Spanviadal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Spanviadal
(The Buddy Games)
2019-es amerikai film
RendezőJosh Duhamel
Forgatókönyvíró
Főszerepben
ZeneAlex Wurman
OperatőrLuke Bryant
VágóKenneth Marsten
Gyártás
GyártóWWE Studios
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő90 perc
Forgalmazás
ForgalmazóSaban Films
Bemutató
  • 2019
  • 2021. augusztus 12. (Németország)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Spanviadal (eredeti cím: Buddy Games) 2019-ben bemutatott amerikai filmvígjáték, amelyet Josh Duhamel rendezett.[1] Ez Duhamel első filmrendezése. Forgatókönyvírói Duhamel, Bob Schwartz és Jude Weng, producerei Duhamel, Michael J. Luisi és Weng. A főbb szerepekben Duhamel, Dax Shepard, Olivia Munn, Kevin Dillon és Neal McDonough látható.

A projektet eredetileg 2017 júniusában jelentették be a WWE Studios-szal kötött megállapodásként, a szereplők nem sokkal később csatlakoztak, a forgatás pedig két hónappal később kezdődött Vancouverben. A film világpremierjét a 2019-es Mammut Filmfesztiválon tartották, a Saban Films pedig 2020 júliusában megszerezte a forgalmazási jogokat az Egyesült Államokban.[2] A film többnyire negatív kritikákat kapott a kritikusoktól, a legtöbb kritika a cselekményt, a rendezést és a karaktereket érte.

Rövid történet[szerkesztés]

Egy baráti társaság újra összejön, hogy eljátsszák a Spanviadalt, az abszurd fizikai és szellemi kihívások vad játékát. Eközben begyógyítják a régi sebeket, helyrehozzák a múltban elkövetett hibákat, és rájönnek a barátság igazi értelmére.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[3]
Bobfather Josh Duhamel Debreczeny Csaba
Tiffany Olivia Munn Szilágyi Csenge
Zane Rockwell James Roday Rodriguez Karácsonyi Zoltán
Doki Kevin Dillon Takátsy Péter
Shelly Dan Bakkedahl Rába Roland
Thursty Sheamus
Durfy Dax Shepard Kaszás Gergő
Bender Nick Swardson Barabás Kiss Zoltán
Önmaga Neal McDonough Kapácsy Miklós
Jack Durfy (cameo) Jensen Ackles

A film készítése[szerkesztés]

A filmet Josh Duhamel rendezte rendezői debütálásában, a forgatókönyvet pedig Duhamel, Bob Schwartz és Jude Weng írták közösen. A forgatás 2017 augusztusában kezdődött Vancouverben.

Sheamus és Nick Swardson szereplését 2017 júniusában jelentették be, Kevin Dillon, Dax Shepard, Olivia Munn, James Roday Rodriguez és Dan Bakkedahl két hónappal később csatlakozott a stábhoz.[4]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Fleming, Mike Jr.: Josh Duhamel To Make Directing Debut On WWE Studios’ ‘The Buddy Games’. Deadline , 2017. június 26. [2020. november 12-i dátummal az eredetiből archiválva].
  2. N'Duka, Amanda: Josh Duhamel Directorial Debut 'Buddy Games' Lands At Saban Films. Deadline, 2020. július 23. (Hozzáférés: 2020. augusztus 3.)
  3. IszDb - Magyar hangok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2022. február 4.)
  4. Fleming, Mike Jr.: Kevin Dillon, Dax Shepard, Olivia Munn, James Roday & Dan Bakkedahl Join Josh Duhamel Directing Debut ‘Buddy Games’. Deadline , 2017. augusztus 7. [2020. november 11-i dátummal az eredetiből archiválva].

További információk[szerkesztés]