Mortal Kombat: Conquest

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mortal Kombat: Conquest
(Mortal Kombat: Conquest)
Műfajfantasy televíziós sorozat

Főszereplő

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok1
Epizódok22
Gyártás
Vezető producer
  • Ed Boon
  • John Tobias
Forgatási helyszínDisney's Hollywood Studios
ForgalmazóWarner Bros. Television
Sugárzás
Eredeti adóTNT
Eredeti sugárzás1998. október 3. – 1999. június 1.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Mortal Kombat: Conquest amerikai harcművészeti televíziós sorozat, amelyet Juan Carlos Coto fejlesztett ki. A Mortal Kombat verekedősjáték franchise alapján készült, és 1998 és 1999 között egy évadon keresztül került adásba. Ez volt az egyik első videojátékon alapuló élőszereplős műsor az amerikai televízióban, amelyet csak a The Super Mario Bros. Super Show! élőszereplős részei előztek meg.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Visszatérő szereplők[szerkesztés]

Játék karakterek[szerkesztés]

Gyártás és megjelenés[szerkesztés]

Mortal Kombat: Conquest a Threshold Entertainment (a Mortal Kombat filmsorozat producere) és a New Line Television (a filmek forgalmazójának televíziós ága) együttműködésében készült. A sorozatot a Warner Bros. Television Distribution forgalmazta. A műsort a floridai Orlandóban található Disney-MGM Studiosban forgatták. A Warner Bros. részlege (a Mortal Kombat tulajdonjogának későbbi tulajdonosa),[2] mint a New Line testvérvállalata, szindikálta a sorozatot, amíg később a TNT fel nem vette, amely az első szindikációs sorozat ismétléseinek sugárzása mellett a megmaradt új epizódokat is leadta. A WCW Monday Nitro utáni jövedelmező időpontban a Conquest nagyon népszerű volt, de a műsor fejlesztője, Joshua Wexler szerint ez a vártnál magasabb költségvetési kiadásokat eredményezett. A visszavonást először nem jelentették be, és pletykák keringtek egy második évadról. A TNT azonban leállította a sorozatot, és egy cliffhanger befejezéssel zárta le. A befejezést a tervek szerint a második évadban oldották volna meg, ami összegezte volna a sorozatot és megfelelt volna az MK idővonalának.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Mortal Kombat: Conquest című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. MK Goes Prime Time. Ziff Davis, 28. o. (1998. március 1.) 
  2. Midway sale to Warner Bros. approved”, The Los Angeles Times, 2009. július 2. 

További információk[szerkesztés]