No Use for a Name

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(No Use For A Name szócikkből átirányítva)
No Use for a Name
Információk
EredetSan Jose, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Alapítva1987
Aktív évek1987 – napjainkig
MűfajPunk rock
pop-punk
KiadóFat Wreck Chords
Tagok
Tony Sly
Dave Nassie
Matt Riddle
Rory Koff
Korábbi tagok
Chris Shiflett
Doug Judd
Steve Papoutsis
Ed Gregor
Robin Pfefer
Chris Dodge

A No Use for a Name weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz No Use for a Name témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A No Use For A Name egy amerikai punk rock együttes, melyet 1987-ben Tony Sly (gitár és ének), Rory Koff ((dobok) Sunnyvale-ben, Kaliforniában alapított. Az együttes hangzása karrierjük során nagy mértékben változott. Az évek haladtával fokozatosan a punk zene egy könnyebb, melodikusabb fajtájára tértek át.

Történetük[szerkesztés]

Két évvel alakulásuk után, 1989-ben, felvették basszusgitárosnak Steve Papoutsis. Első dala, amit itt írt a You bug me volt.

1990-ben vették fel a Let 'em out című számukat és ugyanebben az évben az Incognito című albumuk is megjelent. Az 1992-es évben csatlakozott hozzájuk Chris Dodge, mint ritmusgitáros; ezután adták ki második albumukat a Don't miss the Train-t.

Chris Dodge hamarosan a távozás mellett döntött, ezért a harmadik albumon már Daily Grind játszotta fel az akkordokat. Tony Sly vette át a ritmusgitárt, Robin Pfefer pedig a szólógitárt.

1995 is váltást eredményezett: Robin Pfefer helyett Ed Gregor szerepelt a zenekarban, amely ekkoriban vált ismertté negyedik albumával, a Leche con Carne-val.

A váltások sora ezzel még nem fejeződött be. 1997-ben Chris Shiflett elvállalta a szólógitárt és az ex Face to Face-es Matt Riddle vette fel a basszusgitárt. Ebben a felállásban jelent meg az ötödik lemez, a Making Friends.

1999-ben a More Betterness! megjelenése után és röviddel a következő turné előtt Chris Shiflett a Foo Fightershez távozott. A hiányt egy Ex-Suicidal Tendencies taggal pótolták: Dave Nassie érkezett a csapatba.

2000-ben jelent meg válogatásalbumuk a The NRA Years.

2001-ben kiadtak egy régi és új számokat egyaránt tartalmazó koncertfelvétel-válogatást és ugyanebben az évben jelentették meg újra az első két lemezt. Egy évvel később jött ki Dave Nassieval az első studialbumuk Hard Rock Bottom címmel, ezt a 2005-ös Keep Them Confused követte.

2007-ben az együttes egy válogatáslemez kiadásával ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A 26 számból álló All the Best Songs két, eddig még nem hallott számot is tartalmaz.

2008-ban a zenekar 3 év szünet után újabb stúdióalbummal kedveskedett rajongóinak: a The Feel Good Record of the Year április 1-jén látott napvilágot.

2009-ben Dave Nassie gitáros kilépett a zenekarból az európai turnéjuk közepén, hogy átigazoljon a Bleeding Through-ba. helyére a Lagwagon gitárosa, Chris Rest lépett 2009 augusztusában.[1]

2012. július 31-én Tony Sly eddig tisztázatlan okból elhunyt.[2]

Diszkográfia[szerkesztés]

Stúdióalbumok
Élőalbum
Válogatás
Újrakiadások
  • 2001 – Incognito (re), Fat Wreck Chords
  • 2001 – Don't miss the Train (re), Fat Wreck Chords

Források[szerkesztés]

  1. Lagwagon-ba harapott a No Use for a Name Archiválva 2010. január 21-i dátummal a Wayback Machine-ben ShortScore.net (2009. augusztus 22.)
  2. Archivált másolat. [2012. augusztus 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. augusztus 1.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]