Szerkesztő:Karmela/várakozás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A jelölt cikk kap egy munkalapot, de előbb csak a várólistára kerül, és csak onnan a munkapadra. A munkapadon legalább négy hétig lesz még akkor is, ha már megvan az összes tanúsítványa, hogy a műhelymunkába később bekapcsolódóknak is esélye legyen újabb szükséges feltételeket szabni. Az alábbi algoritmussal arra törekszünk, hogy a kiemelt szócikkek tematikus listáján felsorolt témákból minél többfélét tudjunk párhuzamosan feldolgozni.

Amikor a munkapadról a minimum négyhetes ideje lejártával vagy diszkvalifikáció miatt éppen lekerült egy cikk, vagy amikor egy cikk éppen megkapta az összes tanúsítványt és szükséges változtatásai is megtörténtek, vagy amikor egy új cikk kerül fel a várólistára,

  • akkor megnézzük, hogy most éppen hány olyan cikk van, aminek még hiányzik egy vagy több tanúsítványa vagy szükséges változtatása, és ha ez a szám tíznél kisebb, akkor így határozzuk meg a soron következő témát, amiből egy cikket a munkapadra veszünk:
  1. Ha vannak „szabad témájú” cikkek a várólistán, tehát olyanok, amiknek a témája a munkapadról teljesen hiányzik, akkor ezekből a szabad témákból kerül ki a következő cikk.
  2. A „szabad témák” cikkei között a várakozási sorrend dönt.
  3. Ha nincsenek szabad témák, akkor a „kvázi szabad témákból” választunk, azaz az olyan témákból, amiknek a munkapadon levő minden cikke már megkapta az összes tanúsítványt és a szükséges változtatásai is megtörténtek.
  4. Két „kvázi szabad téma” közül az van előnyben, amelyiknek legfrissebb cikke hamarabb tölti le a minimum négy hetes kötelező tartózkodását a munkapadon.
  • Egy adott témán belül hamarabb kerül sorra az a cikk, amelyik hamarabb került a várólistára.