Szerkesztő:Pinkpanda20

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az oroszlánkirály 2. Simba büszkesége (The Lion King II: Simba's Pride) 1994-ben bemutatott Oroszlánkirály második része. Rendezője Darrell Rooney, producere Jeannine Roussel. A forgatókönyvet Flip Kobler és Cindy Marcus írta, a zenéjét Nick Glennie-Smith és Tina Turner szerezte. A videofilm a Walt Disney Pictures és a DisneyToon Studios gyártásában készült, a Walt Disney Home Video forgalmazásában jelent meg.

Amerikában 1998. október 27-én, Magyarországon 1999. március 2-án adták ki VHS-en, majd 2004. június 15-én DVD-n is kiadták.

Az angol pride szónak több jelentése is van: büszkeség, önbecsülés és oroszlán falka, ezért az eredeti angol cím Simba falkájaként is fordítható.

A szereplőkről:

Kovu: Ahogy az mindenki hiszi Kovu nem Zordon fiam sőt nem is „fogadott" kölyök. Zira valóban Kovu édesanyja de az édesapját nem ismerni. ( Sőt a film végén mikor fel tartják az új trónörököst Kopát (akit a későbbiekben Zira megöl (ezt sokan nem tudják de ezért van az, hogy a 2. filmben nem is hasonlít a kölyök a két filmben.) Ez azt jelenti, hogy (Nala-val és Szimba-val ellentétben )Kovu és Kiara nem rokonok.

Nuka: Zira és Zordon közös fia. Nuka és Zordon közt nincs hasónlóság de valóban rokonok. ( Nukát Zordon csak nem fogadta el amikor kicsi volt hisz loncsos volt és elesett. Ahadi ( Mufasza és Zordon apja) halála után Zira „összejött" Zordonnal és született egy kölykük aki sajnos holtan jött a világra. Nuka életben maradása kész csoda volt hisz nagyon gyönge és ritkás szőrzetű volt (Zordon a kinézete miatt nem fogadta el őt).