News Corporation

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
News Corporation
Típustőzsdén jegyzett vállalat
Alapítva1979
Megszűnt2013. június 28.
SzékhelyNew York City
AlapítóRupert Murdoch
Iparágmédia
Formanyilvánosan működő részvénytársaság
Termékekkábeltelevízió
Alkalmazottak száma51000[1]
LeányvállalataiNews Corp Australia
TőzsdeNASDAQ
Nyelveknemzetközi

A News Corporation weboldala
SablonWikidataSegítség

A News Corporation (rövidítve News Corp.) a világ második legnagyobb médiavállalata (a The Walt Disney Company mögött). Jelenleg az óriás vállalat elnök-vezérigazgatója Rupert Murdoch.

A társaság tulajdonában van többek között a The Sun brit napilap.

Története[szerkesztés]

A News Corporation székhelye New Yorkban

A News Corp.-t 1979-ben hozták létre a News Limited holding cégeként. A News Limited (rövidítve News Ltd.) ma a News Corp. ausztrál cége, melynek a székhelye Sydney-ben van.

Egyesült Államok[szerkesztés]

A News Ltd. első amerikai szerzeménye a San Antonio Express-News volt, melyet 1973-ban vásárolt meg. A cég 1976-ban felvásárolta a New York Postot.

A News Corp. 1984-ben megszerezte a 20th Century Fox filmstúdiót, de 33 évvel később a National Geographic tévéadót és a 21st Century FOX nagy részét (beleértve a 20th Century FOX-ot) (kivéve a FOX News és a sportcsatornák) eladták a The Walt Disney Company-nek 2017. december 14-én.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a News Corporation című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]