Paxton (énekesnő)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Paxton
Életrajzi adatok
Született2000. november 5. (23 éves)
Bishop Lavis
Pályafutás
Műfajokpop
Híres dalLay Me Down
Hangszeréneklés, zongora
Tevékenység

Paxton weboldala
SablonWikidataSegítség

Paxton (teljes neve: Paxton Filies), (Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság, 2000. szeptember 17. – ) dél-afrikai popénekesnő.

Paxton (énekesnő)
Nem található szabad kép.(?)
Paxton Filies

Pályakép[szerkesztés]

Paxton ismertté vált, mint a Dél-Afrika Idolja 13. évadának győztese. Minden idők legfiatalabb nyertese volt, aki elnyerte ezt a címet. Videója „Demonstrate” címen lett ismert.

Ragaszkodott ahhoz, hogy a később győztesnek bizonyult album a saját szerzeménye is legyen, társszerzőként részt vehessen az alkotási folyamatban. Körülvette magát a legjobb zenészek szűk csapatával, akik a lemezpiacra is eljuttatták. 2018-ban uralta a dél-afrikai terepet. Győztes dala tarolt a rádió- és streaming oldalakon is. Ugyanabban az évben a Szentpétervári Fehér Éjszakák fesztiválra is meghívták.

Lemezek[szerkesztés]

  • This Is Me – 2018

Díjak[szerkesztés]

  • Idols SA Season 13 (Dél-afrika Idolja a 13. szezonban) [1]

Közéleti aktivitás[szerkesztés]

2018 áprilisában a World’s Children’s Prize alapítvány szervezésében fellépett Svédországban, ezzel bekapcsolódva abba a tevékenységbe, melynek célja világszerte felhívni figyelmet a gyermekek jogaira. Kilencedmagával a „You Me equal Rights” világméretű gyermekjogi kezdeményezés nagykövetei közé is beválasztották. Már ilyen minőségében tért vissza Svédországba 2019-ben is.[2]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]