OrthoGraph

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
OrthoGraph
OrthoPDAStructViewHU.gif
OrthoGraph Strukturális nézet

Fejlesztő OrthoGraph
Legfrissebb stabil
kiadás
2007
(2007. szeptember)
Legfrissebb fejlesztői kiadás ismeretlen +/-
Operációs rendszer Windows
Kategória CAD
Licenc zárt
Az OrthoGraph weboldala

Az OrthoGraph termékcsalád egy magyar fejlesztésű, innovatív kézi-számítógépes rajzi és alfa-numerikus felmérést támogató szoftver. A szoftver egyedisége, hogy nemcsak nagy adattartalmakat tud a kézi-számítógépen jól átláthatóan strukturáltan kezelni, hanem grafikus felmérésre és megjelenítésre is mód van. A felmérési információk csapatmunkában elosztva több kézi-számítógép között is megoszthatók, melyet az OrthoGraph Cloud webes szolgáltatáson keresztül valósít meg a szoftver. A rendszer elektronikus kimenete DXF (AutoCAD), PDF (Adobe Acrobat), IFC (Industrial Foundation Classes), JPG és PNG formátum, valamint egy külön modulban ArchiCAD adatbetöltést is biztosít. A rajzi felmérések során Leica és Bosch lézeres távolságmérő készülékek használata támogatott. Az OrthoGraph szoftver nemcsak tárolja a felmért információkat, hanem felmérési tervet is készít és azt igény szerint le is vezényli, így gondoskodva a felmérési hiányok elkerüléséről. Fejlesztője az OrthoGraph Kft.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A fejlesztés 2004-ben kezdődött, mára már több nagyvállalati rendszerrel is együtt fut, többek közt az ArchiFM létesítménygazdálkodási rendszerrel. 2011-ben megjelent az Apple iPad verziója a szoftvernek, ami egyben új üzleti modell megjelenését is jelentette. Ez az új verzió nagy áttörést hozott a technológiának és a cégnek is. Mivel a sokéves technológia és egybegyült tapasztalatok jó alapot adtak az iPad technológia fejlesztésének, ezért már az első pillanattól a mobil ingatlanfelmérő és építészeti CAD szoftverek élmezőnyébe került az alkalmazás.

2013-ban a cég úgy döntött, hogy a mobiltechnológia és az internet előnyeit kiaknázandó elkészíti a webes cloud szolgáltatását. Ez az új technológia lehetővé tette, hogy megszülessen az első mobil ingatlanfelmérő szoftver, mely valós csapatmukát tesz elérhetővé.

Verziótörténet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

OrthoGraph grafikus nézet
  • 2006 – OrthoGraph Inventory – alfa-numerikus leltárazó rendszer
  • 2007 – OrthoGraph Survey – grafikus felmérőrendszer
  • 2011 – OrthoGraph Architect 3D for iPad - az első iPad verzió kiadása
  • 2013 – OrthoGraph Cloud kiadása

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Néhány érdekes képernyőfotó[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]