Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Mrlemur/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Sarkadi Elemér IV.[szerkesztés]

(Csomád, 1982. június 29. – ) Cimbalomművész[szerkesztés]

Élete[szerkesztés]

Apja Sarkadi Elemér III. neves csellóművész, már gyermekkorában elkezdte zenei tanítását, négy éves korára, már kiválóan furulyázott. Zenei tanulmányait a Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskola padjaiban folytatta, ahol egyéb tanulmányai nem voltak kiemelkedőek, viszont zenei érzéke vitathatatlan volt. Később felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba ahol komolyabban is elkezdett foglalkozni a cimbalommal. Az iskolát nem fejezte be, családjával folytatta zenei karrierjét amivel országos ismertségre tett szert.

Zenei pályafutása mellett autókereskedésben, valamint az építőiparban is szerencsét próbált. Rántotthúsos-majonézes-szendvics autómatái a legnépszerűbbek az országban. Ennek reklámját azzal érte el, hogy havonta egyszer majonézes kukoricában fürdik a Parlament alsóházában, Kövér László bajszával.

Jelenleg az 1 tagú cigányzenekarban játszik, melynek különlegessége, hogy egyszerre több mint kettőszáz különböző hangszer szólal meg egyszerre.

2017 - Újabb álmokat kergetve taxizásba vágott, amellyel egyidőben mentek csődbe a fővárosi taxitársaságok, a népszerű közösségi személyszállítási cég az Uber, Elon Musk által alapíott SpaceX valamint az újmexikói Aperture Sciences teleportálással foglalkozó laboratórium, elavultságra hivatkozva. A Golgota tér - Plútó távot 2 ciccentés alatt teszi meg behúzott kézifékkel, amellyel mai napig tartja a legnagyobb taxiszámla rekordját (700HUF+300 HUF*4800000000 km=1440000000700 HUF)

2018 - Csoda a család és az emberiség történetében - megszületett Sarkadi Elemér ötödik e néven, apja, nagyapja, dédapja, ükapja után. Világrajövetele egybeesik a hegedű első írásos megjelenésének 1200-dikk évfordulójával. (Kisded hegedűvel a kezében az anyaméhből kibújva Rostás Szabika méltán híres slágerét húzta talpalávalónak a szülész csapat nagy örömére, melyet az orvosok zenei Nobel-díjjal értékeltek.)

Elismerései[szerkesztés]

  • Szülőfaluja művelődési házának tiszteletbeli tagja
  • 100 Tagú Cigányzenekar kíváló növendéke
  • Bangó Margit díjas művész

Fontosabb szerzeményei[szerkesztés]

  • Eleredt az eső, rozsdás lett a tető
  • Gyere lányom, szedjük le a bodzát
  • Tele van a tököm akácfatüskével
  • Balambér Balambér hol a fenébe vagy?