Stone Sour

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Stone Sour
Stone Sour.jpg
Információk
Eredet Amerikai Egyesült Államok, Iowa, Des Moines
Aktív évek 19921995, 2001, 2002-2003, 2006-napjainkig
Műfaj Post-grunge, Alternatív metal
Kiadó Roadrunner Records
Tagok
Corey Taylor
James Root
Josh Rand
Shawn Ekonomaki
Roy Mayorga

A Stone Sour weboldala

A Stone Sour egy amerikai rockegyüttes, az iowai Des Moines-ból, a Slipknot frontembere, Corey Taylor alapította. Nevüket egy helyi italkülönlegességről kapták. A szólógitárosuk a szintén Slipknot-os James Root.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az együttes sokáig nem hallatot magáról, de 2002-ben a Pókember első részéhez adott Bother c. számuk sikerességén felbuzdulva kiadták a Stone Sour nevet viselő debütáló albumukat. Stílusuk kevésbé agresszív mint „nagy testvérüké”, sokkal inkább a dallamok és jó értelemben vett slágeresség jellemzi őket. Sokáig úgy tűnt hogy Corey végleg ebben a csapatban marad, de mégis visszatért a SlipKnoT-hoz.

2006. január végén vonultak stúdióba, azonban az első hetekben a dobos, Joel Ekman kivált a csapatból mivel a fiánál agydaganatot diagnosztizáltak.[forrás?] Az új album dobtémáit így Roy Mayorga (ex-Soulfly, Sepultura volt turné dobosa) játszotta fel, később pedig ő is lett a banda új dobosa. Az új, Come What(ever) May címre keresztelt album Augusztus 1-jén került kiadásra a Roadrunner Records által. A banda túl van egy 2006-os európai turnén (ahol eredetileg Magyarországon is felléptek volna, azonban a koncert elmaradt[forrás?]), továbbá a The Family Values Tour 2006 keretében a Kornnal és a Deftones-szal egy 30 állomásos észak-amerikai koncertsorozat résztvevői is voltak.

Tagok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Diszkográfia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lemezek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kislemezek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]