Magic Mike utolsó tánca

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Magic Mike utolsó tánca
(Magic Mike's Last Dance)
2023-as amerikai film
RendezőSteven Soderbergh
Producer
  • Nick Wechsler
  • Gregory Jacobs
  • Channing Tatum
  • Reid Carolin
  • Peter Kiernan
  • Nick Wechsler
Műfajvígjáték-dráma
ForgatókönyvíróReid Carolin
Főszerepben
OperatőrSteven Soderbergh
VágóSteven Soderbergh
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínLondon
Játékidő112 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
  • 2023. február 9. (Magyarország)[1]
  • 2023. február 10. (Amerikai Egyesült Államok)
Korhatár16 IV. kategória (NFT/26442/2023)
Kronológia
ElőzőMagic Mike XXL
További információk
SablonWikidataSegítség

A Magic Mike utolsó tánca (eredeti cím: Magic Mike's Last Dance) 2023-ban bemutatott amerikai dráma-filmvígjáték, a Magic Mike-trilógia harmadik része. A filmet Reid Carolin forgatókönyvéből Steven Soderbergh rendezte. A főszerepben Channing Tatum és Salma Hayek Pinault látható.

Eredetileg úgy tervezték, hogy kizárólag digitálisan, az HBO Max-on jelentetik meg, de a sikeres tesztvetítéseket követően a Warner Bros. Pictures úgy döntött, a filmet a mozikban is bemutatják. Premierje 2023. január 25-én volt Miami Beachen, az Egyesült Államokban pedig 2023. február 10-én került a mozikba. Világszerte összesen 53,4 millió dolláros bevételt hozott, a kritikusoktól vegyes értékeléseket kapott.

Cselekmény[szerkesztés]

A Covid-19 világjárvány után Mike Lane-nek, becenevén "Magic Mike"-nak, be kellett zárnia bútorüzletét. Jelenleg csaposként dolgozik Floridában. Ott találkozik egy Maxandra "Max" Mendoza nevű gazdag nővel, aki felfedezi sztriptíztáncos múltját. Max arra ösztönzi, kezdjen el ismét táncolni, majd meggyőzi: képezzen ki egy társulatot Londonban.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang
Channing Tatum Mike Lane Papp Dániel
Salma Hayek Pinault Maxandra Mendoza Pikali Gerda
Ayub Khan Din Victor
Jemelia George Zadie Rattigan
Juliette Motamed Hannah
Vicki Pepperdine Edna Eaglebauer
Gavin Spokes Matthew
Alan Cox Roger Rattigan
Caitlin Gerard Kim
Christopher Bencomo Kim férje
Joe Manganiello Nagyfarkú Richie
Matthew Bomer Ken
Kevin Nash Tarzan
Adam Rodriguez Tito

A film készítése[szerkesztés]

A filmet 2021. november 29-én jelentették be az HBO Maxon. Channing Tatum ismét Mike Lane-t alakítja, Steven Soderbergh, aki a sorozat első filmjét rendezte, visszatér a rendezői székbe.[2] Thandiwe Newton eredetileg egy meg nem határozott szerepet kapott, de 2022 áprilisában Salma Hayek lépett a helyére.[3]

2022 júliusában Soderbergh közzétette, hogy tervezik a franchise további részeit Mike Lane-től független, más szereplők köré épülő történettel.[4] 2022 szeptemberében jelentették be, hogy a filmet a mozikban is be fogják mutatni: 2023. február 10-i dátummal.[5]

2022 novemberében kiderült, hogy Tatum és Hayek mellett Gavin Spokes, Caitlin Gerard, Christopher Bencomo, Ayub Khan Din és Juliette Motamed lesznek a társszereplők.[6]

Bemutató[szerkesztés]

A vörös szőnyeges világpremier 2023. január 25-én volt a floridai Miami Beachen,[7] a mozikban pedig 2023. február 10-én mutatta be a Warner Bros. Pictures. A Tébolyult (2018) óta ez Soderbergh első olyan filmje, amely mozis premiert kapott.[5] A marketinget nagyrészt a Warner Bros. Discovery csatornákon sugárzott tévéreklámokkal végezték. Az iSpot számításai szerint a Warner Bros. kb. 9 millió dollárt költött a tévéreklámokra.

2023. február 28-án jelent meg VOD-on. Blu-rayen és DVD-n 2023. április 18-án tervezik kiadni.[8][9]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Terjesztésre kerülő filmalkotások és artfilmek nyilvántartása (magyar nyelven). Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. (Hozzáférés: 2023. február 2.)
  2. Channing Tatum and Steven Soderbergh Return for 'Magic Mike's Last Dance' at Warner Bros. Deadline Hollywood, 2021. november 29. (Hozzáférés: 2022. szeptember 16.)
  3. Salma Hayek Joins 'Magic Mike's Last Dance' as Thandiwe Newton Steps Away from Project Due to Personal Reasons. Deadline Hollywood, 2022. április 13. (Hozzáférés: 2022. szeptember 16.)
  4. Malkin, Marc: Steven Soderbergh On Bringing 'Magic Mike 3' to Theaters and Expanding the Stripper Franchise. Variety, 2022. július 20. (Hozzáférés: 2022. szeptember 16.)
  5. a b D'Alessandro, Anthony: HBO Max Movie 'Magic Mike's Last Dance' Going Theatrical, Sets Winter 2023 Release. Deadline Hollywood, 2022. szeptember 16. (Hozzáférés: 2022. szeptember 16.)
  6. Reul, Katie: 'Magic Mike's Last Dance' Trailer: Channing Tatum Strips Down One Last Time. Variety, 2022. november 15. (Hozzáférés: 2022. november 15.)
  7. 'Magic Mike's Last Dance' premiere in Miami. New York Daily News
  8. 'Magic Mike's Last Dance' Sets Digital Release Date. Collider , 2023. február 28. (Hozzáférés: 2023. február 28.)
  9. Magic Mike's Last Dance (Blu-Ray + Digital). Amazon

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Magic Mike's Last Dance című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]