Libresse

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Libresse
Termékekmenstruációs és intimhigiéniai termékek
TulajdonosEssity
OrszágSvédország
Piacglobális
A Libresse weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Libresse témájú médiaállományokat.

A Libresse az Essity márkái közé tartozó, menstruációs és intim higiéniai termékekre specializálódott svéd vállalat. A Libresse egy globális márka, amely számos ország piacán van jelen, különböző neveken (Bodyform, Nana, Nuvenia, Saba, Nosotras, Libresse, Libra).[1]

Az Essityt (korábbi nevén SCA, a Libresse anyavállalata) 1929-ben alapította Ivar Krueger Svédországban papíralapú csomagolóanyagokat gyártó cégként. A vállalat mára egy globális higiéniai és egészségügyi cég, amely megközelítőleg 150 országban van jelen.[2]

Termékek[szerkesztés]

A Libresse termékcsaládon belül széles választékát találjuk a mindennapi és a menstruációs intim ápoláshoz szükséges eszközöknek, melybe beletartoznak az egészségügyi betétek, tisztasági betétek, nedves törlőkendők, menstruációs kelyhek és mosható menstruációs bugyik is.[3]

Marketing[szerkesztés]

Az elmúlt néhány évben a Libresse hírnévre tett szert tabudöntögető kampányával a női testtel és annak egészségével kapcsolatos témákban.[4] A márka céljának megfelelően gyakran használ kreatív megoldásokat a szégyenérzet feloldására és a megbélyegzés megszüntetésére.[5] Tekintettel arra, hogy ezek a kampányok feszegetik a határokat és intim pillanatokkal foglalkoznak, némelyik az induláskor rengeteg vitát váltott ki.[6][7][8]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Libresse. www.libresse.com . (Hozzáférés: 2022. augusztus 23.)
  2. Essity at a Glance (angol nyelven). www.essity.com . (Hozzáférés: 2022. augusztus 23.)
  3. Our products
  4. McLaughlin, Aimée: Libresse’s new ad is a rallying cry for every woman’s story to be heard (en-UK nyelven). Creative Review , 2020. július 2. (Hozzáférés: 2022. augusztus 23.)
  5. In praise of the vulva: Bodyform and AMV used creativity to subvert shame (angol nyelven). www.campaignlive.co.uk . (Hozzáférés: 2022. augusztus 23.)
  6. Viva La ‘Joyful Rebellion’ (and La Vulva) | LBBOnline (angol nyelven). www.lbbonline.com . (Hozzáférés: 2022. augusztus 23.)
  7. Nearly-NSFW 'Viva la Vulva' Ad Triggers Prudish Outrage in France (amerikai angol nyelven). CCN.com , 2019. október 11. (Hozzáférés: 2022. augusztus 23.)
  8. Bodyform's Kick-Ass Campaign Empowers Women To Enjoy Sport On Their Period (angol nyelven). HuffPost UK , 2016. június 3. (Hozzáférés: 2022. augusztus 23.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Libresse című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]