Maradjotthon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A szócikk címe technikai okok miatt pontatlan. A helyes cím: #maradjotthon.
Maradjotthon
Műfajélet-show

Főszereplő

OrszágMagyarország
Nyelvmagyar
Évadok1
Epizódok13
Gyártás
ProducerRubin Kristóf
Forgatási helyszínMagyarország
Részenkénti játékidő30 perc
GyártóFree Monkeys Production
Sugárzás
Eredeti adóTV2
Eredeti sugárzás2020. április 6.2020. április 24.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A #maradjotthon 2020-ban bemutatott magyar televíziós dokureality-sorozat. A sorozatban bemutatják celebek és civil emberek mindennapjait a 2020-as magyarországi koronavírus-járvány miatti karantén alatt. Bemutatója 2020. április 6-án volt az TV2-ön.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

A sorozat bemutatja, hogy orvosok, civilek és celebek hogyan élik át a karantént.

Szereplők[szerkesztés]

  • Tóth Gabi és Krausz Gábor: Énekesnő és séf férje, akik sok emberhez hasonlóan egyik pillanatról a másikra maradtak munka nélkül. A számos nehézség mellett, épp most élik életük egyik legcsodálatosabb időszakát is, hiszen decemberben született kislányuk, Hannaróza.
  • Tóth Eszter: az eredetileg New Yorkban élő magyar lány, aki most Floridában a családjával együtt próbálja kivárni a világjárvány lefolyását. Eszter elkezdte felfedezni magán a tüneteket, ezért hogy megóvja szeretteit, jelenleg a családtagjaitól elkülönítve, szigorú szabályokat betartva éli a mindennapokat.
  • Keve Márton: séf, aki önkéntesként egészségügyi dolgozóknak főz. Márton az #etesdadokit kezdeményezés egyik elindítója, a jótékonysági ötlethez az utóbbi időben számos étterem és pékség csatlakozott.
  • Dr. Kőnig Róbert: gyermeksebész és gyermektraumatológus – akit sokan csak Gyermeksuttogóként emlegetnek - a János Kórház ügyeletéről forgatja videónaplóit. Anyagain keresztül a nézők közvetlenül nyerhetnek bepillantást a rendkívül lelkiismeretes, és jó humorú doktor munkájába, és számos információt kaphatnak a járvánnyal kapcsolatban a gyerekeket érintő kérdésekben.
  • Dobó Ágnes és családja: a fertőzések miatt aggódó kisgyermekes édesanyát rendkívül megviseli a mostani helyzet, ráadásul férje még mindig dolgozik, a munkások pedig épp ki-be járnak otthonukban, mert a kertet építik. Ági nagyon félti szeretteit.
  • Linczényi Márk: zenész, aki aggódik várandós menyasszonya miatt, hiszen már csak egy hónap van hátra a szülésig, és egyre rosszabb híreket hallani a kórházak túlterheltségéről. Kérdéses, be mernek-e menni egyáltalán egy kórházba.
  • Szabó Simon: Színész, aki próbálja minél aktívabban élni mindennapjait a karanténban. Megmutatva, mivel lehet hasznosan eltölteni az időt, ha az embernek nincs más választása, és a négy fal közé szorul.
  • Dr Kiss Csaba: kótaji háziorvos, aki egy koronavírussal fertőzött beteget látott el rendelőjében, ami miatt ő is karanténba került.
  • Spáh Dávid: tévérendező, akit hosszú évek után, az egykori sorozatbeli famíliáját követően saját szerettei körében is láthatunk majd. Feleségével és gyermekeikkel ők is feladni kényszerültek megszokott életmódjukat, de humorral próbálnak úrrá lenni a kialakult helyzeten.
  • Kulcsár Edina, férje, Csuti és kisfiúk, Medox: önkéntes karanténban élik a mindennapjaikat. Edina második gyermekével várandós, néhány hét múlva születik meg a kislánya. A mindenórás kismama ebben a megváltozott, kihívásokkal teli élethelyzetben is próbál pozitív és nyugodt maradni, de sokszor neki is nehéz megbirkóznia a sok bizonytalansággal, ami most körülveszi.
  • Dr. Gődény György: gyógyszerész véleménye megosztó lehet, azonban küldetése, hogy megnyugtassa az embereket, és válaszokat adjon a koronavírus kapcsán felmerült kérdésekre.
  • Oláh Gergő: Szintén családja körében tölti idejét az önkéntes karanténban, és sokakhoz hasonlóan, a négy gyermekes édesapa helyzete sem egyszerű, de feleségével próbálnak mindenben helytállni. Többek között az is kiderül, milyen amikor a szülők „veszik át” a tanár szerepét…
  • Szécsi László: Vlogger. Sokat utazik, így jó kalandnak tűnt az is, hogy egy luxushajón animátorként dolgozva bejárja a világot, legutóbbi útja a dél-amerikai kontinensre vezetett. Az óceánjáró Dél-Amerika nyugati felén járt, amikor a járvány kitört, így már nem engedték őket kikötni Chilében, és végül San Diego felé kellett vegyék az irányt.
  • Vajda Pierre: ételkritikus figyelmét semmi sem kerülheti el, így a forgatáshoz szükséges eszközöket is alaposan lefertőtlenítette.
  • Keresztes Zoltán:Szabó Simon régi barátja, a Vuhanban - a járvány kitörésének központjában - élő zeneszerző. Kamerájukon keresztül tájékozódhatunk a kínai aktualitásokról a koronavírussal kapcsolatban.
  • Demcsák Zsuzsa: televíziós műsorvezető, akinek mindennapjait legutóbb az Ázsia Expressz második szériájában követhették nyomon a nézők. Zsuzsa most férjével, Krishannal – akit az Ázsia Expressz forgatásai alatt ismert meg – és gyerekeivel szerepel a műsorban. A nézők közvetlen közelről lehetnek részesei a család hétköznapjainak, és az is kiderül, hogy a mindennapi teendők mellett hogyan tudja megoldani Zsuzsa például azt, hogy otthonról dolgozzon.
  • Merész László: divatfotós egyenesen New Yorkból tudósított. Laci 15 éve él kint, azonban ehhez foghatót még sosem tapasztalt a városban.
  • Dombi János: a soproni Szeretet Háza vezetője kollégáival együtt segíti és támogatja a rászorulókat a koronavírus okozta járványhelyzetben.
  • Bese Gábor: a lehetőségeihez mérten próbál segíteni a bajbajutottakon, miközben ő maga is szorult helyzetbe került taxi sofőrként.
  • Nagy Misi: az elsők között veszítette el állását, hiszen fotósként a rendezvények megszüntetésével munka nélkül maradt. A fiatal fotográfus pozitívan áll a helyzethez és azonnal új munka után nézett.
  • Juhász Zoltán: a Cserhát Mentőkutyás Különleges Mentő elnöke a csapatával a helyi önkormányzat munkáját segíti.
  • Trap kapitányt: az elsők között érintette a járvány, aki párjával vonult karantéba. A zenei producerként, zeneszerzőként valamint énekesként is tevékenykedő Molnár Tibor számára rejtély, hogy ő veszi túl komolyan a karantén szabályait, vagy pedig az utcákon sétáló emberek felelőtlenek.
  • Wolf András: is bepillantást engedett megváltozott hétköznapjaiba. András és csapata minden nap a Szent László Kórház dolgozóit látják el ebéddel.
  • Szögeczki Ági és kisfia: mindenkit arra kér, hogy mind a saját, mind a környezetük egészsége érdekében maradjanak otthon.
  • Tipton Zakariás: cége egészségügyi dolgozóknak készít szemüvegeket, ezzel is segítve munkájukat.
  • Balázs Andrea: egy hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy karanténba vonul. A fantasztikus humoráról is ismert színésznő egy percet sem unatkozik otthon.

Epizódok[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.132020. április 6.2020. április 24.

Források[szerkesztés]

  1. #maradjotthon - Hétfőtől minden hétköznap 19.30-kor a TV2-n!. [2020. április 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. április 2.)

További információk[szerkesztés]