Szerkesztő:Godson/Billog

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kategória:Figyelmet igénylő lapok[szerkesztés]

Kategória:Lektorálandó lapok[szerkesztés]

{{lektor}}(?) Az itt felsorolt szócikkekkel kapcsolatosan a szerkesztőknek tartalmi kifogásuk van.

Ez néha csak a szócikk belső formáját vagy struktúráját érinti: nem jók az ékezetek, régies a nyelvezet, nincsenek rendes fejezetek vagy címek.

Gyakran azonban a cikkek tartalmi problémákkal küszködnek: minőségileg nem felelnek meg a Wikipédia elvárásainak. A leggyakoribb előforduló problémák:

  • a cikk nem felel meg a semlegesség elveinek: az írója egy adott (gyakran sarkított) nézőpontból írta azt meg, vagy a cikk csak egy nézőpontot ismertet, és más fontos nézőpontokat nem;
  • a cikk vélhetően pontatlan adatokat tartalmaz, de ezek ellenőrzése forrásokat, irodalmat igényelne;
  • a cikk jelenlegi tartalmán vita folyik (a vitalapján).

Segíthetsz ezen cikkeken úgy, hogy hiteles források alapján azokat ellenőrzöd és a pontatlanságokat javítod, vagy a sarkított nézőpontból írtakat átírod semleges nézőpontból nézve. Ha a cikket vagy annak egyes részeit reménytelennek ítéled, írd újra, és a kifogásolt részeket másold át a vitalapjára. Érdemes a cikket összevetni más nyelvű Wikipédiák cikkeivel is. Fontos, hogy sorold fel a hiteles forrásokat, amik alapján dolgoztál.

Lásd még a Wikipédia iránymutatásokat.

Aleset[szerkesztés]

{{szinnyei-lektor}}


Kategória:Formázandó cikkek[szerkesztés]

{{forma}}(?)


Kategória:Csonkok[szerkesztés]

{{csonk}}(?)

{{csonk-anat}}

Ezek a lapok nagyon rövidek, vagy tartalmilag komoly hiányosságokkal küzdenek, vagyis Wikipédia szleng szerint „Csonkok”.

Az egyik leghasznosabb dolog, amit egy szerkesztő tehet az, hogy ezeket a lapokat kibővíti úgy, hogy azok önmagukban is hasznos, tartalmas szócikkekké váljanak.

(A csonka lapok teljes listáját érdemes a Wikipédia:Csonkok-ban leírt módszerrel megnézni; ez a lista csak azon lapokat tartalmazza, melyeken mostanában változtatott valaki.)

A legsürgősebb csonkok: Wikipédia:Legkeresettebb csonkok

Wikipédia:Lefordítandó[szerkesztés]

Kategória:Lefordítandó lapok {{lefordítandó}}(?)

Pallas[szerkesztés]

Deák Ferenc

Széchenyi István