Poison (Alice Cooper-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Alice Cooper
Poison
kislemez a(z) Trash albumról
Megjelent1989.
FormátumKazetta, CD
StílusHard rock
Nyelvangol
Hossz4:28
KiadóEpic
ProducerDesmond Child
Alice Cooper-kronológia
Freedom
(1987)
Poison
(1989)
Bed of Nails
(1989)
SablonWikidataSegítség

A Poison Alice Cooper egyik leghíresebb dala. A szövegét Cooper, Desmond Child, és John McCurry írták. Child producerelte Cooper 1989-ben megjelent, 18. stúdióalbumát, a Trash című lemezt. Cooper szólómunkáit tekintve 11. lemeze volt a Trash, azonban teljes munkássága szerint a 18. korong. Ez volt az első dala Coopernek 1977 óta, amely bekerült a slágerlisták első 10 helyezése közé. Készült hozzá egy videó is. A poison szó magyar jelentése: méreg. A dal témája a (testi) szerelem, a refrén magyarul kb: „Mérget csepegtettél a vénáimba – de nem akarom széttörni e láncot”.

Feldolgozások[szerkesztés]

A Groove Coverage német trance zenekar, 2004-es albumára dolgozta föl a dalt.

Tarja Turunen finn énekesnő, a Nightwish egykori énekesnője 2007-ben megjelent, My Winter Strom albumán dolgozta föl a dalt.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Poison (Alice Cooper song) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.