikket, ill. ha valakinek tudok ebben segíteni, szívesen megteszem.

Amit eddig csináltam vagy épp csinálok[szerkesztés]

  • Fordítom a PowerPC szócikket az angol változatból — PowerPC. Kész, bár még apróbb módosítások, kiegészítések előfordulhatnak.
  • Megpróbálok az AIX szócikkre valami eredetibbet alkotni, és írni valamit az RS/6000-ről is.
  • RS64, ez saját gyűjtés, kész is.
  • Neumann János, folyamatban...

Sagabona 2004. november 10., 22:39 (CET)

Életrajz formátum[szerkesztés]

Megnéznéd Wikipédia:Szavazás#Életrajz formátum mégegyszer? Bizonyos dolgok miatt újra szavazzuk. + Új kérdések is vannak. -- Árpi (Harp) 2004. november 18., 13:50 (CET)